Netflix kijktip april 2018: The Santa Clarita Diet

santa clarity diet

Samen met mijn man kijk ik graag naar The Santa Clarita Diet op Netflix. Dat is een goed geschreven, en grappige serie over een heel gewoon stel, wier standaard leventje ineens een heel aparte wending krijgt. Het is een briljante variant op de zombie series.

The Santa Clarita Diet: het verhaal

Joel en Sheila Hammond zijn een redelijk gelukkig getrouwd echtpaar, dat allebei als makelaar werkt. Ze hebben een dochter, en sukkelen samen het leven door. Het is allemaal weinig opzienbarend, en nogal standaard.

Maar op een dag wordt Sheila heel erg ziek, kotst de hele boel onder en gaat dood. Maar vervolgens leeft ze ineens weer. Ze is een zombie geworden, en hunkert naar mensenvlees!

Maar anders dan de enge zombies in The Walking Dead functioneert Sheila nog prima als een gewoon mens. Ze kan bijvoorbeeld nog gewoon praten, en werken terwijl de zombies in The Walking Dead alleen maar enge geluiden kunnen uitstoten.

Sterker nog, Sheila is als zombie een beter mens. Ze is ineens veel assertiever en durft meer. Samen met haar man Joel probeert ze haar weg te vinden in dit nieuwe leven.

The Santa Clarita Diet is een maffe mix van alledaagse problemen zoals omgaan met je buren, je kind opvoeden, nieuwe klanten binnenhalen en mensenvlees vinden om te eten.

Wat is er zo leuk aan The Santa Clarita Diet?

Laat me beginnen met eerlijk toe te geven dat ik de serie eerst niet zo leuk vond. Sheila’s enorme kotspartij waarbij groen braaksel door de kamer sproeide, vond ik behoorlijk onsmakelijk. Maar als je even langs het opspattende en rondspuitende bloed kijkt, dan zie je daarachter een echtpaar dat zich samen door het leven slaat. Met een boel liefde en humor

Dat is wat ik zo leuk vind aan The Santa Clarita Diet: de combinatie van Sheila en Joel en hun dochter Abby.

Voorbeeld

Zo hebben Sheila en Joel op een gegeven moment het (pratende) hoofd van één van Sheila’s eerste slachtoffers in de kelder staan. Ze willen niet dat hun dochter Abby dat hoofd ziet. Niet omdat ze bang zijn dat ze ervan zal schrikken, maar omdat ze geen zin hebben in Abby’s afkeurende blik. Die omkering, waarbij het kind het gedrag van de ouders afkeurt, vind ik alleen al grappig.

Hun oplossing om Abby uit de kelder te houden vind ik herkenbaar. Ze zeggen tegen haar dat ze de kelder moet opruimen. Zo weten ze zeker dat ze niet naar de kelder zal gaan.

Als moeder van een stel pubers deed me dat glimlachen.

The Santa Clarita Diet samengevat

The Santa Clarity Diet is een enorm humoristische, goed geacteerde serie. Ook al is Sheila een zombie, toch zijn de situaties waarin zij en haar man Joel belanden heel menselijk. Ik denk dat dit de kracht is van de serie: het absurde verhaal in combinatie met huis, tuin en keuken dingen.

De afleveringen duren maar 25 minuten, dus deze serie is heel geschikt als makkelijk tussendoortje!

Ook als je niet van zombies houdt, is deze serie de moeite van het kijken waard.

Ik geef de serie een 9!

Praktische informatie over The Santa Clarita Diet

The Santa Clarita Diet is een zogenoemde Netflix Original. Je kunt de serie kijken op Netflix Nederland.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Kijktip: The last of us

Wat vind jij van de Santa Clarita Diet?

Similar Posts

28 Comments

  1. Rory en zombies. Geen goede combinatie. Ik vind het hoesten van de hoofdrolspeler uit Breaking Bad al vervelend (ik ben niets gewend, hahaha). I feel you (wat je zegt dat als je niet van zombies houdt dat je dit toch leuk kan vinden), maar ik ga het toch niet proberen. Sorry!

  2. Hahaha, ik heb hem inderdaad al een paar keer voorbij zien komen. Terug komen als een zombie! Love it! Ga hem snel eens aanzetten! Eerst even Jane The Virgin!

  3. Ik denk niet dat het een serie voor mij is. Wij zijn net begonnen met de serie ‘Saints and Strangers’. Over de eerste pelgrims in de VS. We zijn nog maar bij de tweede aflevering, maar we vinden het een erg mooie serie.

  4. Ik ben eigenlijk niet zo van de zombies, dus ik denk dat ik dit helemaal niks zal vinden haha! Je schrijft het wel heel enthousiast, leuk!

  5. Dit klinkt echt als een hele bizarre en twisted serie haha. Hoe erg is het kots en bloed gehalte? Ik kan er namelijk écht niet tegen dus als het iets is wat telkens terugkomt moet ik hem skippen.. Terwijl hij me nu wel leuk lijkt!

  6. Ik zag laatst een stukje van een trailer van deze serie en toen moest ik al glimlachen. Ga hem meteen op mijn kijklijstje zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.