Reacties

Amazon vs Bol: is Amazon goedkoper dan bol.com? — 30 reacties

 1. Amazon is een online winkel met een heel groot eigen vermogen.
  Ze kunnen zich permitteren om met verlies te draaien, voordeel is dat je de concurrentie zo kan uitschakelen en zelf blijven groeien, dat is hun doel ook en het lukt ze.
  Dus later verdienen ze hun verlies dubbel en dwars terug, want dan bepalen zij de prijs, zonder concurrentie.
  En dan is de consument de Sjaak, die moet het maar slikken.
  Als je via NL koopt heb je ook te maken met vast gestelde prijzen, maar dat hoort eenmaal bij hun aanbod voor de NL markt.
  Helaas kun je niet alle producten in de lokale winkel kopen, dus dan ben je wel aangewezen op een internetwinkel. Hans

  • Ik koop nooit meer wat bij Amazon ,10 mei wat besteld nooit gekregen ,geld ook nog niet allemaal terug waardeloos dan betaal ik liever wat meer bij bol ,ik zou het ook niemand aanraden

 2. Stiekem ben ik fan van bol, maar in april dit jaar ontdekte ik Amazon en ik moet zeggen dat ik daar toch wel een stuk goedkopere hobbyspullen zie dan bij bol.com. Dus ja, dan is de keuze voor mij makkelijk. Ik vind overigens wel dat je bij Amazon irritant veel mailtjes krijgt bij je bestelling. Maar goed, daar is de digitale prullenbak dan weer voor uitgevonden.

 3. Ik was een goede klant bij bol. Maar heb ze laatst wel een mail gestuurd. Ik ben het niet eens met hun beleid wat betreft een kinderfeest. En ondertussen wel h**tdragende religi**ze boeken verkopen, vrouwonvriendelijke rap en wat al niet meer. Dat vind ik 'goedkoop deugen'. Ik kocht veel engelstalige producten bij ze omdat ze een Nederlands bedrijf zijn en ik ze daarom wilde steunen. Terwijl ik de engelstalige producten veel goedkoper in het buitenland kan bestellen. Die solidariteit voel ik nu niet meer bij dat bedrijf.
  Al vind ik Amazon ook weer niet geweldig wat betreft werkomstandigheden en de reden die John noemt.
  Lastig.
  Ik ben wel fan van DM. Ben er dit jaar voor het eerst geweest. Leuke winkel voor cadeautjes! Ze verkopen ook voordelige make-up en verzorgingsartikelen van Alverde.

 4. Twee keer iets besteld op devduitse Amazon, beide keren niet gekregen. 1 keer geld terug gehad andere keer niet. De Nederlandse Amazon 2 keer geprobeerd, producten komen wel, maar levertijd duurt erg lang. Geef mij Bol maar, de volgende dag meteen in huis, nog nooit problemen mee gehad.

  • Eens! Ik koop daarnaast liever ook niet bij een bedrijf wat ook nog eens zijn personeel uitbuit. En wat betreft boeken: daarvan staat de minimum verkoopprijs de eerste jaren na uitgave vast. Daarom zijn ze niet goedkoper bij Amazon.

 5. De bedrijfsstrategie van Amazone, alle concurrentie de wereld uit werken, zodat zij vanuit een monopoly positie het online winkelende publiek in hun macht krijgen dusdanig onfris, dat ik met liefde en plezier een paar euro meer betaal bij b0l, al ga ik nog liever naar een kleine online of lokale winkel.

  Om diezelfde reden staan Wish, Alie en aanverwante webwinkels ook op mijn 'not done' lijstje.
  Ik koop liver niets dan de werkgelegenheid in Nederland nog verder uit te kleden.

 6. Ik ben fan van bol, maar ik vergelijk het wel altijd bij amazon (nl/de/co.uk/com).
  Als ik iets zie bij bol en het wordt door een derde geleverd, dan zoek ik eerst op de site van de verkoper op om te kijken of ze daar niet goedkoper zijn. Vaak is dat zo, dus een tip voor jullie. Het scheel vaak toch wat euro’s. Dat heeft te maken dat ze ook bol moeten betalen als ze iets verkopen en toch ook de juiste prijs voor willen hebben.
  Het is wel extra uitzoekwerk, maar het kan soms wat uitbesparen. Wel moet je ook naar de verzendkosten kijken. Als het product boven de twintig euro samen met de verzendkosten toch hoger is, dan kan je beter bij bol kopen. Want een product boven de twintig euro is het altijd gratis versturen.

 7. Ha Nicole,

  eigenlijk wil ik zo min mogelijk via internet kopen, maar ja... je komt er niet altijd onderuit.
  Heb gisteren het boek "Het zoutpad" besteld bij de uitgeverij zelf en zojuist valt het hier op de mat!
  Het is dus wel superhandig.
  Als ik dan iets per internet koop is het gewoon op de site van de winkel zelf. Bijvoorbeel Holland &Barrett.

  Groetjes!

  • Het ligt ook aan hoe je woont denk ik. Als je in de buurt van een lokale boekwinkel woont, en er heen kunt lopen zou ik er eerder kopen dan nu ik op het platteland woon.

 8. Wat Di Mario zegt... hahahaha Ik ga het liefst naar de lokale boekhandel, bestel daar, koop daar, wat ik wel doe bij bol is eventueel prijzen opzoeken, gisteren nog. Ik was even bij de media markt en zag de hitzones staan, met prijzen natuurlijk... ik kijk bij bol... gewoon echt 11 euro verschil! Kortom... ik kijk eerst in de winkel, en pak mijn fiets wel, nog gezond ook :D

  Drogisterij hetzelfde, hier is zelfs een ouderwetse gezondheidswinkel, familie bedrijf, is er maar eentje van... in Nederland. Doldersum, de groenteboer... dat dus, heerlijk dat ik dat hier heb, dat mis ik in Allmere dan weer wel.

  X

  X

 9. Heel ouderwets koop ik de meeste dingen lokaal. Gewoon in de winkel. Ik kijk wel op het web of ik iets goedkoper kan krijgen. Heb digitaal een pannendeksel gekocht. Maar voor veel dingen is er niet veel te verdienen.

 10. Ik ben geen fan van Amerikaanse bedrijven die de Nederlandse wegdrukken. Bol heeft helaas de smerige gewoonte prijzen te laten fluctueren. Waardoor ik eens teveel betaald heb voor ene cadeautje. Gelukkig kwamen we erachter. Teruggestuurd, cadeautje onder account van jonge puber besteld voor de helft minder. Dat was de laatste keer. Ik hoef uit principe dingen niet nieuw en dus kijk ik er niet.

 11. Ik ben een fan van Bol.com
  Maar laatst had ik een Philips waterkoeling bij Bol gezien en opgeslagen als favoriet in mijn verlanglijstje, een paar dagen later wou ik hem bestellen was die opeens 10 euro duurder?
  Toen heb ik voor het eerst bij Amazon besteld waar die dus 10 euro goedkoper was.
  Met 2 of 3 dagen was die binnen.

  Bij grotere aanschaffen raad ik zo wie zo aan om te googelen.
  Laats bij een bepaald parfum zat er 45 euro verschil in tussen de ene en de andere website.
  Zelfde Eau de toilette, zelfde maat. Eigenlijk vind ik dat niet kunnen.

 12. Bij Amazon heb ik nog nooit iets besteld. Ik bestel alleen bij Bol.com als ik geen tijd heb om naar de winkel te gaan en snel iets nodig heb. Dan zou ik mezelf ook de tijd niet gunnen om prijzen te gaan vergelijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>