Theemuts

Naast een kopje koffie ‘s ochtends rond een uur of tien, drink ik verder de hele dag thee. En om die thee warm te houden gebruik ik een theemuts. Zo’n theemuts die je simpelweg over de pot thee zet.

Maar vorige week ging de theemuts in vlammen op, omdat ik hem te dicht bij het gas had laten liggen! En het bleek nog niet mee te vallen een nieuwe te vinden. Bij de Blokker hadden ze er maar liefst twee, maar dat waren van die knipmutsvarianten, en die vind ik wat omslachtig. Dan moet je elke keer die muts helemaal open maken.

Dus zocht ik op marktplaats en internet, en vond uiteindelijk een heuse theewinkel waar ik voor 19,95 een theemuts-met-mandje vond. En tot mijn verrassing blijkt die winkel ook nog eens bij ons in Doetinchem te zijn, en kan ik dus de verzendkosten uitsparen. Ik heb getwijfeld tussen de frisse, rood-wit geblokte theemuts en de romantische met bloemen, maar de bloemen hebben (uiteraard) gewonnen.

De prijs viel me niet echt mee, maar het was ook niet de duurste die ik vond. En na een paar dagen lauwe thee, wil ik echt heel graag een nieuwe theemuts.

Zie ook mijn theemutsen make-over!

Wat drink jij het meest: koffie of thee?
Hoe houd jij je thee warm: met een theemuts of met een theelichtje?

Similar Posts

21 Comments

 1. Ik giet mijn thee altijd in een thermoskan. (Of kokend water, en dan met losse thee in een zeefje thee maken). Dan heb je de hele dag hete thee, en het is ook veilig ivm kleine kinderen.

 2. Als ik thee drink maak ik al mijn kopjes vers..
  Gebruik wel elke keer hetzelfde zakje Maar ik drink niet zovaak thee. Ik ben een echte koffieleut!

  groetjes Schuldenaar

 3. Ik had een thermoskan maar dat vond ik op een gegeven moment zo ongezellig staan. Nu gebruik ik de koffie-pot (een sjieke hoor) van mijn servies en die staat op een theelichtje. Het eerste (glazen) theelichtje heb ik uit m’n handen laten vallen en daar kon ie niet tegen (gek he!) nu gebruik ik een rechaud dat nog werkeloos in de kast stond.

 4. Hier nog een theeleut, met een dubbelwandige theepot, die ik een paar jaar geleden voor mijn verjaardag kreeg, één van het dure merk Bredemeijer, ik ben er heel blij mee en er kan bijna 11/2 liter in. Per dag gaan er 3 potten door!! Vóór deze theepot, gebruikte ik een theebuidel van de Rommelmarkt, gekocht voor 5 gulden!

 5. Ik heb een heuse (knip) theemuts. Heerlijk en absoluut niet omslachtiger dan telkes de muts op te moeten tillen om de theepot te pakken. Bovendien is hij een stuk practischer om mee te nemen in de tuin of andere plek, waar je hem dicht bij je wilt houden. Ik ben gek op theemutsen. Mijn eerste was een oudje van mijn oma, zo jammer dat deze stuk ging. Toen kreeg ik er een van DE en daarna heb ik er een op de kop getikt bij de Blokker. De prijzen zijn inderdaad niet mis (rond de 40 euro), dus wat dat betreft is een theemuts en mandjes een stuk voordeliger. Ik ben blij dat er nog iemand is die op deze “ouderwetse” manier zijn thee warm houdt. Ik ken er verder geen.

 6. ik gruwel van sterke thee en zet het dus iedere keer vers of als ik snel genoeg mijn glas leeg heb schenk ik het water van dezelfde kook. schenk het uit de waterkoker. maar gebruik het zakje wel 2 of 3 keer..
  bij een avondje met vriendinnen zet ik mijn glazen theepot op een glazen waxinelichtjeshouder..

 7. THEE!! ;o) Hier een heuse theedrinker hoor! Het liefst in van die “foute” engelse kop en schotels geserveerd.. Héérlijk!
  En dan de thee warm houden in de muts. Want ik heb inderdaad zo’n onhandig knipding.
  Het zelf maken van zo’n optil-exemplaar staat nog op mijn lijstje!

 8. Wij hebben een domme, lelijke thermoskan. Ik drink echt niets anders dan thee, heel af en toe een slokje wijn of water. Voor als de thee uit de thermoskan op is wil ik een glazen theepot met zo’n ingebouwd glazen filter voor losse thee, want die vind ik nog lekkerder dan de zakjesvarianten. En dan een mooie houder of inderdaad een theemuts, misschien wel weer een leuk creatief projectje voor me! Lijkt me heerlijk voor de theetijd ‘s middags of een stukje avond.

 9. Koffie wordt hier het meest gebruikt, maar meestal ben ik een uur eerder uit bed dan manlief dan zet ik thee in een dubbelwandige pot. Jaren geleden aangeschaft toen ik in 1 week drie theepotten brak.

 10. Ik drink veel thee en dat gaat altijd in een thermoskan, met koffie moet ik verplicht nu aan de caffeinevrije koffie en dat is wel handig dat we daar de senseo voor hebben

 11. De dubbelwandige theepot inderdaad. Als hij gaat lekken, is het tijd ‘m schoon te maken met soda en dan giet hij weer als nieuw.
  Loonlijstmama

 12. Thee!
  Met een heuse eigengemaakte (door mijn schoonmoeder) theemuts met mandje.
  Werkt uitstekend. Bij een vriendin z’n knipmuts meegemaakt, blijft de thee langer erg heet, kun je door het hete handvat bijna niet inschenken.

 13. Mijn theelichtje heb ik bij de kringloop-stapel gelegd, toen voor de zoveelste keer mijn theepot helemaal zwart was aan de onderkant. Ik zal wel iets fout doen steeds of zo, maar toch, ik vind het zonde van dat ding ;-)
  Meestal drinken wij thee uit grote mokken van een halve liter, en dan kunnen er net goed twee mokken uit een theezakje. De theepot gebruik ik nu vooral voor als ik voor een grotere groep thee zet. Ik heb ook een thermoskan, een hele leuke met kersen er op, voor thee, maar die moet ik eerst weer eens afwassen/omspoelen denk ik, want die staat al vier jaar ongebruikt te zijn…

 14. Ik zet zelfs mijn thermoskan in een theemuts. Dan blijft de thee nog langer warm. Omdat het altijd kruidenthee is die ik gebruik, kan ik de volgende morgen nog mijn kruiden
  Thee warm drinken. En de muts heb ik zelf gevilt, van lekkere warme schapenwol , heel natuurlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.