Mama jeans

mom jeans

De terugkeer van de Mom Jeans!

De mode heeft de wonderlijke gewoonte om zichzelf te herhalen!

Halverwege de jaren negentig had je spijkerbroeken die lekker hoog op de buik sloten, boven de navel. De pijpen liepen taps toe, oftewel werden smaller bij de enkels. Vaak zaten er ook nog bandplooien in. Mom jeans zaten vrij losjes om de heupen. En bij voorkeur werd een shirt of blouse er ín gedragen! Dus vooral niet er overheen. Wat de broek zo populair maakte was het comfort. Hij zat gewoon heel erg lekker!

Mama jeans: slechte naam

Mom jeans werden veel gedragen door moeders. Zo kregen ze de bijnaam Mom Jeans. Mom Jeans hadden een slechte naam! Ze geven de draagster namelijk een flink achterste. Flatteus zijn ze duidelijk niet. En de mom jeans verdwenen dan ook uit het modebeeld. Toch werden ze bijvoorbeeld ook gedragen door de acteurs in de populaire serie Friends. Kijk maar:

mom jeans

Maar wat wil nu de mode?! Mama jeans zijn weer helemaal in! Bij H&M kun je ze kopen voor maar liefst 40,-. En mijn achttienjarige dochter vindt ze helemaal geweldig. Ze is te vrekkig om ze te kopen, maar ze heeft ze al wel vast gepast.

Hier onder zie je een grappig filmpje over de Mom Jeans!

Mom Jeans parodie

Dad Jeans: de onflatteuze spijkerbroek voor mannen

Er is ook een versie voor mannen van deze onflatteuze spijkerbroek. Die heet de Dad Jeans. En niemand minder dan de Amerikaanse president Barack Obama droeg ze!

dad jeans

 

Waar kun je Mom jeans kopen?

Je vindt Mom Jeans onder andere bij de Primark, de Engelse Topshop en bij de H&M. Bij die laatste kosten ze zo'n 40 euro. Bij de Primark zijn ze goedkoper.

Ken je de persiflages van Celeste Barber al?

Herken jij de Mom Jeans? En zou je ze dragen?

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Het verschil tussen toen en nu is in mijn ogen het publiek dat het draagt..
    Te dikke vrouwen waarbij je met een beetje pech nog kon 'liplezen' ook.. Tegenover meiden van 20 met een figuurtje om te zoenen die ze nu dragen;-)

  2. Ik herinner me zulke broeken uit eind jaren 80 en begin jaren 90. Klopt dat?
    Ik vond die broeken heerlijk zitten en ze stonden me ook nog. Ben eigenlijk wel blij dat ze weer in de mode komen :-)

  3. Hahahaha leuk geschreven. Wonderlijk inderdaad maar zo is het wel. Alles komt vanzelf weer in. En de jeugd gaat voorop dus tja, en die kan ze over het algemeen wel hebben. Ik kijk voorlopig wel uit ze te dragen. Maar ooit zei ik dat ook over de skinny jeans en daar woon ik nu in. Alleen al omdat ze geen normale fatsoenlijke betaalbare zwangerschapsbroeken verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.