Wie koopt er nog cd’s?

wie koopt er nog cd's

Wie koopt er nog cd’s?

Vroeger wilde ik nog wel eens investeren in een cassettebandje of cd met Country and Westernmuziek, maar tegenwoordig vind ik dat zonde van mijn geld.

Er zijn namelijk talloze gratis radiostations waar ik mijn hart kan ophalen aan zielige weeskinderen, dronken vaders, en prostitué’s met een gouden hart!

Accuradio

Het meest luister ik naar Accuradio. Daar kies ik altijd Country, en vervolgens Seventies Country. Bij Accucountry ben je bovendien niet overgeleverd aan een vervelend nummer: je kunt gewoon doorklikken naar het volgende lied! Muziek brengt sfeer, en veraangenaamt het huishoudelijk werk vind ik.

Maar ik moet wel narekenen wat het gebruik van de computer als cd-speler/radio kost, en of een cd-speler dan niet goedkoper is w.b. energiegebruik. Anderzijds, als ik niet in huis aan het werk ben, dan werk ik op mijn computer, dus áán staat hij toch.

P.S. In 2022 luister ik ook veel naar Spotify.

Koop jij nog wel eens cd’s?
Of koop je losse nummers muziek online?
Luister je nog naar de ‘gewone’ radio?

Similar Posts

11 Comments

 1. Nou…kijk…mijn echtgenoot heeft iets van driehonderd cassettebandjes, en we hebben ook minstens 300 cd’s…maar sinds we een iPhone in huis hebben luisteren we alleen nog naar radio op de iPhone….Eftelingradio (favoriet bij husband) daar komen veel leuke musicalnummers voorbij, en verder heb je nog een app die heet Alarmclock, maar daar kun je kiezen uit iets van 20.000 zenders, op genre….dus alleen jaren 40 muziek of jaren 60 (of country&western) …erg gezellig. En dan nog een app waarbij je muziek kunt kiezen die past bij je stemming. Ook leuk.

 2. Ik koop zo nu en dan een cd, maar écht zo nu en dan ( lees: 1 keer in de 10 jaar ).
  Ik luister vooral s’ochtends naar de zender voor licht klassiek muziek en tijdens het koken naar de regionale zender ( Radio Noord ).
  Ik heb een hekel aan een kast vol met cd’s, net als met dvd’s. Ik kan nu gratis dvd’s lenen bij de bibliotheek.

 3. cd-s…. poeh, da’s lang geleden! Eigenlijk hebben we die al jaren niet meer aangeschaft. (op een cd-van-een-weeskindertjeskoor-voor-het-goede-doel en ‘de rest’ van Michael Jackson [om de collectie up-to-date te houden] na..)

  Wij luisteren ook op de computer, ‘t scheelt toch weer een apparaat en kastruimte ;)

 4. Ik heb niet eens een cd-speler in huis. Ik heb meestal de radio aanstaan. Met die online radiozenders heb ik geen behoefte meer aan eigen muziek verzamelen.

 5. Als de radio aanstaat dan is het NOORD. Gewoon gezellige muziek van negen tot tien. CD’s leen ik in de bieb en dan maak in een copie.
  Nieuwe koop ik alleen als ik van een artiest alles wil hebben. En dat zijn er niet veel. O.a. Ede en Wia, de Heleboel heb ik ook compleet en de Tuutjefoiters ook.
  Maar van drie stuks komen geen nieuwe meer. Dus kopen is miniem geworden. Alleen heel soms koop ik nog wel een meditatie en/of slaap cd. Heerlijk voor een rusteloze nacht. Dan val ik zo in slaap.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 6. Vroeger nam ik muziek op, op casettebandjes. Tegenwoordig zet ik ze vanaf de computer op rewritebale cd’s en luister ik ze in de auto. Wanneer ik er genoeg van heb, spoel ik ze over, net als bij casettebandjes!

  Ik ga er ook een logje over schrijven, leuk onderwerp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.