Reacties

10 lessen die ik leerde van The Walking Dead — 48 reacties

  • Nee, het is beslist niet ieders genre inderdaad. Maar ik vind het verhaal echt prachtig. En de personages maken ook echt persoonlijke ontwikkeling door, en de onderlinge relaties vind ik machtig interessant.

 1. Heftig die zombies, persoonlijk ken ik de serie niet. Als ik naar dit soort films of series kijk, kan ik niet slapen. Dus ik vrees dat ik niet bij de overlevers zou horen.

  • Het erge is dat je er wel een beetje aan went, aan het zombiegeweld... Tegelijkertijd kan ik nog steeds wel een beetje onpasselijk worden als ze weer een zombie de hersenen in slaan of de darmen er half uit liggen....

  • Oh leuk, een collega fan van de serie! Mooi is het hè?! Ik vind het echt een heel goed verhaal, en vind je ook niet dat de karakters en relaties interessant zijn?

 2. Ik zou ter plekke sterven van angst, brr horror en zombies zijn niet aan mij besteed. Wat mij ook opvalt, is dat dat het beste is wat je kunt doen, anders zit je zomaar 5jaar/seizoenen te vechten en martelen met die griezels.....ieee

 3. Dit is een van mijn favoriete series! Een leuke blog heb je er over geschreven. Ik hoop dat ik bij het groepje overlevenden zal horen, maar ik vrees dat ik mezelf niet lang in leven zou kunnen houden.. hihi

  • Het is echt een goede serie hè? Er zit veel geweld in, maar ze vertellen gewoon ook echt een steengoed verhaal!

   Net als jij zou ik ook graag bij de overlevenden horen. Maar ik ben er ook niet zeker van...

  • Ik zit nu halverwege seizoen 5. Ik probeer me nu echt te beperken tot 1 aflevering per dag, want het einde van de afleveringen begint te naderen helaas. En dan moet ik echt lang wachten tot de volgende!

 4. Ik heb alle afleveringen gezien. Het is zo spannend! Wist je dat ze seizoen 6 nu op FOX Nederland uitzenden? Ik denk trouwens dat ik zeker niet zo sterk zou zijn als Rick, maar ik hoop niet dat ik meteen al het loodje zou leggen ;-)

  • Rick is inderdaad wel heel sterk. Hij is één van de personages die ik interessant vind qua ontwikkeling. Ik geloof dat het in het derde seizoen is dat ze ergens rijden en dat er iemand langs de weg loopt die om hulp vraagt. En dat ze die negeren.

   Maar in seizoen 4 zie je juist weer dat Rick en de anderen een heleboel andere mensen helpen en hebben opgevangen in de gevangenis. Dat hij een stuk menselijkheid heeft terug gevonden.

 5. Je hebt een geweldige schrijfstijl en me erg nieuwsgierig gemaakt naar de serie. Ik heb deze serie nog niet gezien en was toevallig nog op zoek naar een leuke nieuwe serie om te kijken!

 6. Grrrrr, want sinds maandagavond is er midseason break, dit is nml. de enige serie die we, zittend voor de tv, keken en ik kan nu al niet wachten tot de nieuwe delen uitkomen. Ik zou wel in de serie willen spelen :)

  • Balen inderdaad dat je nu moet wachten! Als ik die zombies zie dan denk ik dat ook wel eens: hoe zou het zijn om zo'n zombie te spelen? Het lijkt me niet zo moeilijk. Je hoeft geen teksten te leren, en alleen maar wankel te lopen en een beetje te grommen en zo.

 7. Haha, geweldige post! Ik heb de serie nog niet bekeken en dat wil ik wel gaan doen. Ik ben groot fan van Buffy, the vampire slayer.... Daar zat, behalve vampiers en zombies, een grote hoeveelheid humor in en dat maakte het een geweldige serie (dat vond ik in elk geval????)

  • Buffy vond ik ook geweldig. Voor zijn verjaardag heb ik mijn man de hele reeks op dvd gekeken en die hebben we toen op vrijdagavond met het hele gezin gekeken.

   Buffy is inderdaad erg humoristisch. Net als Supernatural.

 8. Wij zijn nog niet zo lang bezig met de serie, zitten nu in seizoen 3, vind het een geweldige serie en ook Tommy is verslaafd. Als we nu ergens iemand een beetje langzaam zien lopen zeggen we tegen elkaar: He, een walker! ;)
  Ik denk dat als dit reallife zou zijn.. Niemand het zou overleven, met al die dode die overal liggen, organen, uitwerpselen en bloed worden we zo ziek waarschijnlijk dat we toch wel het loodje leggen.

 9. Geweldig alleen het zal wel even duren VOORDAT ik water uit het toilet zal drinken....misschien dat ik eerst in coma moet liggen voordat ik dat kan drinken, haha! Of nadat de pot schoongemaakt is met bleek...?

  • Ik kijk ook niet uit naar het moment dat de afleveringen op zijn! Dat is het fijne als laat aanhaakt. De eerste vier seizoenen kon ik ongebreideld kijken!

 10. Hahahaha, volgens mij ben ik hierboven al genoemd (de bebloede maxi cosi). The Walking Dead is geen goede serie als je vol zwangerschapshormonen zit. Inmiddels denk ik dat ik het wel weer aankan. Bovendien zou ons dat met die maxi cosi nooit gebeuren, wij hebben een draagdoek weet je ;)

  • Ik snap helemaal dat je dat niet kon aanzien Ogma! Ik zit niet vol zwangerschapshormonen en kan het al niet hebben als er iets met de baby gebeuren.

   Maar tot dusver gaat het gelukkig goed. En ik kan me toch ook bijna niet voorstellen dat de schrijvers haar iets zullen laten overkomen. Aan de andere kant: echt niemand is veilig daar....

 11. Geweldige serie! Ik leerde vooral dat ik me niet zo druk hoef te maken om baby voeding/consultatiebureaus/pedagogisch verantwoorde oefeningen en speeltjes voor mijn zoon. Judith doet het ook zonder en ziet er prima uit (moet nog beginnen aan seizoen 6).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>