Online agenda?

Het is weer de tijd van de schoolagenda’s. Mijn oudste zoon koos voor een Garfield agenda, Mijn dochter voor een agenda met zo’n Burberry motief en mijn oudste koos gelukkig voor een goedkope agenda van de Hema. Al die dure agenda’s zetten me aan het denken: is een online agenda niet veel goedkoper? Een gemiddelde Happy Planner kost bijvoorbeeld rond de 30,-.

Gratis online agenda

Een online agenda is een agenda die, de naam zegt het al, je online bijhoudt. Er zijn diverse gratis online agenda’s. Je maakt er een account aan, en je kunt al je afspraken noteren en bijhouden. Maar wat ik vooral interessant vindt aan online agenda’s is dat je er vaak ook to-do-lijsten op kunt aanmaken.

To-do lijstje op online agenda

Ik heb dat natuurlijk meteen even geprobeerd op onlineagenda.nl. Hier onder mijn to-do lijstje. Je kunt je taken zelfs een prioriteit geven. Als je klaar bent klik je op het rode kruisje, en verdwijnt de taak. Zelf had ik leuker gevonden als je er een streep door kon zetten. Dan kun je namelijk zien hoeveel je al gedaan hebt!

Moeilijk is het niet: je klikt op ‘taak toevoegen’ en typt de taak in.

online agenda

Voordelen online agenda

Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een online agenda?

 • Je kunt hem niet vergeten
 • Je kunt hem niet kwijt raken
 • Veel online agenda’s kun je koppelen aan je Facebook account. Verjaardagen worden dan automatisch in je online agenda gezet.
 • Je kunt je online agenda ook bekijken op je smart phone
 • Waar je ook bent, als je een computer of smartphone hebt kun je in je agenda kijken
 • Het is meestal gratis
 • Veel online agenda’s bieden een email service. Net alsof je een eigen butler hebt, die je je afspraken vertelt! Dat vind ik wel een enorm voordeel moet ik zeggen.

Nadelen online agenda

Toch geef ik de voorkeur aan mijn papieren bureau agenda van de Hema. Dat ‘voelt’ toch prettiger vind ik. Ik heb het tastbare van papier blijkbaar nodig. Net als bij boeken. Ik koop mijn boeken weliswaar tweedehands bij bol.com, maar ik ga eerst naar een echte boekenhandel om ideeën op te doen. Ik bekijk de boeken graag in het echt.

Dit zijn wat mij betreft de nadelen van een online agenda

 • Een online agenda is minder tastbaar
 • Wat als je geen computer hebt? Dan kun je niet bij je online agenda! Alhoewel, veel online agena’s ook gewoon te gebruiken zijn op je smart phone
 • Ik vind de layout van bijvoorbeeld onlineagenda.nl niet mooi!

Gratis online agenda’s: hier vind je ze

Gratis papieren downloads

Ben jij toch meer van de papieren agenda’s dan van een online agenda? Op de site van Mommy Tracked vind je gratis downloads voor bijvoorbeeld het organiseren van een feestje, je week planning en een weekmenu. In leuke kleurtjes, dus als je een kleurenprinter hebt, is het helemaal mooi.

Zie ook mijn post over het kiezen van een Planner agenda.

Wat voor soort agenda heb jij?

Reacties op Online agenda?

 1. Al lange tijd gebruik ik een online agenda. Inderdaad krijg ik s’morgens een bericht in mijn e-mail zodat ik het niet kan vergeten. Wat de laatste tijd nog al eens voor kwam.

 2. Het lijkt me lastig als je geen internet hebt door storing of anders. Dan kan je afspaken mis lopen. Verder is voor school een school agenda natuurlijk veel leuker. School moet wel leuk blijven en daar zijn die agenda’s voor ;-).

  Ik heb een papieren agenda. Makkelijker vind ik, niet eerst hoeven in te loggen en meer prive. Elke dag even kijken wat er in staat of de avond van te voren en je weet het. Daar heb ik geen email berichten voor nodig.

 3. Ik zie steeds meer mensen met een elektronische agenda in hun telefoon, waar dan ook echt alle afspraken in staan. Misschien ga ik ook een keer over, maar voorlopig gebruik ik nog mijn papieren agenda.

 4. In mijn gsm zou ik het nog overwegen, maar online zou ik het niet doen, als we een druk weekend hebben komt de pc hier niet aan, en dan zou ik dus zeker dingen vergeten.
  Ik gebruik mijn gsm nu ook niet hoor, ik heb een papieren agenda. toen ik mijn gsm net had heb ik dat wel even gedaan, maar wij hebben in onze keuken een kalender hangen waar we alles opschrijven en ik noteer dat ook nog eens in mijn agenda die bij de pc ligt, en dan nog eens in mijn gsm dat moeten zetten vond ik net iets te veel van het goede 🙂 en in mijn gsm moet ik het dan ook weer eerst gaan openen enzo, en mijn agenda heeft een blik nodig en ik weet het…
  Ik blijf dus bij een papieren agenda 🙂

 5. ik heb een vrij simpele telefoon ,maar ook daar zit een agenda op en daar noteer ik alle afspraken die ik niet vergeten mag en tevens zet ik daar dan mijn boodschappen lijstje in ,ik vind dat erg handig omdat ik het alarm op die afspraken ruim voor de eigenlijke tijd zet ,zodat ik er op tijd op geattendeerd word wat ik die dag moet doen en het is gratis. mijn dochter heeft adhd en die vind juist een papieren agenda handiger omdat ze er tevens extra notities in kan maken over wat zij bijvoorbeeld mee moet nemen naar een afspraak en wat ze niet moet vergeten te vragen en ze kan er tijdens de afspraak notities in maken over wat ze niet moet vergeten.

 6. ik heb een zo klein mogelijke agenda waarbij het voor mij belangrijk is dat er een hele week in één keer zichtbaar is op een dubbele pagina.
  Ik heb wel eens een agenda gehad met twee dagen per bladzij en daar raakte ik constant de draad mee kwijt.
  dus dat is heteerste waar ik naar kijk als ik een nieuwe agenda koop.

  een smartphone etc gebruik ik niet
  en ik ben bewust anti facebook weigeraar

  • ps zo’n 25 jaar geleden kreeg ik één van de eerste electronische agendas.
   dat was juh van het toen
   alleen bleek na een tijdje dat je alles kwijt was als de batterij op was ;-))))))
   Ik heb hem nog ergens liggen uit pure nostalgie

 7. Ik heb een papieren agenda met een week verdeeld over 2 bladzijden. In 1 blik overzie ik een complete week. Ik schrijf, teken en plak plaatjes, bonnetjes en stickers. Ik kan echt niet zonder.

 8. Ik heb een weekplanner in de gang hangen waarop alle afspraken van het hele gezin verzameld worden.
  Voor snelle notities gebruik ik de agenda in mijn telefoon en schrijf het daarna op de planner over.

  To do lijstjes en andere apps gebruik ik niet meer, het werkt bij mij niet. Als ik snel wat dingen moet noteren die ik wil doen, doe ik dat op de magneetplanner op de koelkast. Kan ik zo weer uitvegen.

 9. Wij hebben een grote agenda in de keuken, hier kunnen wij beiden onze afspraken inzetten. Zo kunnen we aangeven of er visite komt en wie de auto nodig heeft. Verder gebruikte ik met mijn werk graag de outlook agende, deze werk super makkelijk.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.