Eenvoudig Leven Agenda 2023

eenvoudig leven agenda

De Eenvoudig Leven agenda van Nynke Valk helpt je ‘om je eigen koers te volgen in een wereld die veel van je vraagt.’

De agenda ziet er vriendelijk en toegankelijk uit.

Hij is paars en op de cover staat een vriendelijk glimlachende vrouw op een soort surfboard met een paddle en een hond erbij op. De ondertitel luidt veelbelovend: ‘Eindelijk balans’.

Eenvoudig Leven Agenda: hoe werkt hij?

De Eenvoudig Leven Agenda werkt als volgt:

  1. Aan het begin van elke week bepaal je voor verschillende levensgebieden wat je belangrijk vindt. Dit zijn de thema’s waaraan je die week aandacht wilt besteden. Mogelijke thema’s zijn: gezondheid, relatie met je partner, ontspanning, nieuwe baan, studie, je rol als dochter, project op je werk etc.
  2. Daarnaast zet je vervolgens wat je concreet gaat doen om die thema’s in de praktijk te brengen.
  3. Aan het eind van de week kijk je hoe het je is vergaan met je thema’s en acties. Zijn ze gelukt? Je schrijft dit op aan de hand van reflectievragen. Deze staan achterin het boek.

Eenvoudig Leven Agenda

Opzet van de Eenvoudig Leven Agenda

In deze agenda staat links telkens het thema + de acties die je gaat doen om dat thema te bewerkstelligen. Rechts staan de dagen van de week. Dit is dus het agenda gedeelte. Bovenaan elke week staat een korte regel met een vraag of korte wijsheid. Zoals ‘Waar gaat het je echt om?’ en ‘Wie kun je om steun vragen?’

weekindeling

Voor het begin van elke nieuwe maand staat een hoofdstuk met tekst en een tekening. Die kun je gebruiken als bewustwording/overdenking.

Eenvoudig Leven Agenda

Huh? De agenda is al ingevuld?

Ik dacht dat Nynke de agenda zelf al had ingevuld als voorbeeld. Maar bij navraag blijken haar doelen en acties gewoon gedrukt te zijn. Denk dus niet: ‘Deze agenda is al gebruikt!’ want dit dient puur als voorbeeld.

Wat ik van de Eenvoudig Leven Agenda vind

De Eenvoudig Leven Agenda doet haar naam eer aan: deze agenda is rustig vormgegeven, zonder poespas. En er staan gelukkig niet van die belegen Pinterest-achtige open-deur-wijsheden in. Ik denk dat deze agenda zeker kan helpen bij een eenvoudig leven.

Er zijn ook van die planners waarbij je eerst bijna een cursus nodig hebt om ze te kunnen gebruiken.

Dat is bij deze agenda gelukkig niet nodig.

Ik houd het toch bij mijn Moleskine XL

Zelf houd ik het toch bij mijn Moleskine. Het formaat van deze agenda is voor mij iets te klein. Er i te weinig ruimte voor losse notities, afspraken en blogideeën in het weekgedeelte. Daarnaast kan ik niet tegen doelen stellen en acties. Zeker niet elke week.

Dan wil ik meteen mijn hakken in het zand zetten.

Eenvoudig Leven Agenda kopen

Je kunt deze mooie agenda voor 21,95 kopen bij bol.com of je lokale boekhandel. Bij bol.com vind je ook een gratis inkijkexemplaar!

Leestip: mijn post Eenvoudiger leven en Dagagenda.

Similar Posts

11 Comments

  1. Mooie agenda. Maar ik heb hetzelfde als jij: ik houd niet van doelen stellen enz. Ik zou die ruimte geloof ik gebruiken om mijn blogideeën neer te pennen.

  2. Mooie agenda…maar bijna 22 euro…daar eet ik een halve week van.
    Nee, doe mij maar mijn multomap met losse blaadjes. Werkt al jaren voor mij.

  3. Hier nog één,die niet van doelen stellen houdt. Voor mij is eenvoudig leven juist ontspanning naast de dingen,die echt moeten

  4. Agenda is bij ons is het zk. Mooie agenda heb je daar om alles bij te houden. Wij doen het via mobiel. automatisch krijgen melding van. Het valt wel op deze kabouter mist middelste vinger. Met bloed eraan. Afgebroken. Of eraf gehaald haha? Fijne dag.

  5. Lijkt me een dik boekwerk, voor mij werkt dat niet in mijn tas. Liefst zo klein en dun mogelijk. Een agenda heb ik louter voor afspraken. Maar ik kan me goed voorstellen dat het voor jou als beroepsblogger anders werkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.