Reacties

Koffiesoorten: wat is eigenlijk het verschil? — 23 reacties

 1. Ik kocht eerder altijd Perla van AH. Toen ik een nieuwe senseo kocht smaakte de koffie opeens heel anders en vond ik het niet meer lekker. Heb eens EuroShopper gekocht, want die is stukken goedkoper en sindsdien drink ik die.

  • Interessant dat een nieuw apparaat de smaak zo kan beïnvloeden! En in dit geval dus ook nog eens negatief. Maar wel ideaal dat de Euroshopper nu lekkerder is, want die is inderdaad fijn voordelig.

 2. Ah dat is inderdaad echt HEEL lief <3

  Ik drink alleen decafé. Vaak bio van simon&levelt. Soms fairtrade van Jumbo.
  Maar ik drink niet zoveel koffie eigenlijk :)

 3. Haha ik weet niet of ik een koffie "kenner" ben maar ik drink mijn koffie vanaf begin af aan; zwart, sterk zonder iets. We hebben een koffiemachine, vaak hebben we de bonen van Australian, maar die van het Kruidvat zijn ook erg goed. Ik kan ook genieten van heerlijk sterk bakkie gezetten koffie, geen bakkie sloot;)

 4. Goudmerk van Lid.l koop ik altijd in aanbiedingen meteen stuk of 30 ponds pakken gelijk kan ik er wer tegen tot de volgende keer.
  Ook die van Aldi goud is prima maar nooit in aanbiedingen.
  Voor mooie verpakkingen ben ik allergisch, de inhoud is wat telt.

  Een senseo mocca dronk ik wel eens bij mij ouders en vond ik lekker maar niet te vaak.
  Buiten de deur meestal cappucino met beetje suiker over de melklaag gestrooid, terwijl ik normaal zonder suiker drink.

  • Ik vind die dikke schuimlaag op een capuccino altijd zo vies. Voordat je je daar eens door heen hebt gegeten zit je al vol. Die neem ik nooit.

   Slim om bij een aanbieding goed in te slaan Lot!

 5. Ik zit net aan mijn tweede kop cappuccino , lekker, maar eigenlijk wil ik mijn koffiegebruik veranderen. En dat kost moeite, zeker als ik in gezelschap ben. Een mooi en lekker alternatief is chai-thee: allerlei kruiden zoals kaneel, gember, kardemom ,zwarte peper, allerlei variaties zijn mogelijk. Je moet het koken , zeven en dan kombineren met geklopte melk. Heerlijk! Toch is de gewoonte om koffie te drinken hardnekkig!

 6. Mijn vader importeert koffie en daar krijg ik altijd koffie van. Dus ik hoef hier niet zelf over na te denken. Ik denk als ik koffie zelf zou kopen, dat ik ook voor DE zou gaan. Inderdaad voor het gezellige imago maar als ik meer aan mijn portemonnee moet denken, zou ik gaan voor huismerk.

 7. Wij hebben een bonen machine en hebben altijd de koffie bonen (espresso) van de AH zelf. Die vinden we beide erg lekker en betaalbaar. Als we doen wisselen gaan we altijd voor de bonen van Kanis & Gunnik, ook zo lekker!

 8. Hier ook D.E. koffie. Wij hebben een bonen machine en daar komt de smaak van D.E toch het beste in uit ( onze mening dan hoor). Ik heb jaren in het ziekenhuis gewerkt en daar was de koffie niet te drinken. Dan waardeer je je eigen koffie thuis toch wel weer meer :)

  • Ik had ooit een koffieapparaat waar je bovenin de bonen kon malen en dan meteen koffie zetten. Helaas werkte het niet zo goed, en de koffie was niet zo lekker. Maar het idee spreekt me nog steeds aan.

   Wat raar eigenlijk dat de koffie in ziekenhuizen vaak zo slecht is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder