Three Wives One Husband: polygamie

7be9803c9b2977defeba25d9af00b65a9391adb5

Op Netflix keek ik de documentaire Three Wives One Husband.

Series en documentaires over polygamie vind ik interessant en leuk om te kijken. Om die reden vind ik de serie Sister Wives leuk, waarin het leven van Kody Brown en zijn vier vrouwen gevolgd wordt. Maar na 15 seizoenen wordt Sister Wives er helaas niet beter op. Het gaat steeds minder over de onderlinge relaties. Het wordt ongeloofwaardiger, en ze werken veel met cliffhangers die vervolgens leiden tot niets.

In scherp contrast met Sister Wives staat de Netflix documentaire Three Wives One Husband.

Three Wives One Husband

Net als bij Sister Wives gaat Three Wives One Husband over polygamie. Maar in het geval van Three Wives One Husband volgen ze deze relaties maar 1 jaar, en dan vrij intensief. Dat levert veel rustiger tv op, en het gevoel als kijker dat het echt is wat je ziet, en niet in scène gezet of 'scripted' zoals dat heet.

Waar gaat het over?

Three Wives One Husband gaat over een gemeenschap van 15 gezinnen in de woestijn van Utah: Rockland Ranch. Ze hebben stukken uit de rotsen geblazen en daar vervolgens woningen in gemaakt! Ze geloven dat de aarde binnenkort zal vergaan, dus leven ze zelfvoorzienend.

En ze geloven dus in de kracht van polygamie.

Door polygamie een mooiere plek in de hemel

Door te trouwen met meerdere personen tegelijk, hopen ze de beste plek in de hemel te krijgen. De stellen geven grif toe dat polygamie geen makkelijke leefstijl is, maar daar gaat het eigenlijk ook juist om. Doordat het moeilijk is, leer je over jezelf en word je een beter mens. En het levert ook nog een topplek in het hiernamaals op.

Enoch Foster en zijn 3 echtgenotes

Three Wives One Husband volgt in de eerste afleveringen vooral Enoch Foster en zijn drie vrouwen. Er wordt treffend in beeld gebracht dat het allemaal niet makkelijk is, en je ziet duidelijk de onderlinge jaloezie.

Mijn indrukken van Three Wives One Husband

 • De vrouwen in Three Wives One Husband zien er doorgaans mooi uit: ze zijn slank ondanks vele kinderen en hebben prachtige lange haren.
 • Het leven van de kinderen komt op mij idyllisch over. Je ziet ze heerlijk buiten spelen.
 • De vrouwen in deze documentaire zijn beslist niet onderdrukt. Ze kozen bewust voor deze leefstijl.
 • Het aspect van zelfvoorzienend leven vond ik interessant.

Trailer

Mijn conclusie over Three Wives One Husband

De documentaire Three Wives One Husband is een interessant kijkje in een heel andere leefstijl: een afgelegen plek in Utah, met als rode draad polygamie en zelfvoorzienend leven.

Op IMDb krijgt deze documentaire een 6,5. Dat vind ik wel erg laag. Ik zou hem een 7 geven.

Praktische informatie

Three Wives One Husband is te zien op Netflix Nederland. Hij staat ook op de website van NPO3 genoemd, maar daar staat helaas bij elke aflevering: 'niet beschikbaar'.

Serie polygamie

Hieronder nog meer series over polygamie

big love

 

Vergelijkbare berichten

19 reacties

 1. Mooie docu. Ik heb hem ook gezien. Sister Wives begint idd een beetje langdradig te worden. Jammer.
  My Five Wives vond ik ook een mooie serie om te volgen en helaas zijn daarvan de opnames gestopt.

  1. My Five Wives keek ik ook graag, maar dat was inderdaad een stuk korter. Anderzijds misschien maar goed ook, want Sister Wives wordt er helaas niet beter op.

  1. Als je de documentaire ziet, zie je dat de mannen het best heel zwaar hebben Joannes. Volgens mij is het helemaal niet zo fijn voor ze om zoveel vrouwen te hebben : )

 2. Hm, ik ben wel eens op vakantie geweest met mn en onze 4 kids en mijn vriendin met haar 2 kids gingen mee, samen in een huisje, en toen ervoer ik wel het sisterwifes gevoel, heerlijk dta er nog een moeder-achtige is die ook precies begrijpt en handelt wat betreft de kids, eten, koken, opruimen etc etc :-) ikdacht toen, het lijkt mij niet verkeerd....mijn man echter deelden wij natuurlijk niet, dus helemaal ehct was het niet :-D

  1. Die vanzelfsprekendheid van een paar helpende handen, is inderdaad fijn denk ik.

 3. Deze documentaires komen op mij toch een beetje te gemaakt over. Heel realistisch lijkt het me niet. Je ziet toch niet echt het dagelijks leven van een doorsnee polygamie familie lijkt me. Want het ziet er allemaal te gelikt uit. Grote huizen, dikke autos veel vakantietripjes enz. Ik heb het dan over sisterwives, want de andere serie ken ik niet. Maar hoe dan ook als je weet dat je gefilmd word hoe authentiek ben je dan nog?????

  1. Three wives one husband is een stuk geloofwaardiger dan Sister Wives.

 4. Interessant (de trailer bekeken) maar ik krijg er op de een of andere manier toch kriebels van. En dat is natuurlijk een oordeel vanuit mijn eigen normen en waarden vermoed ik. Toch vind ik dat iedereen het zelf moet weten. Wat ze doen en waarom. Dat het moeilijk blijkt te zijn dat begrijp ik. Je man delen met anderen en dan ook nog zo in het openbaar (het is / voelt anders dan vreemdgaan kan ik mij zo voorstellen). Ik weet het niet.

  1. Ik denk dat er veel ellende achter schuilgaat: groepsdruk, het moeilijk weg kunnen gaan want je raakt je hele familie kwijt..
   Het lijkt vrijwillig maar ondertussen zit je in een psychologisch web
   Zie ook de mormonen

 5. Moet aan mijn arme man denken. Misschien wel in het paradijs een geweldige plek maar hoe erg zou het hier op aarde zijn. meer de hel denk ik. Ik heb het hem weleens gevraagd, lijkt het je wat 3 vrouwen.
  We houden het dus hierbij en gelukkig maar.

 6. Het polygame wereldje is trouwens heel klein. Kody van Sister Wives is getrouwd met oa zijn nicht Christine. Ik vond 'Seeking Sister Wives' ook leuk om te zien. Een dochter van Kody is getrouwd met Mitch en dat is weer een broer van één van de vrouwen die polygaam getrouwd is in 'Seeking Sister Wives'.
  De hoofdpersoon uit 'My five wives' is een goede vriend van Kody 'Sister Wives'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.