Reacties

Energy drink: niet onder de 18? — 27 reacties

 1. Ik vind die energiedrankjes totaal overbodig maar een verbod gaat me te ver. Hier vind ik de grens wat school verbieden mag wel bereikt. Kort door de bocht, ik bepaal zelf wel wat mijn kinderen wel of niet mogen drinken.

 2. Van mij mogen ze het wel verbieden op school, ik denk id dat een hoop kinderen daar zo druk van is. Die ene van mij die het dan wel lust is nl ook niet meer te houden als hij een blikje op heeft....

 3. Ik heb nog nooit zo'n drankje gedronken eigenlijk. Wel heb ik jaren geleden een keer een programma gezien waarin energiedrankjes in ik meen Scandinavie en Frankrijk verboden zijn. Het fijne weet ik er niet meer van ;)

  Wel zie ik vaak scholieren met die blikjes lopen. Vooral een goedkoop blikje van AH.
  Maar verbieden? Ik weet het niet, zou er dan eerst meer van willen weten.

  GRoetjes Isabelle

 4. Zo'n 14 jaar geleden heb ik een keer zo'n blikje gekocht toen ik bezig was met m'n eindexamen en tot diep in de nacht nog had zitten leren. Ik heb m'n examen voor m'n gevoel stuiterend gemaakt en kon ondanks dat m'n lijf echt niet meer wilde, daarna niet tot rust komen.
  Verbieden gaat me te ver, maar gezond kan 't volgens mij niet zijn.

  Overigens... Weet niet zeker of het waar is, maar ik heb ooit eens gehoord dat dat soort energiedrankjes juist heel slecht zijn als je gaat sporten. Je krijgt sneller last van uitdroging door de caffeine en andere rommel die er in zit.

  Groetjes,

  Marielle

 5. ik heb zelf eens een blikje gedronken, toen ik in de nahctdienst zat, nog niet zo lang geleden, en kreeg er na ongeveer een half bllikje ENORME hartkloppingen en echt een heel naar gevoel van.....hield een uur of 4 aan.(nou drink ik nooit koffie dus wellicht heeft dat mede een oorzaak) Maar ik heb de enegriedrankjes eens besproken op de zaak met de cardiologen en die hadden ook verhalen dat er idd hartkloppingen van bekend zijn en dat je als jong mens het mede daarom beter niet kan drinken ( eentje kan geen kwaad maar de jeugd weet vaak van geen stoppen en drinken het de hele dag door en ehmm t schijnt net als koffie een mate van verslaving op te bouwen zeg maar)
  Mijn oudste puberzoon was wel een tijdje erg veel van die blikjes aan het drinken, maar kreeg er ook last van, kon s avonds niet in slaap komen ( nadat ie 2 blikjes gedronken had enzo) dus die is ook gestopt of in ieder geval enorm geminderd.Maar ze blijven aantrekkelijk..... voor hem
  verbieden door school ... weet niet of dat werkt, doen ze hier wel maar de ll drinken het gewoon en neimand comntroleert, t lijkt me meer iets voor ouders/opvoeders.

 6. Wat zou er eigenlijk zo aantrekkelijk zijn aan die Energydrinks voor kinderen?! Is dat het effect? Of is het slimme marketing?

  Ben ik erg autoritair dat ik verbieden een goed idee vindt? Op school energydrinks verbieden is misschien lastig te handhaven, maar het verbod op zich lijkt mij prima.

  Het is immers het terrein van de school?

 7. Mijn zoon heeft dit nog nooit gedronken, en heeft toch ADHD ;-)

  Ik koop dit nooit voor mijn kinderen ( 11 en 13 ), alleen in het weekend krijgen ze frisdrank, ( 1 literfles cola of fanta, op is op ) en de rest van de week melk of aanmaak of water.
  Ik denk ook niet dat het op school hier in Belgie te koop is.

 8. Bij mij krijgen ze nog geen eens cola, dus deze drankjes haal ik ook niet in huis. Maar wat de kinderen buiten de deur doen? Onze oudste die op de middelbare zit, hoor ik er niet over. Van mij mogen ze het wel verbieden op school. Jàààren geleden was ik als leiding mee op een jeugdkamp en er was één jongen die niets anders dronk dan energydrank. 's Avonds waren zijn pupillen helemaal vergroot en hij had een gejaagde blik in zijn ogen.... Ik zal dat nooit vergeten. Het kan nooit goed zijn voor opgroeiende kinderen.....

 9. Denk niet dat kinderen met adhd en energie drankjes iets met elkaar te maken heeft.
  mijn zoon heeft ADD (zonder hyperatief) heeft nog nóóit 1 blikje aan geraakt.

 10. Ja, ze moeten verboden worden op school.
  Af en toe drinken die van mij er 1, maar ik merk eigenlijk niet echt dat ze drukker zijn.
  Zelf drink ik er ook af en toe 1, maar ik merk ook weinig energie erna.

 11. Mijn kinderen mogen deze drankjes later ook niet drinken, nu zijn ze er nog te jong voor. Mijn ADHD-zoon heeft nog nooit een slok energiedrank gehad....

 12. ik heb niets meer op tevoeden.
  verbieden vind ik prima, maar wordt het dan juist niet aantrekkelijk?
  oudste dochter heeft jaren red bull
  gedronken, werd weer leuker toen ze ermee stopte.

 13. Ik denk dat verbieden iets alleen interessanter maakt als je dat verbod niet onderbouwt. Ik leg mijn beweegredenen uit, en verbied iets niet klakkeloos.

  Maar goed, mijn dochter staat hier naast me, en zegt dat het hoe dan ook aantrekkelijker wordt bij een verbod. Lekker dan.

 14. Energiedrankjes is commercie.
  En ik vind dat je je kinderen best duidelijk kunt maken dat het geen gezonde keuze is maar dat fabrikanten machtiger worden als iedereen klakkeloos dezelfde dingen koopt als die ander. Onze kinderen -zijn nu volwassen- zeggen altijd; een verbod hebben we nooit gehad maar we zijn suf gel.ld over het hoe en waarom van beter van niet. En op school mogen er best verboden zijn. Geen enkel weldenkend mens zou het goedkeuren dat er bv. drugs verhandeld zouden worden. Dus ook andere verboden........ja graag.
  En waarom twijfel jij aan je eigen keuze. Iedere keuze is waardevol.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 15. Ik geloof niet dat je van energy drankjes ADHD krijgt, maar kinderen die ADHD hebben zijn wel gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het is dus geen slecht idee om deze drankjes ver van ADHD'ers te houden.

  Bij mijn werk(huiswerkbegeleiding) is elke vorm van frisdrank verboden. Ze drinken aanmaaklimo of thee of water. Er zit "valse" energie in energy drinks en frisdrank, caffeïne maar ook heel veel suiker. Gevolg is een energiepiek met daarna een sterke dip. De piek stoort enorm en leidt tot onrust en gebrek aan concentratie, de dip doet min of meer hetzelfde. Deze gevolgen van energy drinks en cola ed zijn niet te overzien door pubers. Daarom is het aan de opvoeders om hier verstandig beleid op te zetten. Van mijn bedrijf, maar ook van school wordt ten slotte verwacht dat de leerlingen iets leren. Dat lukt niet als de leercurve dermate wordt verstoord door de inname van energy drinks.

 16. Hier drinken ze af en toe een blikje energiedrank. Maar als is ze dit zou verbieden dan zou ik ze ook koffie moeten verbieden en 3 van de 5 kinderen drinken dagelijks koffie. Ook de jongste van 14 jaar. Ik zie er bij normaal gebruik geen kwaad in.

 17. Hier komt zelfs geen gewone frisdrank het huis is en nauwelijks fruitsap in brik of glas, dat koop ik heel erg sporadisch
  Kinderen ondertussen volwassen en ze lusten zelfs geen frisdrank

 18. Toen mijn dochter opgroeide was dat spul er gewoon nog niet. Of in elk geval was het niet hip bij kinderen. Want dat is het meestal. Het is 'hip'. Want lekker zijn ze echt niet. Alleen de geur al. Overigens is het ook verslavend. Een collega dronk elke dag zo'n blikje. Toen ze daarmee stopte had ze echt afkickverschijnselen. Hoofdpijn, onrustig voelen enzo. Ik denk inderdaad dat het voor kinderen niet goed is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>