B&B Vol Liefde: de hype van de zomer van 2023

Er is al veel geschreven over het populaire programma B&B Vol Liefde, dat wordt uitgezonden door RTL4.

Maar laat je daardoor niet afschrikken!

Door één van de vele artikelen en columns over dit programma werd ik zo nieuwsgierig, dat ik zuchtend besloot dan ook maar eens te gaan kijken.

Want eigenlijk haalde ik mijn neus op voor wat ik dacht dat een pulpprogramma is.

Lid geworden van Videoland om B&B Vol liefde te kunnen kijken

Maar na één aflevering werd ik onmiddellijk lid van Videoland om alle gemiste afleveringen te kunnen kijken! Inmiddels ben ik bij aflevering 26 en loop ik dus flink achter.

Maar ik wil het ook niet overhaasten.

Daarvoor vind ik het veel te leuk.

Ik ♥ B&B Vol Liefde!

Wat is er zo leuk aan een B&B Vol Liefde?

B&B Vol Liefde is een soort mengeling van Boer zoekt vrouw en Ik Vertrek.

In het programma worden Nederlanders gevolgd die een Bed & Breakfast zijn begonnen in het buitenland en graag een partner willen. Ze hebben een video gemaakt waarin ze een oproep doen, en daarop konden mensen reageren.

Anders dan bij Boer zoekt vrouw komen alle gasten niet tegelijkertijd, en is er geen ‘begeleiding’ door een presentator. Wel worden de bed and breakfast eigenaren en hun gasten gevolgd met camera’s.

En dat levert geweldige televisie op.

De deelnemers aan B&B Vol Liefde van 2023

Petri in Frankrijk met Madam en France

petri in Frankrijk

Petri is moeder van een dochter en run in haar eentje een B&B in Frankrijk. Ze was onderwijzeres van beroep, en ze gedraagt zich nog vaak als juf. Ook tegen haar gasten ; )

Joy in Spanje op Mount Joy

B&B vol liefde

Joy is een jonge vent van 26, die graag voor zijn dertigste vader wil worden. Hij heeft diverse B&B’s op de berg waarop hij woont geloof ik. Joy is erg spiritueel en al heel ver ‘in zijn proces,’ vindt hij zelf. Helaas zijn veel van Joy’s gegadigden, volgens Joy, nog maar aan het begin van ‘hun journey’.

Debbie in Spanje met Can Portell

B&B vol liefde

Debbie is een kleurrijk geklede zestigjarige vrouw die heel druk is met haar B&B. Ze is hartelijk, maar denkt bij diverse heren meteen al wanneer ze ze met goed fatsoen weer op het vliegtuig naar huis kan zetten.

En hoewel ze haar eerste gast Paul een beetje saai vind, genoot ik ervan hoe ze meteen roept: ‘Paul!’ als er zich een nieuwe kandidaat man aandient. Ik vond het mooi om te zien hoe ze in die zin onbewust toch naar Paul toetrok.

Martijn in Thailand met zijn guesthouse Say Cheese

B&B vol liefde

Martijn in Thailand werkt zich een slag in de rondte om gevolgen van de coronacrisis te compenseren en heeft daardoor eigenlijk niet zoveel tijd voor zijn vrouwelijke gasten. Het leuke aan Martijn vind ik dat je in zijn guesthouse in Thailand terecht kunt voor patat, kroketten en frikandellen. In Martijns logo zit een Nederlandse molen : )

Leendert in de Ardennen met Moulin de Floumont

B&B vol liefde

Na zijn scheiding kocht Leendert Moulin de Floumont. Hij is een vriendelijke man, maar het vinden van een vrouw valt niet mee bij Leendert. Op de foto’s ziet het er mooier uit dan ‘in het echt’. Eén van Leenderts vrouwelijke gasten vroeg zich bij aankomst geschrokken af hoe ze dat nou niet had kunnen zien in Leenderts filmpje!

Walter in Frankrijk met Domaine Vert

B&B vol liefde

Walter is 56 en kreeg al snel de bijnaam Tantra Walter. Net als Joy in Spanje is Walter heel spiritueel en al ver ‘in zijn proces’. Dat verwacht Walter ook van zijn vrouwen. Zijn Bed and Breakfast ligt overigens wel heel mooi in de natuur.

Marian in Portugal Villa Surga

B&B vol liefde

En dan is er Marian die in een soort Dynasty achtig huis woont in Portugal. Ze runt haar eigen succesvolle makelaarskantoor, maar heeft toch heel veel vrije tijd lijkt het. Ze heeft in ieder geval tijd om op te trekken met haar mannelijke gasten.

Bram in Zweden met Heimdalls gård

B&B vol liefde

En tot slot is er vrijbuiter Bram die in Zweden een compleet zelfvoorzienend leven leidt. Wat me aan Bram het meest opvalt is zijn enigszins hinnikende lachje.

8 dingen die ik leuk vind aan B&B Vol Liefde

   1. De deelnemers zijn bijzonder en kleurrijk. Leendert vind ik dan nog één van de gewoonsten. Maar ik genoot enorm van bijvoorbeeld de wonderlijke Youp van ‘t Hek lookalike die Marian wel wilde opvreten. Zijn woorden.
   2. De voice-over van B&B Vol Liefde is kostelijk en vaak heel grappig. Zo zegt hij bijvoorbeeld op gezwollen toon: ‘Het is the day after the night before bij Martijn.’ De voice-over doet me bovendien regelmatig denken aan de toon van de voice-over in de Familie Knots!±
   3. De muziek die de makers onder bepaalde scènes zetten! Zo zit Petri eenzaam op een bankje als er weer een man is vertrokken, en dan spelen ze het smartelijke ‘Je veux l’amour!’ En ze laten Leendert zien die na weer een vertrek van een potentiële liefde, eenzaam op zijn piano speelt.
   4. Olof! Ik geloof dat iedereen van Olof houdt! Olof is één van de liefdeskandidaten van Marian. Hij is amper te verstaan, maar zegt overal over: ‘Ik vind dat prima,’ of ‘Ik heb daar geen problemen mee.’ Er schijnt zelfs een heuse fanclub te zijn voor Olof. Kijk maar eens naar deze geweldige compilatie van Olof:
   5. Tom is ook een gast van Marian en vind ik ook geweldig. Hij vertelt smakelijk over Olof die hem zijn slaapkamer laat zien, en dat hij Olof bijna niet kon verstaan en dat het ‘net een boek is’. Het vermakelijke is dat Tom zo’n bijzondere verschijning is dat hij zelf ook zo uit een boek lijkt weggelopen.
   6. Opvallend is het hoge spiritualiteit gehalte van veel deelnemers! En ik maar denken dat we in een enorm rationele maatschappij leefden.
   7. Bij Walter krijgen twee dames het enigszins met elkaar aan de stok. De nieuwe Alexandra is niet bepaald aardig tegen Corina en ik vond dat erg leuke tv vanaf mijn comfortabele bank thuis.
   8. Van Petri en haar bitsheid kan ik ook erg genieten. Op zich is ze volgens mij best heel aardig, maar ze lijkt me niet makkelijk in de omgang. Onvergetelijk vond ik de scène waarin ze haar ongenoegen laat blijken als Hans haar Laurierboom heeft gesnoeid op een manier die haar niet aan staat. Hieronder een veelzeggende compilatie van Petri:

Tot slot

Hoewel B&B Vol Liefde wordt uitgezonden door een commerciële zender, heeft het niet die hijgerige toon die commerciële reality shows vaak kenmerken. B&B Vol Liefde heeft niet van die gemaakte cliffhangers die dan uiteindelijk helemaal niet spannend blijken te zijn.

Het is gewoon mooie televisie, en je ziet de mensheid in al haar kleurrijke verschijningen aan je voorbij komen.

Ik kan B&B Vol Liefde echt van harte aanraden.

Als ik dit seizoen heb afgekeken, ga ik alle eerdere seizoenen ook nog kijken.

Ik heb nu toch een Videoland abonnement.

Trailer

Hieronder de trailer:

B&B Vol liefde kijken

Je kunt alle afleveringen van B&B Vol Liefde kijken op Videoland of op NLZiet. De eerste twee weken kun je gratis kijken tenzij je al eerder een proefabonnement hebt gehad.

Het derde seizoen bestaat in totaal uit 37 afleveringen van ruim 50 minuten.

Als je van reality shows houdt, vind je Sister Wives misschien ook wel leuk, hoewel dat wel een stuk ‘hijgeriger’ is helaas.

Wat vind jij van B&B Vol Liefde?

11 Comments

 1. izerina
 2. Mirjam Huckriede
 3. Jannie
 4. Dimario

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh