Reacties

Douwe Egberts koffie, foute koffie? — 22 reacties

 1. Haha, al die merken zijn niet goed, Koffie moet binnen 1 maand na branden gedronken worden, al deze koffie is al zo oud dat ze geen eens meer de branddatum op de pakken zetten (let op ik zeg branddatum, niet de zogenaamde houdbaarheidsdatum). Bedrijven doen trouwens alles voor geld dus als ze in Rusland zaken kunnen doen, dan doen ze dat, of ze nu Kanus en frunnik heten of Douwe Egberts, dat maakt geen fluit uit. En we moeten al helemaal niet naar Unilever gaan kijken. Overigens denk ik dat men zich helemaal niet hadden moeten bemoeien met Oekraine en Rusland. Gaat ze alleen maar om die duizenden vluchtelingen die nu hier naar toe komen, hoe meer mensen op de markt, hoe goedkoper de arbeid wordt. Het gaat ze echt niet om die zogenaamde zielige Oekrainers.

 2. Douwe Egberts (dat trouwens sinds 2013 in Duitse handen is) steunt door middel van betalen van belasting aan Rusland de Russische oorlogskas. Dat is gewoon een feit. Veel grote bedrijven hebben hun Russische filialen snel verkocht vlak na de oorlog, de bedrijven die dit niet hebben gedaan moeten straks accepteren dat ze genationaliseerd worden. Carlsberg en Danone zijn al genationaliseerd en Poetin geeft vrienden topbanen bij deze genationaliseerde bedrijven. Zelf koop ik ook niets meer van Unilever. En wat betreft het alternatief voor DE, (bonen) Moyee Single Origins Kenia of Bochica Coffee Medium.

 3. @‘Deze bedrijven voeden feitelijk de moordlustige oorlog tegen onschuldige burgers en de onmenselijke wreedheden.’@

  Dit is wat men ons probeert aan te praten.

  Als het Westen zich aan de afspraken had gehouden om met het NATO leger niet verder op te rukken naar het Oosten, was er nu niets aan de hand geweest.
  Dat geldt ook voor de genocide uitgevoerd door de Oekraïners op de vele Russen na de opheffing van de Sovjetunie.

  Klaarblijkelijk is men bij D.E. minder kortzichtig. En commercieel gezien is de afzetmarkt voor hen vele malen groter dan die in Nederland. En Russen houden van koffie, vooral Douwe Egberts.

 4. Ik denk dat als we ons gaan verdiepen in alle multinationals we eigenlijk geen een product meer kunnen kopen. Ik denk dat de lijst met zuivere koffie bedrijven heel erg kort is. En dan heb ik het niet alleen over bedrijven die in Rusland zaken doen, maar ook over andere landen met een politiek dictatoriaal beleid.

  • Inderdaad, er is geen enkel land in de EU die koffie produceert, Koffie komt uit voornamelijk Afrika (waar men de meisjes nog steeds van onderen dichtnaaien) Indonesië (ook niet echt goed met burgerrechten) en natuurlijk uit Latijns Amerika (bananenrepublieken en wordt er geen koffie geproduceerd produceren ze daar cocaïne). Het is dus eigenlijk nooit "zuivere" koffie.

 5. Deze week is de biologische koffie (en ook de andere huisblends) van de AH in de bonus 1+1. Dit is zeker twee keer per jaar, ik sla dan groots in.
  De biologische koffie van 500 gr is 6.99 en de niet biologisch is 6.69. Dat vind ik eigenlijk maar een klein verschil. Dus als je het wilt proberen dan kan dat deze week voordelig!

 6. mijn vriend drinkt altijd koffie van douwe egberts, en dat is goed, maar ik proef wel (hij ook)
  als we die koffie in Nederland kopen, dat die niet zo lekker is dan de belgische...
  Ik zelf heb een koffiemachine met bonen
  Een @->- voor U.

 7. Kanis en Gunnink hoef je dan ook niet te kopen, dat is inmiddels al jaren van DE. Zelf heb ik een andere reden om geen DE te kopen. Ben tegen hun puntenspaaroplichterij. Haal de laatste jaren roodmerk bij de Hema. Die is volgens mij identiek aan die van het Kruidvat, maar vaker in de reclame. Kost dan de helft van DE. Punt is dat die net zo goed bij DE gemaakt kan worden. Geldt ook voor de huismerken van Jumbo en Deka, die ik minder vind. Gwoon is een huismerk van de superunie waar zo'n 30 supermarktketens aan hangen inclussief de Spar. Met dat merk heb ik slechte ervaringen. Eigenlijk is het meer een soort C-merk. Perla is me te duur. Ondermer omdat ik tegen de bonuskaart van AH ben. Vraag me af of de Consumentenbond ook Hema, Kruitvat en gwoon onderzocht heeft. Ik heb in de USA geleerd dat je prima aan beroerde koffie kan wennen. ;-)

  • Niet in de hippe koffiezaaakjes, maar wel in de fabriekskantines en kantoren. GBR is ook beroerd. Je mag er hopen op instantkoffie. ;-)

 8. Heel lastig vind ik zoiets. Ik lees dit soort nieuwsberichten over het algemeen niet, dus weet het ook niet als ik iets 'fouts' koop. Maar ik vind het wel heel mooi dat jij er gelijk naar handelt.

 9. Oh, jee... Ik volg dat soort dingen helemaal niet. Dat is vast heel slecht.. Dus heel knap dat jij actie onderneemt. Ik dronk vroeger altijd Perla koffie van AH. Niks mis mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder