Douwe Egberts punten: 200 punten = € 1,-

douwe egberts punten

Ik drink nog ouderwetse filterkoffie die ik maak met mijn mooie roze koffiezetapparaat. Ik maak mijn koffie met Douwe Egberts snelfiltermaling, en dat betekent dat ik Douwe Egberts punten krijg.

Op een pak van 500 gram zitten 20 Douwe Egberts waardepunten.

En die Douwe Egberts punten zijn geld waard!

Tenminste…. als je er heeeeel veel hebt.

Douwe Egberts punten sparen

Vroeger spaarde mijn moeder de punten van de DE koffie trouw, evenals de punten op hun thee. Eén keer per jaar gingen we dan naar Arnhem waar toen een speciale Douwe Egberts winkel was. Daar kon je Douwe Egberts punten inleveren! Ter plekke kon je allemaal leuke dingen uitzoeken en betalen met je D.E. punten. Op de site van Douwe Egberts leggen ze uit:

‘Knip de punten uit en verzamel ze in bundels van 1.000 punten. Elke bundel is 5 euro waard. Waardepunten zijn onbeperkt geldig.’

Mijn moeder had haar punten ook altijd netjes gebundeld met een dun elastiekje om elke 1000 punten. Inmiddels zijn veel van die Douwe Egberts winkels ter ziele. Maar daar staat tegenover dat je Douwe Egberts punten kunt inwisselen in Blokker winkels. En die zitten op veel meer plekken, dus dat is eigenlijk best handig.

Douwe Egberts punten wat zijn ze waard?

Op de website van Blokker staat een handig overzicht wat de punten waard zijn. Ik waarschuw maar vast: niet veel!

 • 200 punten = € 1.-
 • 500 punten = € 2.50
 • 1.000 punten = € 5.-
 • 2.000 punten = € 10.-

Hoeveel koffie moet ik kopen voor een fatsoenlijk aantal punten?

Op de site van Jacobs Douwe lees ik dat je ongeveer 65 kopjes koffie kunt zetten met 500 gram snelfiltermaling. Ik drink 3 kopjes koffie per dag. Laten we zeggen dat ik grofweg 1 keer per maand een nieuw pak DE koffie van 500 gram nodig heb.

Dan verdien ik 20 punten per maand. In een jaar tijd verzamel ik dan dus 240 punten. Kijk ik dan naar het deprimerende overzicht van Blokker dan levert me dat per jaar dus ongeveer 1,50 op. Stel ik zo’n leuke mok met bloemetjes wil ‘kopen’ met mijn Douwe Egberts punten.
douwe egberts punten
Daarvoor heb ik 1198 punten nodig.

Dat betekent ongeveer 5 jaar sparen. Los kost de mok 5,99, maar de catch is dat je er minimaal 6 moet kopen! Het goede nieuws is dat je de punten ook vindt op Pickwick- en SENSEO® verpakkingen. Zo gaat het sparen ietsiepietsie sneller, want thee gaat er bij ons flink doorheen.

Digitaal Douwe Egberts punten sparen

Vind je papieren D.E. punten sparen maar lastig? Je kunt ze ook digitaal sparen. Allereerst moet je dan even een account aanmaken op mijn.de.nl. Tot zover is het niet zo moeilijk, maar stap 2 is dat je naar een Blokker filiaal moet gaan met je D.E. punten netjes gebundeld per 1000. Een medewerker van Blokker stort je punten dan op je D.E. account.

Zelf zie ik de voordelen van digitaal sparen hierdoor niet zo in. Als je dan toch helemaal naar de Blokker moet, kun je toch net zo goed ter plekke een leuk product uitzoeken? Wel  is het overzichtelijk om je punten bij elkaar te zien. Hieronder het droeve resultaat van mijn digitale D.E. punten:

D.E. punten sparen

D.E. punten online inwisselen

Hieronder laat Paul zien hoe je D.E. punten online kunt inwisselen als je daarmee iets wilt kopen bij Blokker.

D.E. punten sparen voor de volgende producten

Als je echt heeeeel veel D.E. punten hebt kun je uit veel leuke dingen kiezen. Hieronder een overzicht.

 • bewaarblikken
 • potten om dingen in te bewaren
 • isoleermokken
 • kannen
 • koffiezetapparaten,
 • mokken
 • koppen
 • accessoires
 • koffiepotten
 • theepotten
 • melkkannetjes
 • suikerpotjes
 • schotels
 • borden
 • schalen

Dit aanbod is dus echt het probleem niet. Er zitten hele handige en leuke dingen tussen. Zoals dit schattige Douwe Egberts kinderservies:

douwe egberts punten

Hiervoor heb je 4800 D.E. punten nodig. In mijn geval betekent dat 20 jaar sparen.

Douwe Egberts spaarpunten samenvattend

Douwe Egberts punten sparen bestaat al heel lang. Met die punten kun je sparen voor korting en/of leuke producten. De punten op Pickwick thee en Senseo verpakkingen kun je hiervoor ook gebruiken. Helaas zitten die punten niet op de kersenthee… En laat ik die nou altijd drinken.

Het grote nadeel is dat het sparen ontzettend langzaam gaat, omdat de punten maar weinig waard zijn. Tweehonderd punten zijn 1 euro waard, en op een pak koffie van 500 gram zitten maar 20 punten.

Spaar jij Douwe Egberts punten? Wat zijn jouw ervaringen met Douwe Egberts spaarpunten?

Similar Posts

26 Comments

 1. Mijn moeder deed dat vroeger ook. Alleen vind ik DE koffie niet zo lekker en drink in plaats daarvan Segafredo bonen, per pak van 1000 gram betaal ik daarvoor rond de 7 euro online. Als je het verschil in geld met DE spaart, verdien je stukken meer dan met die spaarpunten. Daar mag je best wel eens aan rekenen.

 2. Ach, wat hebben we trouw geknipt en gespaard. Eerst met mijn moeder en toen in de studententijd en later met de schoonfamilie. Toen de DE winkels weggingen, was de charme er voor mij af. We drinken nu andere koffie maar nog wel Pickwick thee. Je mag mijn zegeltjes gerust hebben voor je bloemetjes mok!
  In december zijn er wel eens acties waarbij je punten kunt inleveren bij de voedselbank, die krijgt daar dan koffie en thee voor. Dat ga ik dit jaar in de gaten houden.
  O ja, ik drink al 30 jaar uit mijn glazen DE theemokken, heb ik laatst uitgerekend. (bijna) onverwoestbaar, van de 9 heb ik er nog 8.

 3. Mijn moeder spaarde de punten ook altijd heel trouw en het zou me niet verbazen als ze dat nog steeds doet. Ik vind het servies van D.E. heel leuk, maar ik vind het ook wel heel jammer dat je zó lang moet sparen. Zelf drink ik geen koffie en thee heb ik altijd van een huismerk, dus voor mij is er sowieso geen eer aan te behalen. Ik spaar de punten dus ook niet.

 4. Ik spaar de punten die ik af en toe heb van de thee voor mijn schoonzus.
  Zelf drinken we perla koffie en die punten kun je gewoon inwisselen voor contant geld, dus die sparen we trouw.

 5. De douwe egberts en picknick zegels liggen in de lade en niet in de weg. Vroeger kon je zelfs met de streepjescodes van senseo sparen. Dat ging sneller en legde ik net als de kiwi zegels altijd apart tot een volgende actie om ze dan tevoorschijn te toveren.
  Ik had vernomen dat je de zegels ook in kon ruilen voor koffie of thee. Dat vind ik dan weer wel de moeite

 6. Bij de jumbo kan je ze rond kerst inleveren voor de voedselbank. Dan geeft douwe Egberts pakken koffie aan de voedselbank. Vind ik een mooi initiatief.

 7. Een pak roodmerk DE van 500 gram kost 6,99 en daar krijg je dan 20 punten is 10 cent korting op na veel verzamelgedoe.
  Zelf haal ik de laatste jaren bij de Hema. Hun huismerk vind ik (net als die van het Kruidvat) goed te drinken. Bij de Hema is de prijs onlangs verhoogt naar 4,50 per 500 gram. Ik had begin dit jaar begrepen dat koffie duurder ging worden door een slechtere oogst. Heb toen 4 pakken ingeslagen voor 3,50. Kan ik tot het eind van dit jaar mee toe. Heb overigens ook andere huismerk koffie geprobeerd. Deka en Gwoon waren ronduit vies, Jumbo was duurder en zeker niet beter. De Hema binnenverpakking kan bij het plastic, die van andere koffie bij het restafval.

  Weet nog wel dat mijn moeder ook veel punten verzamelde van mensen die het niet gebruikten. Kocht daar een DE-melita-koffiezetapparaat voor, waar 40 gulden moest worden bijbetaald. Bleek slechtst ontworpen apparaat ooit. Het apparaat was te complex gemaakt en het aparte warmte-element weekte snel door. Zelf heb ik voldoende aan een kleiner apparaat van 0,6 liter. Haalde ik afgeprijst bij blokker voor 10 euro. Doet het al jaren goed en ontkalk ik nooit. Er zit zo’n permanent filder bij, maar ik gebruik liever gewone filterzakjes.

  1. Wat vervelend voor je moeder dat ze na al dat sparen en dan ook nog 40 gulden bijleggen een koffiezetapparaat had dat het niet goed deed.

   Jouw koffiezetapparaat is niet duur zeg Ximaar. Wat een fijn prijsje.

 8. Mijn moeder spaarde voor ons allemaal tot we genoeg hadden om een koffieapparaat te kopen…want de helft moesten we zelf bijleggen.
  De punten verdwijnen hier richting dochter die haar kast vol heeft staan met de rode koffiemokken.
  En ja die sneuvelen ook wel eens :)
  Dus we blijven sparen…groetjes

 9. Ik heb zoveel gedaan met DE punten.
  Het Oilily servies bijvoorbeeld :)
  En mokjes.
  Maar iedereen spaarde ze voor me.
  Dat scheelt.
  Je kunt ze zelfs op marktplaats kopen.
  Heb ik nooit gedaan.

 10. Ja, ik spaar de punten ook van DE.
  Ik heb pas een mooie thermoskan opgehaald voor de punten (via Blokker)
  En een paar leuke mokjes en twee pakken koffie van 500 gram.
  (ik doe trouwens veel korter met een pak koffie:(

 11. Ik spaar ook de punten van DE. Ze zitten in een envelop, maar ik moet echt eens de tijd nemen om ze te tellen. Dat ga ik na het weekend maar eens doen.

 12. Ik drink altijd Illy koffie maar op de winkel deden wij wel altijd Douwe Egberts…ik vond laatst nog een pot vol punten…..waar ik dus niks mee ga doen….ben eerlijk gezegd te beroerd om ze uit te knippen 🙈 vroeger deed ik dat altijd samen met mijn moeder dat waren nog eens tijden hè 🍀💗🙏🍀…liefs van mij en Leaf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.