Reacties

Waarom ik dol ben op routines: 24 routines! — 25 reacties

 1. Sodeju he! Wat een lijst!! Wat doe je veel zeg. Ik kom graag een keer bij je lunchen..mjam jam.
  Hier mijn lijstje
  ma: hele huis zuigen en afstoffen wat in het zicht is. De badkamer, wc poetsen. Wat boodschappen doen en daarna mijn moeder bellen. Van 12:30 tot 13:30 doe ik mijn powernap. Eten altijd om 17:30. Kids kijken van 18:00 tot 19:30 dan lezen we nog wat. 20:00 slapen tijd. Brood smeer ik s,avonds al en ik controleer de tassen, of ze niets vergeten zijn.
  di: Moet ik werken
  wo: s, ochtends mijn tijd! s,avonds moeten de kids douchen met haren wassen
  do: Moet ik werken
  vrij: Zuig ik weer het hele huis en 1 keer per twee weken verschoon ik de bedden (hoofdkussens elke week) Wc schoonmaken en boodschappen doen. Vrijdagavond altijd een bakje chips (vast ritueel)
  zat: Naar de bieb of naar de stad
  zon: Huiswerk maken met de kids voor de hele week en strijken (beeh) Dat zijn zo de belangrijkste rituelen geloof ik.
  groeten mirjam

 2. uhhh, de enige routine die ik zo kan bedenken is het wandelen een paar maal daagd met Sam en hem even in de tuin laten voor een ochtendplasje als muisman aan het werk gaat, maar verder niet echt op een vast tijdstip. Als ik jouw lijstje bekijk krijg ik het echt spaans benauwd. Wat jou rust geeft, ervaar ik als enorme belasting. Nou moet ik weer dit, nou wordt er dat van mij verwacht.. als iets vies is bv, maak ik het schoon, maar als ik er geen last van heb (ruiten) blijft het wat langer vies :P)Maar dat vind ik dus wel heel erg grappig, dat je als mens dat zo verschillend kunt ervaren!

 3. Heel zeker, vroeger had ik met 4 kinderen en man ook wel vast vaste disciplines. Vooral op de maandag had ik een vast programma en zo waren er vast nog wel meer dingen. Dat gaf rust in je hoofd. Nu is het allemaal wat losser geworden en zou ik niet meer volgens een strak schema bezig willen zijn. Alleen verbaast het me vaak dat tegenwoordig voor allerlei zaken één of andere oosterse wijsgeer of religie wordt opgetrommeld terwijl we dat vroeger gewoon met ons gezonde verstand wisten.

 4. Ik sta ( bijna ) iedere dag op om 6.35 uur en ben dan direct klaarwakker! Een echte ochtend mens dus. Ik doe de wasmachine aan, zet thee, kook eieren, doe broodjes in de oven, kleed me aan en wek mijn dochter van 14. Zodra zij en echtgenoot het huis verlaten hebben, poets en ruim ik op en hang de was en strijk de was, tot ongeveer 10.30 uur. Ik drink dan koffie en eet een broodje. Daarna zijn de bedden aan de beurt die ik heerlijk heb laten luchten. Daarna vertrek ik naar mijn Overblijfbaantje en doe daarna boodschappen. Soms eet ik een broodje, maar ik ga ook vaak verder met het voorbereiden van de maaltijd ( zeker als het om draadjesvlees gaat of een maaltijdsoep ). Ik zet dan thee, dochter komt thuis en we kletsen wat en kijken een beetje t.v. Daarna zet ik de pannen op het vuur, en we eten om ongeveer 18.00 uur. Echtgenoot en grote zoon zijn er dan ook bij. Als de afwas gedaan is met zoon of dochter, poets ik het gasfornuis goed schoon en dweil de vloeren. Dan is het ongeveer 19.30 uur en plof ik op de bank met koffie voor het journaal.
  Ik moet wel toegeven, toen de kinderen klein waren, had ik het veel en véééél drukker ( katoenen luiers ;-( bezorgen veel werk!), veel doen met de kleintjes, helpen hier, helpen daar, knutselen, boekje lezen, bekers om, poep op de bril enz. enz. en natuurlijk opvoeden :-)
  Het is wel anders nu de kinderen gróót zijn. Meer tijd voor mezelf en bijbaantjes.
  Ik geniet heel erg van de stiltes in huis als iedereen weg is, heerlijk vind ik dat.
  Maar druk blijft het altijd.
  Maar ik denk dat ik ergens ook wel zo een lijstjes mens ben als jij Nicole, maar dat zit automatisch in mijn hoofd ( bij jou vast ook ).
  Zo nu en dan lap ik alle lijstjes aan mijn laars en dat is heerlijk!

 5. Het lijkt me echt heerlijk om zo gestructureerd te werk te kunnen gaan. Helaas zit ik elke week met een ander collegerooster opgescheept, waarin de tijden kunnen variëren van ma-vr 8.30 tot 22.00. Er blijft dus niet veel over om regelmaat te creëren, wat vaak leidt tot chaos.

