Zombie series: een handig overzicht van 5 series

zombie series

Zombie series. Ze vormen een populair genre!

Weet je nog dat er een op een gegeven moment allemaal films en series waren over vampieren? Denk aan Buffy the Vampire Slayer en de film Interview with a Vampire met niemand minder dan Tom Cruise, toen hij nog ‘cool’ was.

Daarna werden zombie series populair. En het aanbod van series met zombies erin is nog steeds actueel. Hoewel ik helemaal niet van actiefilms en series houdt, kunnen zombie series mij doorgaans wel bekoren. Het leek me leuk om de series met zombies die ik heb gezien eens op een rijtje te zetten.

The Walking Dead – klassieker in het zombie series genre

The Walking Dead is denk ik de meest bekende onder de zombie series. Het is een klassieker in het zombie genre. Ze zijn inmiddels aan het achtste seizoen bezig. In het achtste seizoen van The Walking reageert de overgebleven mensheid vrij laconiek op de zombies. Tuurlijk, je moet er wel voor oppassen, maar je kunt ze vrij eenvoudig doden. Veel gevaarlijker blijken de andere mensen…

The Walking Dead is een combinatie van actie (waar ik dus niet van houd) en drama. Het is vooral het verhaal, de karakters en de ontwikkeling die de verschillende personen doormaken in The Walking Dead, die deze serie mooi maken.

N.B. Ik heb overigens de grootste moeite heb om me door het achtste seizoen heen te slepen. Volgens mij komt het doordat er in dit seizoen tot dusver erg veel actie zit… En dat vind ik vaak nogal saai.

Fear the walking dead

Fear the Walking Dead heeft dezelfde uitstraling als The Walking Dead, maar vind ik minder goed. Het is veel meer cliché, en ik vind de verhalen een stuk minder mooi. Ik ben na het tweede seizoen afgehaakt.

iZombie

iZombie is een ironische variant tussen de zombie series. In iZombie kunnen zombies prima onder de mensen leven. Ze functioneren uitstekend, zolang ze voldoende eten krijgen. Hoofdpersoon Liv, die door een raar drankje een zombie is geworden, helpt de politie allerlei zaken op te lossen. Want als ze hersenen eet, krijgt ze daarna visioenen van het leven van die persoon. Dat is ideaal bij vermoorde mensen. Wat iZombie leuk maakt is de humor, ironie en vette knipogen naar onze manier van leven! Ik moet er altijd erg om lachen, en vindt sommige vondsten echt briljant. Zoals ‘Braindrops keep falling on my head.’

The Santa Clarita Diet

Nog maffer dan iZombie is Netflix serie The Santa Clarita Diet. The Santa Clarita Diet speelt zich af in een pittoreske Amerikaanse woonwijk. Sheila wordt een zombie na het eten van slechte kreeft. Net als iZombie drijft de serie de spot met zichzelf en de personages. Ik vind ook dit, een briljante serie!

Black Summer

Black Summer valt weer meer in het genre van de bloederige, gewelddadige zombie series. Ook hier is de mensheid in groot gevaar, en wordt de wereld bevolkt door enge zombies. Wat mij het meest opviel bij Black Summer is het verschil met de zombies in The Walking Dead. De zombies in The Walking Dead wankelen rond, en zijn niet al te snel. Maar de zombies in de serie Black Summer kunnen keihard rennen! Het valt echt niet mee om eraan te ontsnappen. Mijn man en ik hebben een aantal afleveringen gekeken van Black Summer en zijn toch afgehaakt. Ik vond het een akelige serie, met veel dood en verderf.

Train to Busan Koreaanse film tussen de zombie series

Zou ik toch bijna de Koreaanse versie van het zombie genre vergeten! Train to Busan, een film waarin passagiers in een trein naar Busan worden overvallen door enge zombies, werd een enorme hit. Ook buiten Korea. Waarschuwing: als je van een happy end houdt, kun je Train to Busan beter overslaan… Snif. Arme Gong Yoo….

April 2023 serie met zombies The last of us!

Lees nu mijn review van de meest recente zombie serie: The last of us!

Zombie series: iets voor jou?

Ik houd van zombie series! Niet vanwege de actie die erin zit, maar vanwege de vaak goede verhalen over mensen en hoe ze met elkaar omgaan. Zo gaat zombie serie The Santa Clarita diet weliswaar over een zombie, maar het gaat ook over het moderne gezinsleven in 2019!

Mijn persoonlijke top 3 van Zombie series is:

  1. The Walking Dead (serieus)
  2. The Santa Clarita Diet (grappig)
  3. iZombie (grappig)

Tot slot over zombie series

Deze lijst met zombie series is niet uitputtend. Er zijn er nog veel meer. Voor een lijst met zombie series verwijs k je graag naar deze lijst: The Best Zombie Related TV Series.

Wat vind jij van het zombie series genre? En welke van bovenstaande series heb je gezien?

Similar Posts

10 Comments

  1. Brrr….Ik mag graag een thriller lezen of een detective kijken of een politieserie, maar een serie met zombies sla ik met liefde over. Nachtmerries genoeg zonder dat;).

  2. Eens met Naomi. Brrrrrr! Ik lees ook graag een thriller en mijn kinderen kijken alles op Netflix maar Zombies…….. nee.

    Fijne dag!

  3. The walkind dead (serieus, maar goed) en Izombie (leuk en niet griezelig ;-)) staan ook in mijn lijst. Santa Clarita Diet vond ik niet zo goed. Een beetje te absurd voor mij :-)
    Verder ben ik geen zombie fan. Ik neem het er gewoon bij omdat de serie op zich wel goed is :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.