Three Wives One Husband: polygamie

7be9803c9b2977defeba25d9af00b65a9391adb5

Op Netflix keek ik de documentaire Three Wives One Husband.

Series en documentaires over polygamie vind ik interessant en leuk om te kijken. Om die reden vind ik de serie Sister Wives leuk, waarin het leven van Kody Brown en zijn vier vrouwen gevolgd wordt. Maar na 15 seizoenen wordt Sister Wives er helaas niet beter op. Het gaat steeds minder over de onderlinge relaties. Het wordt ongeloofwaardiger, en ze werken veel met cliffhangers die vervolgens leiden tot niets.

In scherp contrast met Sister Wives staat de Netflix documentaire Three Wives One Husband.

Three Wives One Husband

Net als bij Sister Wives gaat Three Wives One Husband over polygamie. Maar in het geval van Three Wives One Husband volgen ze deze relaties maar 1 jaar, en dan vrij intensief. Dat levert veel rustiger tv op, en het gevoel als kijker dat het echt is wat je ziet, en niet in scène gezet of ‘scripted‘ zoals dat heet.

Waar gaat het over?

Three Wives One Husband gaat over een gemeenschap van 15 gezinnen in de woestijn van Utah: Rockland Ranch. Ze hebben stukken uit de rotsen geblazen en daar vervolgens woningen in gemaakt! Ze geloven dat de aarde binnenkort zal vergaan, dus leven ze zelfvoorzienend.

En ze geloven dus in de kracht van polygamie.

Door polygamie een mooiere plek in de hemel

Door te trouwen met meerdere personen tegelijk, hopen ze de beste plek in de hemel te krijgen. De stellen geven grif toe dat polygamie geen makkelijke leefstijl is, maar daar gaat het eigenlijk ook juist om. Doordat het moeilijk is, leer je over jezelf en word je een beter mens. En het levert ook nog een topplek in het hiernamaals op.

Enoch Foster en zijn 3 echtgenotes

Three Wives One Husband volgt in de eerste afleveringen vooral Enoch Foster en zijn drie vrouwen. Er wordt treffend in beeld gebracht dat het allemaal niet makkelijk is, en je ziet duidelijk de onderlinge jaloezie.

Mijn indrukken van Three Wives One Husband

 • De vrouwen in Three Wives One Husband zien er doorgaans mooi uit: ze zijn slank ondanks vele kinderen en hebben prachtige lange haren.
 • Het leven van de kinderen komt op mij idyllisch over. Je ziet ze heerlijk buiten spelen.
 • De vrouwen in deze documentaire zijn beslist niet onderdrukt. Ze kozen bewust voor deze leefstijl.
 • Het aspect van zelfvoorzienend leven vond ik interessant.

Trailer

Mijn conclusie over Three Wives One Husband

De documentaire Three Wives One Husband is een interessant kijkje in een heel andere leefstijl: een afgelegen plek in Utah, met als rode draad polygamie en zelfvoorzienend leven.

Op IMDb krijgt deze documentaire een 6,5. Dat vind ik wel erg laag. Ik zou hem een 7 geven.

Praktische informatie

Three Wives One Husband is te zien op Netflix Nederland. Hij staat ook op de website van NPO3 genoemd, maar daar staat helaas bij elke aflevering: ‘niet beschikbaar’.

Meer polygamie?

Keep sweet pray and obey

B&B Vol Liefde

19 Comments

 1. VeggieMo
  • Vlijtig Liesje
 2. Joannes
  • Vlijtig Liesje
  • Vlijtig Liesje
 3. Johmar de Groot
  • Vlijtig Liesje
  • Martine Deen
  • Vlijtig Liesje
 4. VeggieMo
  • Vlijtig Liesje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh