Reacties

Cd's: wie koopt ze nog? — 24 reacties

 1. Nou...kijk...mijn echtgenoot heeft iets van driehonderd cassettebandjes, en we hebben ook minstens 300 cd's...maar sinds we een iPhone in huis hebben luisteren we alleen nog naar radio op de iPhone....Eftelingradio (favoriet bij husband) daar komen veel leuke musicalnummers voorbij, en verder heb je nog een app die heet Alarmclock, maar daar kun je kiezen uit iets van 20.000 zenders, op genre....dus alleen jaren 40 muziek of jaren 60 (of country&western) ...erg gezellig. En dan nog een app waarbij je muziek kunt kiezen die past bij je stemming. Ook leuk.

 2. Ik koop zo nu en dan een cd, maar écht zo nu en dan ( lees: 1 keer in de 10 jaar ).
  Ik luister vooral s'ochtends naar de zender voor licht klassiek muziek en tijdens het koken naar de regionale zender ( Radio Noord ).
  Ik heb een hekel aan een kast vol met cd's, net als met dvd's. Ik kan nu gratis dvd's lenen bij de bibliotheek.

 3. cd-s.... poeh, da's lang geleden! Eigenlijk hebben we die al jaren niet meer aangeschaft. (op een cd-van-een-weeskindertjeskoor-voor-het-goede-doel en 'de rest' van Michael Jackson [om de collectie up-to-date te houden] na..)

  Wij luisteren ook op de computer, 't scheelt toch weer een apparaat en kastruimte ;)

 4. Als de radio aanstaat dan is het NOORD. Gewoon gezellige muziek van negen tot tien. CD's leen ik in de bieb en dan maak in een copie.
  Nieuwe koop ik alleen als ik van een artiest alles wil hebben. En dat zijn er niet veel. O.a. Ede en Wia, de Heleboel heb ik ook compleet en de Tuutjefoiters ook.
  Maar van drie stuks komen geen nieuwe meer. Dus kopen is miniem geworden. Alleen heel soms koop ik nog wel een meditatie en/of slaap cd. Heerlijk voor een rusteloze nacht. Dan val ik zo in slaap.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 5. Vroeger nam ik muziek op, op casettebandjes. Tegenwoordig zet ik ze vanaf de computer op rewritebale cd's en luister ik ze in de auto. Wanneer ik er genoeg van heb, spoel ik ze over, net als bij casettebandjes!

  Ik ga er ook een logje over schrijven, leuk onderwerp!

  • Wauw, dat zijn er echt heel veel Francky! En je hebt dus niet de neiging om ze weg te doen en naar online radio of zo te luisteren? Of Spotify?

 6. Ik luister meestal via radio garden. Alle radiostation uit de hele wereld, maar ik beperkt het toch vaak tot één land.

  Love As Always
  Dimario

 7. Ik had het er laatst nog met iemand over, dat er regelmatig cd's in boeken zitten maar ik geen eens een apparaat meer heb waar ik het mee af kan spelen.

 8. JAAAAA! Niet alleen cd's, maar ook lp's. Ik hou er van om in een platenzaak door de bakken te struinen opzoek naar die ene plaat die ik nog niet heb. Bij mij is het zelfs zo erg dat ik 3 platenspelers en drie cd spelers in huis heb: woonkamer, keuken en eetkamer

 9. Ik koop nooit meer cd's. En de cd's die ik heb draai ik eigenlijk nooit meer. Maar ik wil ze ook nog niet weg doen. Geen idee waarom... Nostalgie, denk ik. Ik heb ook nog een paar platen ergens liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder