Reacties

In balans: met rituelen tot jezelf komen — 12 reacties

  1. Wat voor rituelen heb jij dan in je leven? Mijn kinderen zitten op de vrije school. De rituelen daar vind ik een feestje (ook wel omdat mijn moeder ons daar ook mee heeft laten opgroeien, zonder dat er een vrije school aan te pas kwam, het is een feest van herkenning). Maar ik hou ook juist van chaos, vind het niet leuk om vaste routines in mijn dag indeling te hebben, dan voel ik me gevangen.

  2. Iedereen heeft rituelen, zelfs als ze zeggen dat het niet zo is. Vraag hen hoe ze wakker worden en dan gaan doen, dan zul je al snel merken dat alleen dit al een vast ritueel betreft, het wakker worden en opstaan en wat men dan als eerste doet. Tenzij ze zich verslapen bijv. maar goed... Dat is de uitzondering, en zo ook weer naar bed gaan, ieder mens heeft daarin een vast patroon, wat ze doen, is een ritueel. Over de dag heen? Dan is het hier heel verschillend in elk geval, maar zelfs dit, dat ik bij jou een reactie zit te tikken is een ritueel van mij persoonlijk, wakker worden, toilet, koffie, blogs lezen en eventueel maken.. dat laatste kan verschillen ;-) Per dag.

    En lees ik geen blogs in de ochtend, dan ben ik even te druk irl en ben ik of vroeg weg, of staan er andere dingen ingepland, maar heel eerlijk? Dan word ik niet echt lekker wakker vaak.

    X

  3. Ik vind het allemaal maar wazige uitspraken. Ik ga op maandag- en donderdagochtend boodschappen doen. Dat is geen ritueel, maar komt zo het beste uit, geen coronadrukte en mooi verdeeld over de week. Dat is voor mij geen ritueel. Ik begin iedere ochtend met thee en een boterham. Snel en handig, maar geen ritueel. Het is maar hoe je in het leven staat. Ik ben overigens een aanhanger van het Boeddhisme, geen rituelen maar geloven in jezelf en het leven om je heen.

  4. Saai is heerlijk. Al mijn vriendinnen hebben veel drukker leven dan ik, reizen veel meer, geven veel meer geld uit, meer contacten. Prima. Of niet. Ik word soms echt onrustig van hen. Dat gehol de hele tijd en maar op je horloge kijken of op je telefoon. Saai is heerlijk. Een stoel pakken, voor het raam zitten en de tuin inkijken wat er allemaal gebeurd. Wel heerlijk bakkie koffie erbij en hond of kat op schoot. Vogeltjes zien, mijn konijnen, kip, en kat van de buren. Plantjes die alweer uit de grond komen. Laat anderen maar lekker rennen en gek worden. ;-)

  5. Nicole, heeft jouw zus dan zo'n fantastisch avontuurlijk leven? Vind het een vraag met verborgen kritiek, Ik kreeg vaak de vraag waarom ik nog steeds in een klein huur appartementje woon en niet een huis koop en nog andere in mijn ogen impertinente vragen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder