Reacties

Douwe Egberts punten: 200 punten = € 1,- — 26 reacties

 1. Mijn moeder deed dat vroeger ook. Alleen vind ik DE koffie niet zo lekker en drink in plaats daarvan Segafredo bonen, per pak van 1000 gram betaal ik daarvoor rond de 7 euro online. Als je het verschil in geld met DE spaart, verdien je stukken meer dan met die spaarpunten. Daar mag je best wel eens aan rekenen.

 2. Ach, wat hebben we trouw geknipt en gespaard. Eerst met mijn moeder en toen in de studententijd en later met de schoonfamilie. Toen de DE winkels weggingen, was de charme er voor mij af. We drinken nu andere koffie maar nog wel Pickwick thee. Je mag mijn zegeltjes gerust hebben voor je bloemetjes mok!
  In december zijn er wel eens acties waarbij je punten kunt inleveren bij de voedselbank, die krijgt daar dan koffie en thee voor. Dat ga ik dit jaar in de gaten houden.
  O ja, ik drink al 30 jaar uit mijn glazen DE theemokken, heb ik laatst uitgerekend. (bijna) onverwoestbaar, van de 9 heb ik er nog 8.

 3. Mijn moeder spaarde de punten ook altijd heel trouw en het zou me niet verbazen als ze dat nog steeds doet. Ik vind het servies van D.E. heel leuk, maar ik vind het ook wel heel jammer dat je zó lang moet sparen. Zelf drink ik geen koffie en thee heb ik altijd van een huismerk, dus voor mij is er sowieso geen eer aan te behalen. Ik spaar de punten dus ook niet.

 4. Ik spaar de punten die ik af en toe heb van de thee voor mijn schoonzus.
  Zelf drinken we perla koffie en die punten kun je gewoon inwisselen voor contant geld, dus die sparen we trouw.

 5. De douwe egberts en picknick zegels liggen in de lade en niet in de weg. Vroeger kon je zelfs met de streepjescodes van senseo sparen. Dat ging sneller en legde ik net als de kiwi zegels altijd apart tot een volgende actie om ze dan tevoorschijn te toveren.
  Ik had vernomen dat je de zegels ook in kon ruilen voor koffie of thee. Dat vind ik dan weer wel de moeite

 6. Bij de jumbo kan je ze rond kerst inleveren voor de voedselbank. Dan geeft douwe Egberts pakken koffie aan de voedselbank. Vind ik een mooi initiatief.

 7. Een pak roodmerk DE van 500 gram kost 6,99 en daar krijg je dan 20 punten is 10 cent korting op na veel verzamelgedoe.
  Zelf haal ik de laatste jaren bij de Hema. Hun huismerk vind ik (net als die van het Kruidvat) goed te drinken. Bij de Hema is de prijs onlangs verhoogt naar 4,50 per 500 gram. Ik had begin dit jaar begrepen dat koffie duurder ging worden door een slechtere oogst. Heb toen 4 pakken ingeslagen voor 3,50. Kan ik tot het eind van dit jaar mee toe. Heb overigens ook andere huismerk koffie geprobeerd. Deka en Gwoon waren ronduit vies, Jumbo was duurder en zeker niet beter. De Hema binnenverpakking kan bij het plastic, die van andere koffie bij het restafval.

  Weet nog wel dat mijn moeder ook veel punten verzamelde van mensen die het niet gebruikten. Kocht daar een DE-melita-koffiezetapparaat voor, waar 40 gulden moest worden bijbetaald. Bleek slechtst ontworpen apparaat ooit. Het apparaat was te complex gemaakt en het aparte warmte-element weekte snel door. Zelf heb ik voldoende aan een kleiner apparaat van 0,6 liter. Haalde ik afgeprijst bij blokker voor 10 euro. Doet het al jaren goed en ontkalk ik nooit. Er zit zo'n permanent filder bij, maar ik gebruik liever gewone filterzakjes.

  • Wat vervelend voor je moeder dat ze na al dat sparen en dan ook nog 40 gulden bijleggen een koffiezetapparaat had dat het niet goed deed.

   Jouw koffiezetapparaat is niet duur zeg Ximaar. Wat een fijn prijsje.

 8. Mijn moeder spaarde voor ons allemaal tot we genoeg hadden om een koffieapparaat te kopen...want de helft moesten we zelf bijleggen.
  De punten verdwijnen hier richting dochter die haar kast vol heeft staan met de rode koffiemokken.
  En ja die sneuvelen ook wel eens :)
  Dus we blijven sparen...groetjes

 9. Ik heb zoveel gedaan met DE punten.
  Het Oilily servies bijvoorbeeld :)
  En mokjes.
  Maar iedereen spaarde ze voor me.
  Dat scheelt.
  Je kunt ze zelfs op marktplaats kopen.
  Heb ik nooit gedaan.

 10. Ja, ik spaar de punten ook van DE.
  Ik heb pas een mooie thermoskan opgehaald voor de punten (via Blokker)
  En een paar leuke mokjes en twee pakken koffie van 500 gram.
  (ik doe trouwens veel korter met een pak koffie:(

 11. Ik spaar ook de punten van DE. Ze zitten in een envelop, maar ik moet echt eens de tijd nemen om ze te tellen. Dat ga ik na het weekend maar eens doen.

 12. Ik drink altijd Illy koffie maar op de winkel deden wij wel altijd Douwe Egberts…ik vond laatst nog een pot vol punten…..waar ik dus niks mee ga doen….ben eerlijk gezegd te beroerd om ze uit te knippen 🙈 vroeger deed ik dat altijd samen met mijn moeder dat waren nog eens tijden hè 🍀💗🙏🍀…liefs van mij en Leaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder