Sister Wives seizoen 16: uh-oh!

sister wives

De serie Sister Wives volgde ik jarenlang met veel plezier. Ik vond het enorm leuk om te zien hoe het eraan toeging in een huishouden met 1 man en 4 echtgenotes.

'Love should be multiplied, not divided,' zegt Kody in de intro.

Maar op een gegeven moment gingen ze voortdurend op vakantie en/of Leuke Dingen doen. Daardoor haakte ik af. Ik vond juist het huiselijke, alledaagse zo leuk.

Sister Wives 15 corona!

Maar een paar maanden geleden werd ik nieuwsgierig hoe het met Kody en zijn vier vrouwen gingen. Ik haakte weer aan bij seizoen 15.

Ik viel met mijn neus in de boter, want Kody en zijn sister wives kregen net te maken met corona! Dus ze konden niet op vakantie en moest veel thuisblijven : )

Sister wives: even in een notendop

In de eerste aflevering van Sister Wives wonen Kody en zijn drie vrouwen Meri, Janelle en Christine met z'n allen in één huis in Utah. Kody gaat bovendien trouwen met Robin. Maar omdat ze bang zijn dat ze worden gearresteerd vanwege hun polygamie vluchten ze naar Las Vegas.

Vluchten naar Las Vegas

Daar wonen ze eerst een tijdje in aparte huizen, totdat het ze lukt om aan het eind van een doodlopende straat vier huizen te bouwen.

Verhuizen naar Flagstaff

Maar ergens in seizoen 14 geloof ik, krijgt Kody het in zijn hoofd dat ze weg moeten uit Las Vegas. Iets met gunstige huizenprijzen, en 'nu of nooit'. Ze kiezen voor Flagstaff.

Lap grond gekocht om 4 huizen op te bouwen

Ze kopen daar een enorme lap grond, Coyote Pass genaamd. Het plan is om daar vier huizen te bouwen. Het probleem is alleen dat het totaal niet opschiet, en dat ze ondertussen allemaal een eind uit elkaar wonen.

Het gevolg is dat de sister wives en Kody langzaam maar zeker uit elkaar groeien... Tel daar covid 19 bij op, en het gaat van kwaad tot erger. Kody's regels voor corona zijn enorm streng, eigenlijk houden alleen Meri en Robin zich er netjes aan.

Kody ervaart dit als een gebrek aan respect van zijn vrouwen en kinderen. Bovendien voelt hij zich afgewezen omdat ze hem blijkbaar niet belangrijk genoeg vinden om zijn regels te volgen.

Seizoen 16 van Sister Wives: polygamie onder druk

En zo kan het gebeuren dat in seizoen 16 Kody en Christine officieel uit elkaar gaan, Kody het flink aan de stok heeft met Janelle, en hij alleen nog een vriendschap heeft met Meri. Eigenlijk heeft hij alleen nog een harmonieuze relatie met die arme Robin!

Robin is ook niet blij, want ook al houdt van Kody, ze heeft hem vrijwel fulltime over de vloer nu.

Wat jammer!

Ik vind het allemaal erg interessant, maar ook betreurenswaardig. Want ook al moet ik zelf niet denken aan polygamie, het zag er in sister wives gezellig uit. Zo kon Janelle prima carrière maken, omdat sister wife Christine voor de kinderen zorgde.

Maar in seizoen 15 en 16 blijkt dat zelfs de rooskleurige tijden, niet zo rooskleurig waren. Ook toen waren er veel onderlinge spanningen. Zo geloofde Christine al jaren niet meer in polygamie.

Hoe gezellig het ook leek...

Het verhaal van Kody Brown en zijn 4 vrouwen

Mijn conclusie over Sister Wives

Sister Wives is een interessante serie over polygamie. Het begon ooit heel gezellig, maar na 16 seizoenen is er eigenlijk nog maar één relatie echt goed....

Op IMDb krijg de serie slechts een 4,5. Ik vermoed dat dit komt omdat het toch 'scripted' is, en niet alles even spontaan als je als kijker zou willen. Niettemin geef ik de serie toch wel een 7. Als ze tenminste niet op vakantie gaan ; )

Sister Wives kijken

Sister Wives is te zien op TLC. Ik kijk het via moviesjoy.to. Sommige afleveringen zijn ook te zien op Youtube. Je kunt de dames ook volgen op hun Instagram account. En op Youtube vind je veel filmpjes waarin fans speculeren over Kody en zijn vrouwen.

N.B. Christine heeft nu haar eigen kookshow: Cooking with Christine.

Lees- en kijktips

Wat vind jij van de serie Sister Wives?

Similar Posts

15 Comments

 1. Helaas kan ik geen TLC meer kijken, want ik vond dit dus altijd heel fascinerend. Ik snapte er niks van en zou zelf nooit zo willen en kunnen leven, maar juist daarom vond ik het zo interessant. Net als jij dus eigenlijk;).

  1. Ja hè?! Ik vind het ook triest om te zien. Ik heb het idee dat ze beter in die cul de sac in Las Vegas hadden kunnen blijven. Dat functioneerde goed.

 2. ha Nicole,

  lijkt me echt drie keer niks: polygamie.
  Niks hoor... ik wil mijn Henry niet delen.
  Ik kan TLC ontvangen, dus ik ga wel een keertje kijken...

  groetjes!

 3. Ik heb het programma een tijdje gevolgd en ik heb me verbaasd. Erg interessant vond ik het niet, dus ben ik al weer lang geleden afgehaakt. Wat ik me met name herinner is het geharrewar van de dames onderling.

 4. Ik vind dit soort programma's soms wel leuk om te kijken omdat het zo'n ver van je bed show is. Net als my 600lbs life. Ook echt zo onwerkelijk. Maar daardoor ook gewoon machtig interessant (en een pietsje leedvermaak.
  Ik moet dan wel lachen om de opmerking over Robin die wel van Kody houdt, maar 'm dan ook weer niet de hele dag om zich heen hoeft te hebben. Da's dan wel weer een voordeel van dat sister wives gedoe: als je 'm zat bent, mag ie naar een ander :)

 5. Nee niks voor mij, kijk veel liever naar documentaires over misdadigers. Hoe verknipt sommige zijn. En oude films. En verder darts of voetbal.

 6. Amaai 16 seizoenen over een man met meerdere vrouwen.
  Echt? Ik heb het nooit gezien, dat moet echt de reden zijn waarom ik het niet snap.
  Maar in mijn verdediging, ik kijk haast nooit naar reality tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.