10 lessen die ik leerde van The Walking Dead

the walking dead

De serie The Walking Dead speelt zich af in een wereld waarin de mensheid ten prooi is gevallen aan een eng virus. Van dat virus word je een zombie. En geen knuffelige zombie! Maar een agressieve zombie die mensen aanvalt, verscheurt, bijt en opvreet als je de kans krijgt. The Walking Dead is een klassieker onder de zombie series.

Uiteraard zijn er een paar dappere overlevers. Anders had je weinig verhaal. En die overlevers volg ik inmiddels al tot en met seizoen vijf.

In die vijf seizoenen heb ik al veel geleerd over het overleven in een wereld met zombies! Ik zet de lessen die ik heb geleerd uit de Walking Dead op een rijtje!

Les 1: Ren naar het platteland!

Als de wereld ten onder gaat aan een eng zombievirus ben je het beste af op het platteland! Want op het platteland kun je je eigen groentes verbouwen om te overleven. Bovendien zullen er minder zombies zijn, omdat het er dunner bevolkt is. Het is daar dus relatief veiliger dan in de stad.

Les 2: maak een alarmsysteem van touw en wieldoppen

Soms kan het gebeuren dat je de nacht ergens in de open lucht moet doorbrengen. Span in zo'n geval met touw en wieldoppen rondom je kampeerplekje. Zo hoor je de zombies als ze er aan komen.

Les 3: Zombies zijn niet zo maar verslagen!

Een zombie neersteken of flink bezeren is niet genoeg. De enige manier om zeker te weten dat die zombie niets meer zal doen is een steek in het hoofd. Of het hoofd inslaan met een hamer...

Les 3a: kijk niet tijdens het eten naar The Walking Dead

Voortbordurend op bovenstaande les: kijk niet tijdens het eten naar The Walking Dead. Want bloed, darmen en hersenen vliegen je om de oren...

Les 4: Zombies komen op geluid af

Zo lang je maar stil bent heb je kans dat je de zombies kunt omzeilen. Maar ze zijn wel heel gevoelig voor geluid. Pas op dus!

Les 5: Van het gaas van een sportjack maak je een visnet

Heb je honger en zin in vis? Scheur dan de voering uit een sportjack. En dan bedoel ik dat deel dat gaasvormig is. Hiermee kun je vissen vangen.

Les 6: Dorst? Schep water uit de spoelbak van de wc

In een postapocalyptische wereld werkt de watervoorziening niet meer. Heb je dorst? Schep dan water uit de spoelbak van de wc.

Les 7: Een zombie apocalyps brengt het beste en slechtste in mensen naar buiten

Na vijf seizoenen zijn 'The walking dead' eigenlijk de minste zorg. Veel enger en gevaarlijker zijn de mensen die nog over zijn! Er zijn er zelfs die andere mensen lokken en vervolgens opvreten...

Les 8: Mensen kunnen veel hebben

Ondanks doffe ellende, en veel verliezen zijn de meeste mensen sterk genoeg om zich weer bij elkaar te rapen en door te leven.

Les 9: Doe boodschappen in leegstaande huizen

In eerste instantie vind je in supermarkten voedsel en drinken. Maar die worden al snel leeggeroofd. In dat geval verzamel je voedsel uit leegstaande huizen. Maak voor je een huis in gaat een boel kabaal, om eventuele zombies te lokken. Dood die, en doe vervolgens veilig je boodschappen.

Les 10: Kruisbogen en zwaarden zijn beter dan pistolen

Het voordeel van kruisbogen en zwaarden is dat ze geluidloos zijn. Ze zijn snel en efficiënt en vereisen geen kogels. Dat is fijn want kogels raken op! Trek gebruikte pijlen even uit de dode zombie om ze te recyclen voor een volgende keer!

Conclusie

Na al die afleveringen van The Walking Dead weet ik in theorie heel wat af van overleven in een wereld met zombies. Maar ik vraag me wel een beetje af: zou ik bij de overlevers horen of bij de zielenpoten die in aflevering één al het loodje leggen?

Ik vrees het eerste...

Praktische informatie

The Walking Dead is te bekijken op Netflix!

Kijktip: The last of us

Wat vind jij van The Walking Dead?

N.B. Even voor de zekerheid: ik weet dat The Walking Dead fictie is : )

Vergelijkbare berichten

48 reacties

  1. Nee, het is beslist niet ieders genre inderdaad. Maar ik vind het verhaal echt prachtig. En de personages maken ook echt persoonlijke ontwikkeling door, en de onderlinge relaties vind ik machtig interessant.

 1. Heftig die zombies, persoonlijk ken ik de serie niet. Als ik naar dit soort films of series kijk, kan ik niet slapen. Dus ik vrees dat ik niet bij de overlevers zou horen.

  1. Het erge is dat je er wel een beetje aan went, aan het zombiegeweld... Tegelijkertijd kan ik nog steeds wel een beetje onpasselijk worden als ze weer een zombie de hersenen in slaan of de darmen er half uit liggen....

  1. Oh leuk, een collega fan van de serie! Mooi is het hè?! Ik vind het echt een heel goed verhaal, en vind je ook niet dat de karakters en relaties interessant zijn?

 2. Ik zou ter plekke sterven van angst, brr horror en zombies zijn niet aan mij besteed. Wat mij ook opvalt, is dat dat het beste is wat je kunt doen, anders zit je zomaar 5jaar/seizoenen te vechten en martelen met die griezels.....ieee

 3. Dit is een van mijn favoriete series! Een leuke blog heb je er over geschreven. Ik hoop dat ik bij het groepje overlevenden zal horen, maar ik vrees dat ik mezelf niet lang in leven zou kunnen houden.. hihi

  1. Het is echt een goede serie hè? Er zit veel geweld in, maar ze vertellen gewoon ook echt een steengoed verhaal!

   Net als jij zou ik ook graag bij de overlevenden horen. Maar ik ben er ook niet zeker van...

  1. Ik zit nu halverwege seizoen 5. Ik probeer me nu echt te beperken tot 1 aflevering per dag, want het einde van de afleveringen begint te naderen helaas. En dan moet ik echt lang wachten tot de volgende!

 4. Ik heb alle afleveringen gezien. Het is zo spannend! Wist je dat ze seizoen 6 nu op FOX Nederland uitzenden? Ik denk trouwens dat ik zeker niet zo sterk zou zijn als Rick, maar ik hoop niet dat ik meteen al het loodje zou leggen ;-)

  1. Rick is inderdaad wel heel sterk. Hij is één van de personages die ik interessant vind qua ontwikkeling. Ik geloof dat het in het derde seizoen is dat ze ergens rijden en dat er iemand langs de weg loopt die om hulp vraagt. En dat ze die negeren.

   Maar in seizoen 4 zie je juist weer dat Rick en de anderen een heleboel andere mensen helpen en hebben opgevangen in de gevangenis. Dat hij een stuk menselijkheid heeft terug gevonden.

 5. Je hebt een geweldige schrijfstijl en me erg nieuwsgierig gemaakt naar de serie. Ik heb deze serie nog niet gezien en was toevallig nog op zoek naar een leuke nieuwe serie om te kijken!

 6. Grrrrr, want sinds maandagavond is er midseason break, dit is nml. de enige serie die we, zittend voor de tv, keken en ik kan nu al niet wachten tot de nieuwe delen uitkomen. Ik zou wel in de serie willen spelen :)

  1. Balen inderdaad dat je nu moet wachten! Als ik die zombies zie dan denk ik dat ook wel eens: hoe zou het zijn om zo'n zombie te spelen? Het lijkt me niet zo moeilijk. Je hoeft geen teksten te leren, en alleen maar wankel te lopen en een beetje te grommen en zo.

 7. Haha, geweldige post! Ik heb de serie nog niet bekeken en dat wil ik wel gaan doen. Ik ben groot fan van Buffy, the vampire slayer.... Daar zat, behalve vampiers en zombies, een grote hoeveelheid humor in en dat maakte het een geweldige serie (dat vond ik in elk geval????)

  1. Buffy vond ik ook geweldig. Voor zijn verjaardag heb ik mijn man de hele reeks op dvd gekeken en die hebben we toen op vrijdagavond met het hele gezin gekeken.

   Buffy is inderdaad erg humoristisch. Net als Supernatural.

 8. Wij zijn nog niet zo lang bezig met de serie, zitten nu in seizoen 3, vind het een geweldige serie en ook Tommy is verslaafd. Als we nu ergens iemand een beetje langzaam zien lopen zeggen we tegen elkaar: He, een walker! ;)
  Ik denk dat als dit reallife zou zijn.. Niemand het zou overleven, met al die dode die overal liggen, organen, uitwerpselen en bloed worden we zo ziek waarschijnlijk dat we toch wel het loodje leggen.

 9. Geweldig alleen het zal wel even duren VOORDAT ik water uit het toilet zal drinken....misschien dat ik eerst in coma moet liggen voordat ik dat kan drinken, haha! Of nadat de pot schoongemaakt is met bleek...?

 10. Ik volg the walking dead ook al zolang, super serie. Al heeft het ook wel mindere seizoenen gekend, waardoor ik moeite had in het verhaal te blijven. Nu geniet ik weer volop, alleen komt de winterstop eraan. :(

  1. Ik kijk ook niet uit naar het moment dat de afleveringen op zijn! Dat is het fijne als laat aanhaakt. De eerste vier seizoenen kon ik ongebreideld kijken!

 11. Hahahaha, volgens mij ben ik hierboven al genoemd (de bebloede maxi cosi). The Walking Dead is geen goede serie als je vol zwangerschapshormonen zit. Inmiddels denk ik dat ik het wel weer aankan. Bovendien zou ons dat met die maxi cosi nooit gebeuren, wij hebben een draagdoek weet je ;)

  1. Ik snap helemaal dat je dat niet kon aanzien Ogma! Ik zit niet vol zwangerschapshormonen en kan het al niet hebben als er iets met de baby gebeuren.

   Maar tot dusver gaat het gelukkig goed. En ik kan me toch ook bijna niet voorstellen dat de schrijvers haar iets zullen laten overkomen. Aan de andere kant: echt niemand is veilig daar....

 12. Geweldige serie! Ik leerde vooral dat ik me niet zo druk hoef te maken om baby voeding/consultatiebureaus/pedagogisch verantwoorde oefeningen en speeltjes voor mijn zoon. Judith doet het ook zonder en ziet er prima uit (moet nog beginnen aan seizoen 6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.