Reacties

Theemuts met mandje + theebeurs met knip wassen — 25 reacties

 1. Ik had een thermoskan maar dat vond ik op een gegeven moment zo ongezellig staan. Nu gebruik ik de koffie-pot (een sjieke hoor) van mijn servies en die staat op een theelichtje. Het eerste (glazen) theelichtje heb ik uit m'n handen laten vallen en daar kon ie niet tegen (gek he!) nu gebruik ik een rechaud dat nog werkeloos in de kast stond.

 2. Hier nog een theeleut, met een dubbelwandige theepot, die ik een paar jaar geleden voor mijn verjaardag kreeg, één van het dure merk Bredemeijer, ik ben er heel blij mee en er kan bijna 11/2 liter in. Per dag gaan er 3 potten door!! Vóór deze theepot, gebruikte ik een theebuidel van de Rommelmarkt, gekocht voor 5 gulden!

 3. Ik heb een heuse (knip) theemuts. Heerlijk en absoluut niet omslachtiger dan telkes de muts op te moeten tillen om de theepot te pakken. Bovendien is hij een stuk practischer om mee te nemen in de tuin of andere plek, waar je hem dicht bij je wilt houden. Ik ben gek op theemutsen. Mijn eerste was een oudje van mijn oma, zo jammer dat deze stuk ging. Toen kreeg ik er een van DE en daarna heb ik er een op de kop getikt bij de Blokker. De prijzen zijn inderdaad niet mis (rond de 40 euro), dus wat dat betreft is een theemuts en mandjes een stuk voordeliger. Ik ben blij dat er nog iemand is die op deze "ouderwetse" manier zijn thee warm houdt. Ik ken er verder geen.

  • Ik heb ook een ouderwetse (knip) theemuts. Prachtig ding en heel blij mee maar door veel gebruik aan de buitenkant nu wat vettig en viezig geworden. Ik had al ergens gelezen om de thee mutsen NIET in de wasmachine te doen, maar ik kan nergens vinden hoe je die dingen dan wel kunt reinigen. Heb jij misschien tips? Vr gr Gwen

  • Ik heb zelf een 'gewone' theemuts dus zonder knip. Die doe ik wel in de wasmachine op 30 graden. Ze komen er wel ietwat verfomfaaid uit, maar met een beetje duwen, zijn ze daarna wel weer in vorm. Maar bij een kniptheemuts is wassen denk ik lastiger. Ik ga het eens uitzoeken!

 4. ik gruwel van sterke thee en zet het dus iedere keer vers of als ik snel genoeg mijn glas leeg heb schenk ik het water van dezelfde kook. schenk het uit de waterkoker. maar gebruik het zakje wel 2 of 3 keer..
  bij een avondje met vriendinnen zet ik mijn glazen theepot op een glazen waxinelichtjeshouder..

 5. THEE!! ;o) Hier een heuse theedrinker hoor! Het liefst in van die "foute" engelse kop en schotels geserveerd.. Héérlijk!
  En dan de thee warm houden in de muts. Want ik heb inderdaad zo'n onhandig knipding.
  Het zelf maken van zo'n optil-exemplaar staat nog op mijn lijstje!

 6. Wij hebben een domme, lelijke thermoskan. Ik drink echt niets anders dan thee, heel af en toe een slokje wijn of water. Voor als de thee uit de thermoskan op is wil ik een glazen theepot met zo'n ingebouwd glazen filter voor losse thee, want die vind ik nog lekkerder dan de zakjesvarianten. En dan een mooie houder of inderdaad een theemuts, misschien wel weer een leuk creatief projectje voor me! Lijkt me heerlijk voor de theetijd 's middags of een stukje avond.

 7. Koffie wordt hier het meest gebruikt, maar meestal ben ik een uur eerder uit bed dan manlief dan zet ik thee in een dubbelwandige pot. Jaren geleden aangeschaft toen ik in 1 week drie theepotten brak.

 8. Thee!
  Met een heuse eigengemaakte (door mijn schoonmoeder) theemuts met mandje.
  Werkt uitstekend. Bij een vriendin z'n knipmuts meegemaakt, blijft de thee langer erg heet, kun je door het hete handvat bijna niet inschenken.

 9. Mijn theelichtje heb ik bij de kringloop-stapel gelegd, toen voor de zoveelste keer mijn theepot helemaal zwart was aan de onderkant. Ik zal wel iets fout doen steeds of zo, maar toch, ik vind het zonde van dat ding ;-)
  Meestal drinken wij thee uit grote mokken van een halve liter, en dan kunnen er net goed twee mokken uit een theezakje. De theepot gebruik ik nu vooral voor als ik voor een grotere groep thee zet. Ik heb ook een thermoskan, een hele leuke met kersen er op, voor thee, maar die moet ik eerst weer eens afwassen/omspoelen denk ik, want die staat al vier jaar ongebruikt te zijn...

 10. Ik zet zelfs mijn thermoskan in een theemuts. Dan blijft de thee nog langer warm. Omdat het altijd kruidenthee is die ik gebruik, kan ik de volgende morgen nog mijn kruiden
  Thee warm drinken. En de muts heb ik zelf gevilt, van lekkere warme schapenwol , heel natuurlijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder