Amazon Prime: waarom ik het nu toch heb

Amazon Prime

Ik geef het liever niet toe, maar ik heb nu naast Netflix ook een abonnement op Amazon Primeir?t=nicoleao 21&l=ur2&o=38….

Iets waarvan ik altijd zei dat ik dat nooit zou doen.

En ik vind het een beetje stom van mezelf.

Netflix heeft zoveel te bieden.

Hoezo moet ik dan óók nog Amazon Prime hebben?

Amazon Prime: waarom ik het (weer) nam

Tot dusver nam ik 1 keer eerder een abonnement op Amazon Prime. Dat was omdat ik de serie The Marvelous Mrs. Maisel wilde kijken. De eerste maand is gratis, dus ik meldde me aan, zegde het abonnement meteen weer op en had gratis 30 dagen toegang tot Prime.

Dit keer wilde ik de serie Goliath met Billy Bob Thornton kijken.

Vervolgens kwam ik allerlei andere leuke series tegen op Prime en tsja… Nu heb ik dus nog steeds een abonnement.

Prime lacht het laatst

Zo lacht Amazon Prime het laatst. Veel van die slimmeriken zoals ik, die denken slim gratis gebruik te maken van hun diensten, blijven hangen…

Zelfs de zelfingenomen Gerhard Hormann van Hypotheekvrij, is erin getrapt. Hij nam een abonnement op Netflix om de serie How to live mortage free te kijken, en bleef ook hangen.

Een jaar later tweet hij:

Tot slot

Amazon Primeir?t=nicoleao 21&l=ur2&o=38 heeft een slimme aanpak…

Laat mijn verhaal en dat van Gerhard een waarschuwing zijn voor u allen ; )

Voor wie het weten wil: een abonnement kost 2,95 p/m. Vergeleken met Netflix is dat echt een koopje. Het goedkoopste Netflix abonnement is namelijk 7,99 en dan heb je geen extra voordelen. Ook kun je Prime van Amazon makkelijker delen dan Netflix.

Amazon Prime gratis verzending

amazon prime gratis verzending

Associeer jij Amazon Prime met series en films kijken net zoals op Netflix? Dat had ik ook! Maar behalve dat je er series kunt kijken heeft Prime meer voordelen. En die voordelen hebben betrekking op amazon.nl!

Je kunt Prime zien als een lidmaatschapsprogramma. Het geeft toegang tot films en series, maar ook tot allerlei voordelen als je iets koopt in een amazon winkel.

Als je Amazon Prime hebt, krijg je bijvoorbeeld gratis verzending op amazon.nl.

Een ander voordeel is dat je bestelling sneller bezorgd wordt.

Kopen op amazon.nl? Kies voor Amazon Prime

Ik heb weleens gehad dat ik iets kocht op amazon.nl en bij het afrekenen de vraag kreeg of ik Prime wilde. Dat kostte me 2,99 maar dan kreeg ik het product de volgende dag al in huis, en ik kreeg toegang tot films en series. Zonder lidmaatschap betaalde ik verzendkosten ad 2,99.

In zo’n geval is de keus snel gemaakt vind ik.

Dan is een lidmaatschap van Amazon echt een aantrekkelijke optie.

Amazon Prime betalen met iDeal

Je kunt Amazon Prime betalen met iDeal! Dus ook als je geen credit card hebt kun je gebruik maken van de voordelen. Bij het afrekenen selecteer je iDeal als betaalmethode, en de rest wijst zich vanzelf.

Lees ook mijn ervaring met retourneren bij Amazon.

Similar Posts

22 Comments

 1. Misschien toch even kritisch naar andere abo’s kijken of dat wellicht wat minder kan? Als ik mijn energieleverancier bel om te informeren wanneer ik boetevrij weg kan heb ik meestal meteen weer 6 maanden korting op zak. Kan je heel wat maandjes Amazon voor kijken :-)

  1. Verder heb ik amper abonnementen eigenlijk. Alleen op Netflix en de bibliotheek : )

  1. Ik had prime graag gehad. Maar ik ga er geen creditcard voor nemen. Dus zodra bancaire overschrijvingen mogelijk zijn, neem ik een abonnement.

 2. Het bedrag valt me mee.
  Maar ik weiger om voor dit soort diensten extra te betalen. We hebben al ruim 40 zenders.
  Dus hier geen Netflix, Videoland ed.

  1. Wij hebben juist bezuinigd op ons aantal zenders, en kijken vooral Netflix.

 3. Ik had prime graag gehad. Maar ik ga er geen creditcard voor nemen. Dus zodra bancaire overschrijvingen mogelijk zijn, neem ik een abonnement.

 4. Heel af en toe overweeg ik om dat trucje van een maand gratis ook toe te passen, maar tot nu toe houd ik me in. Als ik dit zo lees, is dat maar beter ook;).

 5. Voor Star Trek – Picard zou ik heel graag dit willen nemen, maar ik heb al een duur abonnement voor extra zenders bij ziggo. Maar wie weet *ik wil wel heel graag de nwe serie met Picard zien* doe ik het toch. Eerst maar uitzoeken hoeveel afleveringen er zijn, misschien dat alles te zien is in de proeftijd. 🙄

  1. Picard is een flutserie, een oude bejaarde man van stal gehaald. De serie haalt het niet bij wat je gewend bent.

 6. Wij hebben ondertussen Netflix, Videoland, Amazon prima, Apple+ en Disney+. Echt erg, haha. We delen sommige wel. En Apple+ kreeg ik een jaar gratis bij mijn telefoon. Kan ik straks wel lekker bingen tijdens mijn zwangerschapsverlof.

 7. Oh, heerlijk hier Netflix en Prime, zelfs mijn man kijkt mee ( een verstokte anti tv held!) naar “the office” ! 😂

 8. Hier geen Netflix en geen Amazon. Sterker nog; als mijn schat en ik uit elkaar zouden gaan, krijgt hij de tv. Man, wat zou ik die herrie-bak graag de deur uit doen! De tv, hè!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.