Mooier alternatief voor de Filofax: Webster's planner

webster's agendaMijn oudste dochter houdt net als ik erg van agenda's. Ze had altijd een Filofax agenda. Maar recent kocht ze een alternatief voor de Filofax: een Webster's planner.

Filofax ringband en de Webster ringband

Het systeem van de Webster's planner is hetzelfde als dat van Filofax. Je koopt een ringband, en je koopt een inhoud voor je ringband. Wat betreft ringband zijn de Filofax en de Webster planner gelijk: allebei hebben ze 6 ringen. Houd je van agenda's en planners met een ringband denk dan ook eens aan een Happy Planner.

Webster's inhoud is veel en veel leuker!

Maar als het gaat om de inhoud vind ik de Webster's versie echt veel en veel mooier. En het is die inhoud die maakt dat ik overweeg om mijn Moleskine aan de kant te zetten voor een Webster's planner.

Voordeel van een planner is de enorme flexibiliteit

Want het grote voordeel van planners als Filofax en Webster's blijft natuurlijk altijd de enorme flexibiliteit. Je kunt er zoveel blaadjes aan toevoegen of uithalen als je maar wilt. Dat is het enige nadeel aan mijn Moleskine. Daarbij moet je het doen met wat er in zit.

Inhoud van de Webster's planner lijkt op die van de Happy Planner

Een tijdje terug schreef ik een review van de Happy Planner agenda. Die ziet er ook zo enorm leuk uit. Dat was ook de reden dat er ik eentje kocht. Maar vervolgens liep ik bij de Happy Planner op tegen de vaste indeling. Hoewel het ook bij de Happy Planner mogelijk is om dingen toe te voegen, was ik niet blij met de indeling van de dagen en de weken. Om die reden heb ik de Happy Planner teruggestuurd en kreeg ik keurig mijn geld terug gestort.

En toen ben ik verder gegaan met mijn ouwe trouwe Moleskine agenda.

Maar ik blijf gevoelig voor bloemetjes en mooie prints...

Daarom hier onder foto's van de nieuwe Webster's planner van mijn oudste dochter.

Webster's planner: zo ziet hij er uit!

webster agenda
De webster's planner komt in cadeauverpakking.

Screen Shot 2016-08-21 at 18.47.11

webster's agenda
Deze kleur koos mijn dochter. De Webster's planner is in allerlei kleurtjes verkrijgbaar.

webster's agenda

webster's agenda
Dit bedoel ik dus. Hier houd ik van : )
webster's agenda
Tabbladen met bloemen! Beter wordt het toch niet?
webster's agenda
Oooh, en een vogeltje ook nog!
webster's agenda
Maandoverzicht!
webster's agenda
Weekoverzicht.
webster's agenda
To-do lijst.

Wat zeggen ze over de Webster's agenda op het internet?

Voordat ik iets koop lees ik altijd eerst graag de reviews. In dit geval kon ik natuurlijk mooi mijn dochter uithoren. Zij is helemaal blij met haar Webster's planner. Maar op het internet las ik wel wat kritiek over de kwaliteit van de ringband. Die schijnt matig te zijn.

Praktische informatie over de Webster's agenda

De Webster's agenda kopen in de VS is niet te doen wat betreft kosten. Je betaalt zo 60 dollar aan verzendkosten. De Webster's planner zelf kost 54,99 dollar. Daar word je ook niet blij van.

Mijn dochter kocht haar Webster planner op A5-formaat dan ook in Nederland via Scrapdelight. Ze betaalde 54,95 voor de ringband inclusief de tabbladen. Dat is niet goedkoop. Maar voor de Filofax ringband betaal je 79,95.

Mijn conclusie over de Webster's planner: zal ik wel of zal ik niet?

Het zijn de mooie tabbladen en de flexibiliteit van de Webster planner die hem aantrekkelijk maken. Maar het nadeel is dat deze agenda een stuk groter, en dikker is dan een handige Moleskine agenda.

Ik houd van mijn Moleskine agenda. Hij is lekker licht, ik kan er alles in kwijt en hij past goed in mijn tasje. Het enige dat ik dus mis is dat ik er niets bij in kan doen.

Zie ook mijn posts Schoonmaakplanner en over een goedkoper alternatief voor Filofax.

Hoe vind jij deze Webster's planner?

Vergelijkbare berichten

27 reacties

 1. Ziet er goed uit! Ik heb sinds een paar weken een familieplanner. Ideaal! Jarenlang gebruikte ik een heel kleine agenda, maar daar kon ik amper iets in schrijven. Mijn familieplanner gebruik ik niet alleen als gezinsagenda, maar ook voor het bloggen.

 2. Ik heb de Filofax Malden en ik heb een Filofax A5. Daarnaast heb ik de Webster gehad, maar ik vond de kwaliteit dus een stuk minder. Het oogt plastic en ik vond de ringen ook wat te zwak voor een gevulde agenda.
  De Websters zijn inmiddels de deur uit.

  1. Jouw ervaring met de Webster agenda klopt wel met de kritiek die ik er over las. Volgens mij kun je dus beter voor de Filofax gaan qua map, en dan de inhoud van Webster er in.

 3. Ik heb mijn agenda online via Gmail. En heb de to-do lijstjes in Wunderlist.
  Beide zijn gekoppeld met het account van mijn vriend zodat we elkaar planning kunnen inzien als we gezamenlijke afspraken willen maken.

  In Wunderlist hebben we bijvoorbeeld een boodschappenlijstje waar we allebei afzonderlijk zaken aan kunnen toevoegen en ook afvinken. Dus degene die (wellicht onverwachts) in de winkel staat kan dan altijd zien wat er gehaald moet worden en dan de lijst bijwerken. Grote voordeel is dat ik daardoor alles wat ik in de loop van de dag bedenk aan de lijst kan toevoegen en dus niet meer vergeet.

  Ik ben niet zo van papieren agenda`s omdat je ze dan constant moet meeslepen...

  1. Dat klinkt super efficiënt en handig Karin! Zelf kan ik niet zo goed omgaan met digitaal, anders zou ik dit zeker ook doen. Maar ik heb het echt nodig dat het op papier staat. Dat maakt het tastbaar en echt voor me.

 4. Het uiterlijk van de inhoud is geweldig. Ik krijg zo zin om een Webster te kopen. Maar de reacties over de kwaliteit doen me twijfelen.

  Ik heb een filofax die al eeuwen oud is en waar ik tot een paar jaar geleden elk jaar de inhoud van Marjolein Bastin in deed. Die inhoud ziet er ook schattig uit.

  Om de prijs laat ik het tegenwoordig en doe ik het met de agenda's die mijn man elk jaar van zijn werk krijgt. Maar die zijn lang niet zo leuk.....

  N.

 5. Ik heb ook een Filofax agenda-omslag maar die heb ik al een paar jaar niet meer gebruikt. Ik gebruik al jaren de organizing- agenda van Planpoint. Superhandig en overzichtelijk met een ringband. En vanaf september komt er ook een A5-agenda inhoud voor de Filofax A5 waar ik superblij mee ben, dan kan ik mijn mooie Filofax-omslag weer gebruiken.
  Mijn inkomster=uitgaven en andere financiële dingen, meterstanden enz. noteer ik in de Nibud budgetagenda (al zolang die bestaat). Ik vind het belangrijk dat een agenda praktisch is en dat is die van Planpoint wel.

 6. Wat is het toch grappig, waar jij valt voor alles waar maar een bloemetje opstaat is dat voor mij een reden om het absoluut in de winkel te laten, ongeacht wat het is, kleding, keukengerei, linnengoed. Je snapt dus wel dat ik een fan ben van moleskine;)). Nu werk ik al jaren niet meer en de kinderen zijn hoog en breed de deur uit dus een planner heb ik niet meer nodig. Zo'n klein dun heerlijk zwart opschrijfboekje van moleskin is voor mij voldoende, maar dan wel de echte;). Maar als iedereen mijn smaak had zou de wereld er ook wel saai uitzien. Ik hou overigens best wel van kleur en bloemen enzo maar niet in mijn huis of aan mijn lijf. Fijn weekend, Leontine

 7. Ik heb al meer dan tien jaar een Hema-agenda met losse vullingen. Ooit van een van de kinderen geweest. Elk jaar koop ik in de opruiming voor 3 of 4 euro een nieuwe vulling. Ziet er voor mij net zo uit als de foto's hierboven.

 8. Ziet er mooi uit en nog goedkoper dan de Filofax.
  Ik twijfel elk jaar weer of ik er eentje zal kopen... tot nu toe nog steeds niet.
  Of ik moet er bij toeval eentje goedkoop tegenkomen (zoals jij bij de Kringloop ;))

 9. ziet er inderdaad mooi uit. Maar jeetje die prijs vind ik echt veeeeeel te veel.
  Ik heb gewoon een schoolagenda van €6,95 van bruna. klein formaat, bloemetjes op de omslag en wit van binnen.
  Voorheen had ik een pip studio omslag hoes ala filofax die ik jarenlang vulde met een hema vulling.
  Persoonlijk vind ik het echt geldklopperij om een agenda die vervangen moet worden zo'n prijs te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.