Gehaakte theemuts

gehaakte theemuts

Toen we Sinterklaas vierden bij mijn ouders kreeg ik een theemuts cadeau.

Ik herkende het ding niet als zodanig en zag hem voor een muts aan. Dus ik zette hem braaf op mijn hoofd. Pas toen iedereen me hartelijk uit lachte en me wees op de twee vreemde openingen aan weerszijden van de muts, snapte ik mijn fout.

Gehaakte theemuts

Ik moet zeggen dat ik het een leuke theemuts vindt! Stel je hebt een lelijke theepot, dan doe je er gewoon een leuke gehaakte theemuts overheen. Het enige nadeel lijkt mij dat er nog steeds warmte kan ontsnappen via de tuit van de theepot. In de praktijk gebruik ik dus eigenlijk toch steeds mijn mandje-met-theemuts.

Kijk hier is de leuke gehaakte theemuts!

gehaakte theemuts

Theemuts Bijenkorf

Zoek je een theemuts van de Bijenkorf? Je vindt bij hen onder andere mutsen van het merk Bunzlau Castle. Ze zien er vrij dun uit vind ik, en er zit ook geen mandje bij. Je hebt keus uit maar liefst 2 kleuren. Hieronder zie je er eentje:

bijenkorf theemuts

De andere optie is hetzelfde model, maar dan in lichtblauw.

Theemuts breien 21 patronen

Behalve haken, kun je natuurlijk ook een theemuts breien! Er is zelfs een compleet boek met patronen voor een theemuts breien met maar liefst 21 patronen:

theemuts breien

Op het blog Blij dat ik brei vind je een eenvoudig patroon voor een theemuts breien: gewoon twee lappen, die je tot een theemuts maakt.

Leestips!

Hoe houd jij je thee warm? En waarom zijn er eigenlijk geen koffiemutsen???

20 Comments

  1. Sandra
  2. Barbara
  3. Mirjam
  4. Annie Borst
  5. wilma

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh