PostNL klacht: verstuurde envelop komt leeg aan voor 4,60

postnl klacht

Vorige week donderdag maakte ik op Huisvlijt de winnaar bekend van de Eenvoudig Leven Agenda.

De daarop volgende vrijdag ging het pakje in de Jumbo op de bus. Met track en trace! In totaal kostte het versturen 4,60.

Dinsdag ontving winnares Karin de envelop.

Maar zonder de inhoud!

Ik vind het een onthutsende ervaring.

PostNL klacht: briefje aan PostNL via Facebook

In eerste instantie wilde ik geen energie verspillen aan zoiets stoms. Ik heb wel wat anders aan mijn hoofd. Maar omdat ik zoiets toch echt niet vind kunnen, en ik me verantwoordelijk voel voor Karins prijs, besloot ik toch maar contact op te nemen met PostNL. Dat ging (uiteraard) eerst via een chatbot, wat op niets uitliep. Uiteindelijk heb ik ze een bericht naar ze gestuurd via Facebook:

Geachte heer, mevrouw

Op 28 oktober verstuurde ik een brief met daarin een Eenvoudig Leven Agenda 2023 met track en trace. Gewicht 418 gram. De brief is op 1 november bezorgd, maar de envelop was leeg!  De ontvanger nam hierover contact met mij op. Wat gaat u doen om dit op te lossen? Voor uw gemak voeg ik de track en trace bij: 3skaba123456789 en de postcode van de ontvanger: 6666 NL.

PostNL klacht: Reactie PostNL

Mijn PostNL klacht leverde dezelfde dag een reactie op.

Geachte Nicole, bedankt voor uw bericht. Ik begrijp heel goed dat u ons hierover contacteert, dit is natuurlijk een hele verwarrende situatie. Ik schrik erg van uw bericht,, want dit komt bijna zelden voor met uw soort zending!

Ik moet u helaas wel teleurstellen. Uw zending is zonder enige verzekering opgestuurd en dit houdt in dat u niet in aanmerking komt voor enige schadevergoeding. Wat ik wel voor u kan doen is een klacht indienen hierover, zodat de verantwoordelijke personen hierop aangesproken kunnen worden. U ontvangt hier verder geen terugkoppeling van, maar ik heb hiervoor wel een aantal gegevens nodig: Uw volledige naam, telefoonnummer, emailadres, postcode+huisnummer en adres.

Als u deze gegevens nog even aan mij doorgeeft dan kan ik de klacht voor u indienen, zodat dit hopelijk niet weer gebeurt. Ik zou u aanraden om in het vervolg uw pakketten met verzekering/aangetekend te versturen, zodat u in aanmerking komt voor een onderzoek naar een pakket/een schadevergoeding (Mocht dit nog een keer gebeuren). Ik wil u in elk geval bedanken voor het doorgeven van uw klacht. Hier hebben wij heel erg veel aan om ons bedrijf te verbeteren en te onderzoeken wat er nou eigenlijk misgaat met behulp van de klachten. Ik hoor graag van u!’

Inmiddels heb ik mijn gegevens doorgegeven, en wordt er dus een klacht ingediend.

Ik zal daar verder niets over horen, en naar het pakketje kunnen zowel Karin als ik fluiten.

PostNL klacht tot slot

Al met al vind ik dit een zeer onprettige ervaring. Ik mopperde tegen mijn man:

‘Stel je voor dat jij op je werk zegt: ‘Ik doe mijn werk maar als je zeker wilt weten dat ik het goed doe, moet je extra betalen. Zo doen ze dat bij PostNL ook!’ Of dat de kapper zegt: ‘Ik zal uw haar knippen, maar als u zeker wilt weten dat het mooi wordt, moet u extra betalen.’

Een volgende keer dat ik een pakje verstuur ga ik toch eens kijken of dat niet via een andere service kan!

Wel vind ik dat PostNL vlot reageert via hun Facebook pagina.

sle 1 1

Update

In de comments werd opgemerkt dat de envelop die ik gebruikte niet stevig genoeg was, en dat het daardoor is misgegaan. Dat is goed om te weten. De prijs van het kleurboek heb ik dan ook in een andere envelop verstuurd, die ik aan alle kanten heb verstevigd met breed tape.

Dus dank voor de tip!

Leestips

Hoe verstuur jij pakjes?

Similar Posts

32 Comments

 1. Eigenlijk raar dit soort zaken kwam vroeger zelden voor,Helaas , zijn dit de zegeningen van de privatisering , neem vooral geen verantwoordelijkheid voor wat er binnen het bedrijf gebeurt.
  en pomp onder het mom van service via facebook of twitter de klant rond in het systeem
  Naar aanleiding van de melding kan men gewoon de zaak onderzoeken en proberen de rotte appel uit het systeem te halen ,uiteindelijk is het diefstal niets meer en niets minder.
  grt Frans

  1. Beste Frans,
   Ik ben zelf werkzaam als postbezorger bij PostNL.
   Wij worden op internet en midden in ons gezicht regelmatig uitgemaakt voor dieven. Dit vind ik zeer onaangenaam, want ik steel niet, en zeker geen post.
   Op de foto van Nicole zie ik dat de onderkant helemaal open is. Dit kan gebeurt zijn tijdens de machinesortering. De machine gaat zo snel dat pakjes en brieven kapot kunnen gaan.
   Maar ook tijdens een regenbui kan de envelop kapot gaan. Daarna zal de postbezorger de inhoud in zijn of haar tas terugvinden en niet meer weten waar het bezorgd moet worden. De inhoud gaat dan naar Den Haag voor opslag.
   Maar ook de sorteerders gaan soms ruw te werk en dan zit ik met kapotte pakketjes die in mijn tassen zijn gepropt.
   Dus alsjeblieft, maak ons niet meteen voor dief uit, dat is echt heel onaardig en onnodig.

 2. Wel al je gegevens doorgeven, maar verder niks horen……? PostNL heeft de gegevens van de geadresseerde. Want van alle post wordt gefotografeerd. En dan zo’n flut antwoord. Bah, om echt goed boos te worden.

 3. Ik leef met je mee, dit is heel vervelend. Maar als ik op de foto kijk, vind ik het papier waarin het verpakt zit erg dun en niet stevig. Het lijkt erop dat het gescheurd is in het vervoer.
  Helaas niet verzekerd. Ik heb datzelfde probleem als ik mijn aquarellen verzend. Ik gebruik heel stevig kraftpapier verstevigd met karton, maar verstuur het wel onverzekerd omdat dat een vermogen kost. En als er iets beschadigd of weg raakt, kan ik het toch niet vervangen want een aquarel is uniek.
  Ben benieuwd hoe ze dit oplossen.

 4. Dat is ook mijn ervaring, dat ze snel reageren via Facebook. Maar wat is dit slordig zeg! Ik zou er ook niet aan gedacht hebben om zoiets aangetekend te verzenden. Heel erg balen!

 5. Als je het als pakket had verstuurd, kost het iets meer, maar gaat het in een platte kartonnen doos. Helaas!

  Dan gaat het in een andere goederenstroom. Ik heb zo het idee, dat het er gewoon uit gevallen is…….

 6. Dit is n 1 van de redenen dat ik dus altijd mijn pakketje hoe klein dit ook mag zijn aangetekend verstuurd (met verzekering) want is mij ook al eens overkomen dat men het leeg of helemaal niet ontvangen had. Liever wat meer betalen dan dit wat er is gebeurd. En bij post. agentschappen zijn ook speciale noppen folie te koop die ook veel steviger zijn. Men zal je vast kunnen adviseren wat voor dit het beste is. En ja contact men hen krijgen is niet altijd handig zeker als je geen FB of iets hebt. Die daar bij die klantenservice zitten heb je niet echt wat aan. Hoop voor jou dat dit niet meer voorkomt.

 7. Ik werk op een sorteercentrum en ik vind het eigenlijk best stom dat je hier een klacht optypt terwijl het direct duidelijk is dat je veel te dun papier hebt gebruikt! Een echte envelop of een pakketdoosje is een must. Deze pakketjes rollen over allerlei lopende banden, het is een mechanisch proces en een klein scheurtje kan al snel een grote scheur worden. Je hebt kans dat de agenda er halverwege is uitgevallen en ook nog voor vertraging op het centrum heeft gezorgd, omdat ze het uit de machine moesten vissen. Als er in de agenda zelf geen adres staat dan kunnen ze er verder weinig mee. Ik moet vaak langer overwerken tijdens de nachtdienst door mensen die flutpapier gebruiken waardoor de machines vastlopen. Geen pretje. Overigens ook vaak zo met zelfgemaakte kerstkaarten. Ik snap dat je het er gezellig uit wilde laten zien maar volgende keer kun je beter een officiële envelop gebruiken. Als je die voelt dan merk je al dat het veel dikker/dubbel papier is en ook een klein beetje waterafstotend aan de binnenkant. Als het heeft geregend en je pakketje op/onder natte pakketjes uit de buslichting ligt (omdat mensen di nat in de postbus doen, niet omdat de bus lekt) dan is een pakketje met zulk dun papier als dat jij hebt gebruikt helemaal kwetsbaar.

  1. Precies wat ik wilde schrijven. Altijd tape langs de randen en hoeken als je een dunne envelop gebruikt. Liever een bubbeltjes enveloppe of een van karton. Als het een beetje vochtig wordt valt alles eruit.

  2. Goed antwoord, Sorteerder. Ik, als postbezorger, kom ook veel kapotte enveloppen tegen, of erger: lege enveloppen en word dan ook nog doodleuk voor dief uitgemaakt.

   1. @ Monique; Ja, naar inderdaad. In de comments hier ook, gelijk brullen dat het wel diefstal moet zijn. Alsof iemand zijn baan op het spel gaat zetten voor een Eenvoudig Leven agenda. In de meeste gevallen is het gewoon iemand die geen geld voor een stevige envelop wilde uitgeven, of in het geval van kaarten iemand die een frutsel op de envelop plakte of gewoon heel dun fotopapier als kaart gebruikte o.i.d. Die niet-standaard frobelwerkjes zijn echt superirritant om te sorteren.

    Het valt me ook tegen van Nicole dat ze geen edit maakt om op te merken dat het inderdaad haar eigen fout was. Je ziet echt zo duidelijk dat dit geen echte envelop is, maar gewoon cadeaupapier. Maar de blog blijft staan, mensen checken de comments niet, en iedereen denkt weer dat postnl het gedaan heeft. Ook geen excuses voor het laten vastlopen van de machines waardoor mensen moeten overwerken terwijl er al een heel hoge werkdruk is. Heel jammer.

    1. Misschien handig om als de apparatuur niet instaat blijkt om de post die vroeger heel gewoon was te verwerken. eisen te stellen aan de verpakking.
     Er is kennelijk en probleem dat er vroeger niet was. neemt niet weg dat de service van post nl ook terug zou moeten van wat het was voor de privatisering , nl. de klant centraal stellen.
     De pakket bezorging zou vele malen beter kunnen , sommige particulieren bezorgers die voor post .nl werken geloven het vaak wel .
     Veel gehoord argument de betaling zou slecht zijn.
     Als je jezelf verhuurd aan postnl heb je gewoon je werk goed te doen als de betaling slecht is ander werk zoeken lijkt mij

     1. Vraag:als dit fenomeen zo veelvuldig voorkomt waar blijkt alles dan gewoon de container in????

     2. Aan Frans: Dus nadat je ons voor dief hebt uitgemaakt, ga je nu ook beweren dat wij ons werk niet goed doen? Loop maar eens een maandje met mij mee (in weer en wind) of ga eens bij Sorteerder aan het werk, in de nacht of vroege ochtend)
      Je hebt duidelijk nul respect voor mensen die dagelijks fysieke arbeid verrichten.
      En dan moeten we maar wat anders gaan doen? Nou, dan kun jij wel helemaal fluiten naar je post.
      Ik ben trouwens in dienst bij postnl, ik ben geen pakketbezorger die in dienst is van een onderaannemer, maar dat onderscheidt kun je duidelijk ook niet maken.
      Ik hou het hierbij, Frans, want je bent alleen maar aan het zuigen.

     3. Aan Frans: Dus nadat je ons voor dief hebt uitgemaakt, ga je nu ook beweren dat wij ons werk niet goed doen? Loop maar eens een maandje met mij mee (in weer en wind) of ga eens bij Sorteerder aan het werk, in de nacht of vroege ochtend)
      Je hebt duidelijk nul respect voor mensen die dagelijks fysieke arbeid verrichten.
      En dan moeten we maar wat anders gaan doen? Nou, dan kun jij wel helemaal fluiten naar je post.
      Ik ben trouwens in dienst bij postnl, ik ben geen pakketbezorger die in dienst is van een onderaannemer, maar dat onderscheidt kun je duidelijk ook niet maken.
      Ik hou het hierbij, Frans, want je bent alleen maar aan het zuigen.
      ——————————————————————————–
      beste mensen
      De discussie was wat is er mis bij postnl de discussie die losbarst werd langzamerhand persoonlijk gemaakt en er kwam heel wat frustratie los en jammer want het gaat om de feiten.
      Om je vraag te beantwoorden
      Als je werk hebt en je vindt het leuk vooral blijven doen en de ongemakken die er kennelijk bij horen voor lief nemen
      Waardering moet je jezelf geven .
      Geen respect voor zwaar werk kom op zeg??
      Jazeker van 17 jaar tot 78 jaar zwaar werk gehad waarvan de laats 18 jaar partime .
      Als mij iets niet beviel of geen waardering kreeg in mijn werk omgeving dat nam ik een andere baan nooit iets tegen mijn zin gedaan en geen dag zonder werk gezeten .
      Heel belangrijk wel mijn werkzame leven lid van een vakbond geweest en ben dat nu nog steeds .
      dat is de plaats om betere arbeids omstandigheden af te dwingen
      Helaas is daar tegenwoordig weing animo voor, men lift liever gratis mee op CAO onderhandelingen
      Niemand heeft iemand een dief genoemd de vraag was als er kennelijk zoveel mis is waar blijven de vermiste items dan, gaan die de container in??
      Hoedan ook ik ben er klaar mee ga ook niet meer op deze post reageren, tegen het in twijfel trekken van motieven is niets te doen helaas
      met vriendelijke groet Frans

    2. @ Sorteerder:
     Mensen geven erg graag postnl de schuld. Maar zelf stoppen ze boeken in cadeaupapier of kaftpapier, gaan verjaardagskaarten in open enveloppen , schrijven ze met kerst met groene stift op rode enveloppen. en oh wee als ik dat in de schemering bij het licht van een lantaarnpaal niet kan lezen en door de verkeerde bus gooi.
     En volgens Frans moeten we maar een andere baan nemen, terwijl ik het bezorgen leuk werk vind, beter dan kantoren poetsen wat ik decennia heb gedaan.

    3. Dank voor je perspectief Sorteerder. Ik had zelf niet begrepen dat dit mijn fout was. Ik gebruikte een extra mooie envelop om de prijs feestelijk te versturen. Dat leek me leuk voor de ontvanger.

     Maar achteraf bezien had ik die evenlop misschien inderdaad moeten beplakken met plakband. Ik wist niet dat dit nodig was. Bij de volgende prijs die ik heb verstuurd heb ik de envelop wel met dikke tape aan alle kanten verstevigd.

 8. Dat dit in Nederland gebeurt,is erg. Ik stuur niets meer met post.nl naar mijn vriendin in Suriname. Vit B12 nooit aangekomen,net als de mp-3 speler. Ook niet verzekerd(stom!)

  1. Zelfde erving in het verleden via post nl naar Zuid Afrika het totale pakketje zoek.
   nooit meer iets van gehoord .
   Je zou zeggen dat als dingen zoek raken het post bedrijf zich verantwoordelijk zou voelen
   Niets is minder waar als je wilt dat e.e.a.. uitgezocht gaat worden dat moet je zelf er om vragen.
   en ga je echt in het sijsteem rondgepompt worden
   dat is vreemd dus een beetje bedrijf zou willen weten hoe /wat en waarom Nee beetje dom gedacht.
   Vandaar dat de meeste mensen niet de moeite meer nemen ,omdat voor zo een klein bedrag je de frustratie die het oplevert niet mee wilt maken

 9. Ooh joh hou op over post.nl ik kan een heel boek volschrijven met klachten over hun.
  – Zo was er een postbode die een handtekening zette voor mij en dan het aangetekende pakket in de brievenbus gooide. Sorry maar iemands handtekening vervalsen is illegaal.
  – Een pakket met kleren van zo’n personale shopper werd langs de kliko gezet terwijl wij op vakantie waren. Je raadt het al pakket weg. Allerlei formulieren later dat ik het echt niet had ontvangen werd het pakket vergoed aan het bedrijf maar het was een enorme rompslomp.
  – Mijn vriend stuurde een aangetekende ontslag brief! 10 euro en de brief kwam nooit aan. Om de 10 euro terug te krijgen werd er een heel onderzoek ingesteld en daarna moesten wij met allerlei bewijzen komen dat de brief verstuurd was. Ze hadden toch de track en trace. Nou die 10 euro hebben we maar laten zitten.
  – Gisteren kwam ik thuis uit het ziekenhuis en stond mijn verzwaringsdeken van ruim 100 euro een nog al grote lompe doos gewoon voor de voordeur midden in het zicht voor iedereen.
  – Een pakket met haakwol wat bij een verkeerde straatnaam voor de deur was gelegd. Gelukkig was die man zo lief om het naar ons toe te brengen.

  Elke week zijn het andere bezorgers. Ze bellen aan zetten het pakket voor de deur en zijn weg of iemand nu thuis is of niet.

  Ik ben echt helemaal klaar met post.nl

 10. De klantenservice van Postnl is echt ruk. Ik heb er zelf ook slechte ervaringen mee, en ik werk er notabene. De klantenservice heeft er echt schijt aan. Goed dat je het via Facebook deed en dat je werd geholpen.
  De postbezorger zal (als het goed is) de klacht via zijn of haar teamleider horen, maar ik denk niet dat dit door de postbezorger kwam. Ik kom ook wel eens lege enveloppen tegen in mijn tas. Erg irritant, want daar word je als postbezorger dan op aangekeken.

 11. Je gaat me nu toch niet vertellen dat Karin daadwerkelijk naar haar prijs kan fluiten????
  Je koopt toch hopelijk wel een nieuwe agenda voor haar en stopt die nu wel in een kartonnen doos????
  Want die verpakking die je hebt gebruikt was was van flut-papier!
  Als je er een ansichtkaart in had gestopt was die ook nooit aangekomen!
  Maar Karin mag en kan hier niet de dupe van worden!!!

 12. Een envelop is voor brieven, een pakje kan je beter in een kartonnen doos versturen. /wij hebben ook wel eens gehad dat Hubbie voor zijn verjaardag een lege envelop kreeg. Dat is dan jammer. Maar als de inhoud kan schuiven in een envelop is het zo stuk, afijn, je hebt weer wat geleerd ….

 13. Ik verstuur eigenlijk nooit pakjes, wel veel kaarten en dat gaat meestal goed. Laatst kreeg ik een kaart terug die ik verstuurd had aan iemand die in het ziekenhuis lag. Ik had wel de naam van het ziekenhuis, de postcode en het huisnummer op de envelop geschreven maar ik was de adresregel vergeten. Kreeg de kaart terug wat ik best flauw vond. Het was notabene een ziekenhuis in een dorp. Hoeveel ziekenhuizen zijn er daar? Bovendien was de postzegel wel afgestempeld dus die kon ik niet meer gebruiken. Ik heb geen klacht ingediend. Dat heb ik jaren geleden wel eens geprobeerd. Maar toen kreeg ik na weken een email dat ze zoveel klachten ontvingen dat ze mijn klacht niet in behandeling namen (?). Als ik nog steeds een klacht had kon ik hem opnieuw indienen. Ook bizar!

 14. een gewone envelop werkt voor een kaartje maar zwaardere dingen kun je beter verzenden in een bubbeltjes enveloppe of een plat doosje van karton. Nu is de envelop waarschijnlijk gescheurd en de inhoud er uit gevallen daar kan ook de post niets aan doen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.