Theemandje voor theemuts

Theemandje voor theemuts 1

Voor mijn thee gebruik ik altijd een theemuts in combinatie met een theemandje. Je hebt ook  van die knipmutsen waar je de theepot helemaal inzet, maar dat vind ik meer gedoe. Een losse muts op een mandje vind ik makkelijker.

Hoe dan ook, mijn theemandje is helemaal kapot gegaan zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Dus ik dacht in mijn onschuld:

‘Oh, dan koop ik wel even een los theemandje.’

Maar vergeet het maar.

Je kunt geen los theemandje kopen!

Losse theemandjes zijn niet te koop. Je kunt alleen in het bezit komen van een goed theemandje in combinatie met een theemuts. Maar die combi kost rond de 36 euro en ik heb al twee prima theemutsen. Of ze denken dat je een theemandje wilt om zakjes thee in te presenteren. Gelukkig is er dan kringlopen!

Mandje gevonden bij de kringloop!

Bij de kringloop heb ik een mandje gevonden dat volgens mij bedoeld is als plantenbakje. Er zit namelijk een laagje plastic in. Maar dat komt mij eigenlijk geweldig uit, want dat plastic kan dan mooi het riet beschermen tegen eventuele gemorste thee. Precies dat, wat de teloorgang van mijn eerste theemandje betekende.  Kijk, hieronder zie je het resultaat:

theemandje
Links het kapotte mandje. Rechts de nieuwe!

Dus nu kan ik mijn thee weer warm houden zonder een uit elkaar vallend theemandje.

N.B. Het wonderlijke is dat je wel prima een losse theemuts kunt kopen! Overigens zag ik deze week bij de Action ineens ook rieten mandjes die je voor een theepot zou kunnen gebruiken.

Hoe houd jij jouw thee warm?

Similar Posts

16 Comments

 1. Een losse theemuts zoals jij hebt en onder de theepot leg ik een gevouwen theedoek.
  Is misschien ook een idee voor jou om in dat mandje te leggen. Heb je de combi van leuk en praktisch. Je thee blijft langer warm en het mandje langer mooi.

 2. Ik als theeleut doe het niet goed.
  Elke keer de waterkoker aanzetten voor een glas thee.
  Terwijl ik een theemuts heb (oilily), theepotten en een thermoskan heb.
  Toch eens wat meer aan proberen te denken.

 3. Ik heb een dertig jaar oude thermoskan. Er gaan hier twee à drie potten zwarte thee per dag doorheen (met drie personen). En af en toe een groene thee of kruidentheetje.

 4. Ik heb een waterkoker en zet iedere keer verse thee. En soms doe ik het water in een thermoskan. Dat is waarschijnlijk goedkoper dan steeds die koker aanzetten. Ik ga hem maar eens opzoeken.

 5. Ik heb een dubbelwandige roestvrijstalen theepot. Even spoelen met heet water, groot thee-ei met rooibosthee erin en opschenken. Thee blijft heet!

 6. Ik drink niet genoeg thee om een kan te zetten. Dus bij mij komt ieder kopje opnieuw uit de waterkoker, maar dat is vaak ook maar één kopje per dag, dus ja, dat kan makkelijk;).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.