Reacties

Filofax agenda A4: goedkoper alternatief — 16 reacties

 1. Hij moet praktisch zijn en een leuke uitstraling hebben.

  Ik heb vorige week 2 agenda's gekocht, eentje voor thuis en eentje voor onderweg. Maar ten diepste heb ik nu al spijt, want ik heb de afgelopen 2 jaar de meest perfecte agenda gehad en eigenlijk had ik die weer gewoon moeten kopen, namelijk de organizing agenda.

  • Dat is interessant Daantje! Als het een perfecte agenda was, hoe kwam het dat je dan toch twee andere kocht? Is het net als ik met mijn moleskine? Dat je toch dacht dat iets anders beter was?

 2. Hm ik heb ook een filofax-achtige personal size van ik meen de v&d. (auqa ) maar ik gebruik hem niet, de inhoud is schoolagenda- dus halverwege het jaar ging hij al in. Ik kreeg hem van een collegaatje die hem niet mooi vond bij nader inzien en die dacht dat wellicht een der middelbareschoolgangers hier in huis hem zou willen. Helaas zag niemand er wat in. Ik nam me voor hem dan maar zelf te gebruiken, mijn huidige (pip) agenda loopt tot januari. Maar eerlijk gezegd.....ik vind die filafaxachtige niet zo mooi....kwa inhoud zeg maar. Dus ik weet niet of het hem gaat worden......in dat geval ga ik er blanco blaadjes in doen en wil ik hem gaan gebruiken als notitieboekje ofzo :-)
  Zelf heb ik een enorm zwak voor mooie agenda's (pip studio) wel wat wensen heb ik dat je op een opslag dus 2 bladzijdes een week hebt.

  • Ik vind de schoolagenda versie van Filofax best smalle blaadjes hebben. Daar krijg ik alles niet op! Een weekoverzicht hebben vind ik ook belangrijk. Zeker met schoolgaande kinderen. Dat is het fijne aan mijn Moleskine agenda. Aan de linkerkant kan ik alle studiedagen van de kinderen opschrijven en rechts mijn notities.

 3. Een leren Filofax, dezelfde als in het filmpje, superkado van dochterlief, maar met Hema inhoud al een tijdje. Vind die gekleurde notitieblaadjes heel handig, maar om daar nou een filofax-inhoud voor te kopen gaat me momenteel boven budget. Formaat is A5

  • A5 lijkt me een handig formaat. Ik heb ontdekt dat A4 dus te groot is. En A6 is te klein. Dus A5 is denk ik een goede tussenvorm. Kun je die gekleurde notitieblaadjes niet ook goedkoper krijgen?

 4. Per blad 1 pagina en ook voor de zaterdag en zondag een hele en geen halve want dan heb ik meer te schrijven dan door de week. Vorige jaar goed geslaagd en goedkoop, dit jaar is het me nog niet gelukt. Nu teveel indelingen en ik wil alleen maar lijntjes en een datum.
  Verder heb ik zelf vorig jaar ook wat ontworpen op A4 formaat en dat werkt ook prima.Staat verwijzing in mijn blog naar gratis ontwerp weekplanner + ook op Pinterest gezet; wat veel is gedownload inmiddels ;-) (vooral leraren valt me op!)

  • Het nadeel van 1 blad per dag vind ik dat je geen weekoverzicht hebt. En ik vind het toch ook fijn als ik in één oogopslag kan zien hoe de week er uit ziet. Vandaar dat ik de combinatie weekoverzicht + pagina voor notities zo prettig vind.

 5. Ik heb al járen dezelfde, een Ryam (geloof ik) iets groter dan a6, een pagina per dag (weekend en halve, dat is dan weer jammer): saai maar met heel veel kliederruimte. Groter en dikker moet ik echt niet hebben - mijn handtas zit al vol genoeg. De laatste jaren plak ik een mooie ansicht op de voorpagina: toch een beetje versierd. Bevalt me prima! Voor op kantoor ben ik dan weer gehecht aan een ander model.....

  • Een A6 formaat ken ik niet. Ik heb het even gegoogled! Dit formaat zou voor mij te klein zijn. Maar het voordeel is denk ik wel dat hij goed in je tas past. Mijn Moleskine agenda past nét.

 6. Ha, wat toevallig! Ik heb ook net mijn Moleskines verruild voor een Filofax Metropol. De A5 versie, weliswaar, voor mij de ideale grootte.

  Ik had altijd minstens tien Moleskine boekjes voor allerlei verschillende projecten, waardoor alles door elkaar ging lopen. Nu zit alles bij elkaar in de agenda. Ik moet zeggen dat ik hem meer als projectplanner / blogkalender gebruik dan als agenda. Afspraken zet ik liever in de (gedeelde) Google calendar. Ik ben er ontzettend blij mee! Hij is een beetje saai, ja, die Metropol, maar met genoeg washi tape in vrolijke kleurtjes is dat wel op te lossen ;)

  Leuk blog!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>