 6. Wat een leuk onderwerp enne fijn dat je zo'n goede routine hebt; hier hou ik er ook wel van alleen is het niet altijd haalbaar of komt er soms wel eens iets tussen :-)

  Wat er bij ons zoal routine is:

  Iedere dag wordt er opgestaan om 7.30(behalve in het weekend)

  De ontbijttafel wordt gezet van s'avonds

  We eten om 17 uur

  Als de kindjes van school komen eten ze eerst een stuk fruit of yoghurt

  De woensdag en zondag worden de kindjes in bad gestopt.

  In het weekend doe ik de meeste wasjes(goedkoper tarief)

  Er zullen er vast nog wel zijn maar dit zijn zowat de voornaamste.

 7. OH, dat wil ik ook! Wat zal dat een rust geven. Hier is er geen routine, muv de dagen dat ik moet werken. Maar ga eens een weekprogramaa maken en kijken of dit werkt. Lijkt me eigenlijk heerlijk

 8. Zo hee, dat is een lange lijst! Wat knap dat je dat allemaal doet en ook nog tijd neemt voor jezelf. Respect hoor. Ik ben op je blog terecht gekomen via de blog van Teunie, maar ik ben zeker van plan om vaker te komen. Fijn om inspiratie op te doen. Ik krijg er gewoon energie van. Ga zo door!

 9. Ik heb ook vaste routines. Het helpt mij in ieder geval enorm. Ik denk dat ik zonder routines vaker last van mijn brein zou hebben.

 10. Ik ben ook echt dol op routines en heb er een heleboel. Zoals jij ook al schrijft: geen gedoe, want het is gewoon duidelijk wanneer wat gaat gebeuren. Als ik alleen al kijk naar vandaag (en het is pas net acht uur geweest): vaatwasser leegruimen als ik uit bed kom, bed afhalen (want donderdag bed verschonen), blogrondje tijdens het ontbijt.
  En straks ga ik mijn dagelijkse rondje buiten maken. Ook zo'n routine;).

 11. Nauwelijks routines hier, ik zou er gek van worden denk ik. Wassen doe ik als de wasmand vol is, elke dag beslis ik wat er gegeten wordt afhankelijk van wat er in de moestuin etensklaar is, lakens verwissel ik wanneer er nog wat plaats is in de wasmachine voor iets erbij of wanneer ze me niet meer fris lijken, boodschappen afhankelijk van waar ik toevallig in de buurt ben of langskom op eender welke dag van de week, stofzuigen wanneer het nodig is, ...

  • Overigens is uit onderzoek gebleken dat de tijd sneller voorbijgaat door vaste gewoontes, door ouder te worden en steeds alles hetzelfde te doen voelt het alsof de tijd inderdaad alsmaar sneller gaat. Op vakantie lijkt daarom de tijd trager te gaan en duren de dagen precies véél langer. Vandaar ook dat ik probeer weinig routines te hebben en vaak afwissel in de manier waarop ik iets doe, zo duurt mijn leven veel langer :-)

 12. Ik heb er vele, niet allemaal hebben ze met mijn eetstoornis te maken, maar veel wel. En toch vind ik dat ik daardoor heel veel dingen goed doe en betrouwbaar ben. Op mijn werk ben ik bijvoorbeeld nooit te laat voor een les of vergadering want ik vind dingen doen op vaste tijden erg fijn, en dat geldt niet alleen voor eten, maar net zo goed voor de deur uit gaan. Blij om te lezen dat ik niet de enige ben!

 13. Ik ben ook dol routines/rituelen, ze geven structuur en houvast. Sommige routines zijn gekoppeld aan dagen, andere aan maanfases.

  Elke maandagmiddag verschoon ik mijn bed
  Bij afnemende maan en nieuwe maan scrub ik mezelf helemaal
  Op nieuwe maan maak ik een lijstje van doelen en wensen voor de komende cyclus
  Ik lees altijd voor het slapengaan
  Ik lunch altijd om 12u
  Op vrijdagochtend stofzuig ik boven alle kamers
  Op woensdagavond is het tijd voor frietjes
  Op zaterdag eet ik vaak croissantjes
  Elke avond om 20u modereer ik een uurtje of soms twee in een chat
  Voor het slapengaan maak ik mijn gezicht schoon en neem ik de tijd voor huidverzorging
  Wil ik naar de kapper, dan is dat altijd op donderdagmidddag
  Shoppen doe ik ook het liefst op donderdagmiddag
  Elke donderdagavond werk ik aan mijn studie
  Op zondag wordt de gehele was weggewerkt en op maandag gestreken en terug in de kast gelegd
  Elke ochtend verzorg ik om 10u mijn kat, hij krijgt eten, ik maak zijn kattenbak schoon en ik borstel zijn vacht

  En zo doe ik nog een heleboel haha.

 14. Routines:
  1 ding per weekend afspreken, proberen we, lukt niet altijd.
  Op Dinsdag zwemmen
  Op donderdag fysio sport.
  Op maandag onze vriendjes halen en oppassen.
  Minmaal 5 dagen per week proberen te wandelen, en voor de rest zie ik, zien wij het wel.

 15. Ik ben ook van de routines. Heerlijk! Dan hoef je inderdaad nergens meer over na te denken. Wat ik wel lastig vind, is als mijn routine in de soep loopt. Daar houd ik echt niet van.
  Dat 'kind van de dag' las ik al eerder op je blog. Dat vind ik zó geweldig! Echt een goede tip voor als je een groot gezin hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder