Gratis Maandplanner: download ze nu voor 2021

gratis maandkalender juli huisvlijtEen Gratis maandplanner!

Het is al heel wat jaren geleden, maar vanaf 2009 maakte ik elk jaar gratis maandplanners, ook wel maandkalenders genoemd voor de bezoekers van Huisvlijt!

Deze blogpost wordt nog regelmatig gelezen, maar als je hier komt dan valt het toch een beetje tegen... Want de laatste maandplanner dateert van januari 2015.

'Dat kan zo niet!' vond ik.

Dus heb ik deze blogpost eens flink opgeruimd en opgeknapt!

Lees hieronder eerst de blogpost van toen, en daarna de nieuwe, opgefriste informatie en gratis maandplanners : )

Gratis maandplanner 2009

Elke zaterdagmorgen ga ik met één van mijn kinderen naar de stad: dan drinken we koffie bij de Hema en gaan naar de bibliotheek. Dat kind is dan 'Kind van de dag' en mag ook de maaltijd kiezen.

Het is voor mij een goede manier om te zorgen dat alle vijf kinderen regelmatig individuele aandacht krijgen. Door de week krijgen ze dat ook wel, maar op zo'n ochtend is het toch anders.

Gezinskalender

Afgelopen zaterdag was Teuntje (10) aan de beurt, en in de boekhandel zag ik een prachtige gezinskalender liggen. Zo één met vakjes voor elk gezinslid, zodat je makkelijk kunt noteren wat iedereen die dag doet. Ik stond met het ding in mijn handen, en kon mezelf ternauwernood bedwingen niet naar de kassa te rennen om hem te kopen.

'Je kunt er vast wel één goedkoper vinden op het internet!' hield ik mezelf streng voor.

Thuis gekomen ging ik onmiddellijk op zoek, maar nergens vond ik een makkelijke, printbare gezinsagenda. Al wat ik vond, bleken uiteindelijk kalenders te zijn die je moest kopen.

Maandkalender maken

Dus toen heb ik er zelf maar één gemaakt, en wie wil kan ze gratis downloaden. Ze zijn wel heel simpel en rechttoe, recht aan, maar dat is voor kinderen misschien juist wel leuk. Dan kunnen ze ze 'pimpen'!

Gratis maandplanner downloaden

 • De maandkalender voor 2012 vind je hier! Dit is mijn favoriet.
 • December 2014: de gratis maandplanner voor januari 2015 vind je hier.

Gratis maandplanners en maandkalender juli en augustus 2021

Terugkijkend vind ik de maandkalender die ik destijds voor 2012 maakte erg leuk. Ik had er zelfgemaakte cartoons ingezet namelijk.

Voor deze opfrisbeurt maakte ik een gratis maandplanner voor juli 2021 en een maandkalender augustus 2021.

gratis maandkalender juli huisvlijt

 

Klik maar op het plaatje, en dan ga je naar de pdf-versie van deze gratis maandkalender. Die kun je downloaden! Hopelijk heb je een kleurenprinter, maar anders is zwart-wit ook prima.

Hieronder de gratis maandkalender voor augustus 2021.

gratis maandplanner

 

Zelf een gratis maandplanner of maandkalender maken?

Deze maandkalenders kun je heel eenvoudig zelf maken op canva.com! Ik heb er vintage plaatjes ingezet, maar als je daar niet van houdt, kun je er natuurlijk ook eentje maken naar je eigen smaak.

Ga daarvoor naar https://www.canva.com/calendars/templates/

Let wel even op dat je aanvinkt dat je de 'free' templates wilt. Anders betaal je een klein bedrag. Vind je dat geen punt, dan kun je natuurlijk ook een betaalde versie van een maandkalender kiezen.

Gratis maandplanner geprint: wat nu?

Heb je de gratis maandkalender uitgeprint? Dan is het natuurlijk tijd om hem in gebruik te nemen. Het mooist blijft hij als je hem lamineert. Ik kocht mijn lamineerapparaat geloof ik ooit bij Kruidvat.

Maar bij de Action koop je al een lamineerapparaat voor nog geen 12 euro, inclusief een paar lamineervellen. Ik ben zelf nog altijd blij met mijn lamineerapparaat. Het is zo'n ding waar je veel plezier van hebt!

Geen lamineerapparaat?

Heb je geen lamineerapparaat in huis? Dan kun je ook kiezen voor zo'n multomap plastic hoes. Bij de Hema koop je die onder de noemer 'insteekhoezen'.

Screenshot 2021 07 01 at 11.37.45
100 stuks voor 2,50 bij de Hema

Maar je kunt de gratis maandkalender natuurlijk ook gewoon als stuk papier aan een prikbord prikken of met een magneet op de koelkast hangen.

Tot slot

Maandkalenders en maandplanners zijn handig en overzichtelijk. Je kunt ze op diverse plekken gratis downloaden, zoals op Huisvlijt! Of je maakt er zelf eentje op bijvoorbeeld canva.com.

Het voordeel van zelf maken is dat je hem dan helemaal naar eigen smaak kunt inrichten.

Leestips

Wat gebruik jij om afspraken en planning bij te houden?

Similar Posts

42 Comments

 1. Geweldig, die planner, dank je wel! Ik kom op jou blog terecht via een andere.
  'k Heb gelijk de 7-persoons uitgeprint (wij zijn met z'n 8-en maar m'n man en ik kunnen samen doen!)
  Groetjes, Marijke

 2. Wat een leuk idee van die zaterdagmorgen.Even gezellig samen.
  Ik heb het nog nooit gehoord, maar vind het een goede oplossing voor elk kind.

  Groetjes en nog een fijne avond, Annemieke

 3. Sinds kort hebben we een weekplanner op de koelkast, net als jouw voorbeeld kun je dan per dag per persoon invullen wat iedereen 'geacht' wordt te doen :-) En het werkt prima.

  Gezellig dat je iedere zaterdag zo'n koffie-drink momentje hebt met één van de kinderen, dat blijft je altijd bij(tenminste... ik herinner me dat soort momenten nog goed)

 4. Wat leuk zo'n kalender! Dank voor het delen van die informatie.

  Om hem wat op te leuken zou je bijvoorbeeld mini-fotootjes van de personen kunnen plakken in plaats van de naam!

 5. Hoi,
  Die kalender super handig
  Hoe kan je alvast de namen erin schrijven. En ik wil graag de datum erin vermelden.
  Waar kan je dat aanpassen.

  gr. Imre

 6. Wat een gezellige moeder ben jij zeg! Dat is inderdaad een heel leuk idee! Mijn Dochterlief heeft het soms wat moeilijk met de verminderde aandacht sinds de komst van Zoontjelief. Die indiciduele aandacht is inderdaad ook heel belangrijk! Zal Manlief eens lief vragen of ik morgenochtend ook een girls-only-ochtendje-in-de-stad kan krijgen ;)

  Liefs!

 7. Oh jammer. Na het lezen van deze blog stond ik te springen om de weekplanner te downloaden maar die is niet meer beschikbaar. Jammer ik had die ook zeer graag gehad.

  Grt
  Coupje ([email protected]) voor het geval iemand hem nog heeft de weekplanner is nog steeds welkom.

 8. Dank je wel...is de weekplanner ook te downloaden kan het namelijk nergens vinden? Alvast bedankt. mvg, Alejandra

 9. Geweldig Nicole!
  Ik heb er veel aan, want soms is het zo;n chaos.
  Maak jij elke maand een maandplanner?
  Dan maak je mij heeeel gelukkig!

  Liefs, Marlou

 10. Hoe leuk zeg en die cartoons zijn best geweldig. Af en toe heb ik periodes dat ik graag wat in elkaar knutsel. Lijkt me een mooi projectje om me ook even mee bezig te houden. Goed idee van dat lamineerapparaat. Er zullen wel bepaalde pennen bestaan waarmee je hierop kan schrijven en terug wissen. Leuk zeg!

 11. Wat goed bedacht. Ik vind bij de familieplanner altijd de hokjes te klein. Nu moet ik wel zeggen dat ik meer ben van het kant en klaar kopen.

 12. Wat onwijs leuk dat je dit maakt en gratis weg geeft! Ik gebruik ook altijd een werkplanner. Het maakt mijn hoofd leeg.

 13. Leuk dat je dit doet! Ik maak zelf gebruik van een grote papieren planner/agenda. Ideaal om alle afspraken in te zetten.

 14. Ik gebruik gewoon mijn agenda. Maar ik vind je planner wel heel leuk. En ik herken ook wel dat je vaak iets in je hoofd hebt en het op internet niet kunt vinden. Tja, dan maar zelf maken inderdaad.

 15. Wel een leuk idee misschien, zo'n maandkalender. Maar helaas staat de datum verkeerd. 1 juli is niet op woensdag, maar op donderdag. Tenminste bij mij wel ;-)
  Fijne dag!

 16. Ik koop meestal een kalender in het land waar we op vakantie zijn geweest zodat ik een jaar later nog weer een glimlach op mijn gezicht krijg als ik die bekende plekjes weer voorbij zie komen.

 17. Leuk dat je de maandkalenders weer maakt. De vintage stijl is echt leuk! Zelf maken we al onze eigen kalenders. Deze plakken we op in de keuken, zodat we altijd overzicht houden

 18. Ik plan het liefst digitaal, zo houd ik goed overzicht inclusief reminders die voor mij alle deadlines bewaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.