The last of us serie 8,9 op IMDb!

the last of us

De serie The last of us is ongekend populair en uitstekende kwaliteit.

En dat voor een serie die gebaseerd is op een game!

The last of us aflevering 1

In eerste instantie haakte ik na aflevering 1 van The last of us af, omdat ik het meisje Ellie irritant vond. Ik vond haar typisch zo'n irritant, brutaal karakter dat ze vaak 'kickass heroine' noemen.

En daar heb ik een hekel aan.

Maar toen schreef collega blogger John van het blog Naast mijn schoenen positief over de serie, en daarom besloot ik de serie een tweede kans te geven.

En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Dankjewel John!

The last of us: waar gaat het over

Het is weer eens zover: de wereld is getroffen door een ramp. Een vreselijk zombievirus om precies te zijn. Het zombi virus in The last of us wordt veroorzaakt door een enge schimmel. Die neemt bezit van de hersenen van mensen en verandert ze in bloeddorstige zombies.

Maar het meisje Ellie, die ik dus in eerste instantie zo irritant vond, is gebeten maar niet in een zombie veranderd!

Dat maakt haar de potentiële redding van de hele mensheid. De cynische smokkelaar Joel moet haar naar de verzetsgroep Fireflies brengen. Zij willen haar onderzoeken en op basis daarvan hopelijk een vaccin ontwikkelen. Met frisse tegenzin neemt Joel haar onder zijn hoede en begint hun reis. Onderweg komen ze natuurlijk allerlei problemen tegen.

Wat maakt The last of us zo mooi?

Wat deze serie zo mooi maakt is de relatie tussen Joel en Ellie. Langzaam maar zeker ontdooit Joel, en zie je hoe ze elkaar beter leren kennen. Ik vind deze serie in die zin eigenlijk een prachtig liefdesverhaal, maar dan niet over een romantische liefde.

Mijn man had regelmatig een 'Fisherman's Friends momentje,' waarbij hij tot tranen geroerd was door de gebeurtenissen op het scherm.

The last of us versus The Walking Dead

Ik heb alle afleveringen van The Walking Dead gezien. Misschien droeg dat ook wel bij tot het afhaken bij aflevering 1 van The last of us. Ik had eigenlijk niet zin in weer zo'n serie over zombies. Maar ik vind The last of us toch wel beduidend anders dan The Walking Dead. Op z'n minst draait The last of us maar om twee karakters, terwijl dat er in The Walking Dead veel meer zijn.

Hieronder een overzicht van de verschillen die ik zie in de twee series.

the last of us versus the walking dead

Wat als je niet van zombies houdt?

Niet iedereen houdt van zombies. Maar wat ik belangrijk vind, is dat het vooral een serie is over twee mensen. En ja, de wereld zoals wij die kennen is ten onder gegaan aan zombies, maar dat vormt de achtergrond voor een prachtig liefdesverhaal.

The last of us serie versus de game

Mijn oudste dochter die in Engeland woont kende The last of us al als game. Zij wist me te vertellen dat deze verfilming van de game geweldig goed is gedaan. De serie volgt het verhaal van de game, alleen krijg je in de serie wat meer achtergrondinformatie. De game kun je onder andere kopen op bol.com:

the last of us game

Trailer van de serie

Hieronder kun je de trailer van de serie kijken

Mijn conclusie

Ik vind dit een prachtige serie met een heel mooi verhaal. Wel wordt er flink in gemoord, en gebeuren er akelige dingen. Op IMDb krijgt de serie een 8,9. Daar sluit ik me graag bij aan.

The last of us Nederland

The last of us is in Nederland te zien via HBO Max. Er zijn 9 afleveringen die wisselen van lengte. De laatste aflevering is bijvoorbeeld 50 minuten, terwijl aflevering 3 zo'n anderhalf uur lang is. Er komt een seizoen 2 maar er is nog niets bekend over wanneer dat zal zijn.

Wat vind jij van de serie The last of us?

Similar Posts

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.