Reacties

Opzetborstels Action, Kruidvat etc. versus de officiële! — 28 reacties

 1. Ik poets mijn tanden met een gewone, zachte tandenborstel. En ik gebruik een fluoridevrije tandpasta. Mijn tandarts gaf me complimenten over hoe schoon mijn gebit was en gezond mijn tandvlees. Dat was leuk, want ik heb al de nodige tandartsbehandelingen gehad.
  Je schrijft vaker dat je bang bent voor behandelingen. Heb je vroeger nare ervaringen gehad? Ik wel. Verdoving bij boren werd vroeger niet aan gedaan. Gelukkig zijn de behandelingen nu een stuk patientvriendelijker geworden. En de tandartsen empathischer.

  Ik ben nu minder blij met het bedrijf dat je in het artikel noemt. Ik heb er veel besteld. Ook omdat het een Nederlands bedrijf is en ik de Nederlandse werknemers en economie wil steunen. Engelstalige producten kan ik veel goedkoper in UK bestellen, maar die bestelde ik juist vanwege solidariteit bij bol.
  Met hun actie betreffende een kinderfiguur heb ik ze een mail gestuurd met de strekking dat ze dan ook werk moesten maken van vrouwendiscrim*nerende muziek en dubieuze h**tzaaiende rel*g*ieuze literatuur. En ik noemde dat ik juist vanwege solidariteit bij hen bestelde maar dat zij blijkbaar andere keuzes hebben.

  • Wat fijn dat je tandarts zo tevreden is Veggiemo! Ik heb inderdaad in het verleden veel gedoe gehad met mijn tanden, en ik denk dat dit zeker wel een rol speelt.

 2. Ik las het laatst ook. Nou kochten wij ook altijd al die van Oral-B zelf. Helemaal nadat de tandartsassistenten met elkaar allemaal verschillende opzetborstels hadden getest. Ze controleerden hun poetsbeurten met plakverklikkertabletten. Was n.a.v. een patiënt die voor poetsles kwam en zijn eigen Oral-B tandenborstel met opzetstuk had meegenomen. Die opzetborstel leek precies op Oral-B. Maar na het poetsen en de tabletten bleek er weinig plak te zijn verdwenen.

 3. De goedkope versie klinkt vaak heel aantrekkelijk, maar bij dit soort dingen ben ik met je eens dat je soms beter voor wat duurder kunt gaan. Ik poets zelf nog ouderwets met spierkracht. Ik weet het niet, maar ik vind elektrisch poetsen op de één of andere manier toch een hoop gedoe. Slaat nergens op, weet ik, maar ja;).

 4. Ik had elektrisch, die waren op, poets nu alweer tijden met een tandenborstel met de hand. Gaat ook goed, het is een kwestie van timen ook, en hoe je de borstel dan ook houdt in je mond etc. etc. nou ja de mondhygiëniste heeft mij de trucjes geleerd voor zolang de elektrische er niet is. En dan ook nog, met een soft borstel, wel een goede trouwens, ook van oral b bijv. ook cross action, net zo duur als wat jij hier laat zien. Kortom... kwaliteit, of het nu met de hand is, of elektrisch ;-)

  X

 5. Ha bedankt voor de tip! Die zwarte borstels zal mijn zoon blij mee zijn, hij heeft ook een zwarte tandenborstel. Ik gebruikte gewone opzetborstels, soms oral-b soms huismerk. Ga nu cross-action proberen (nadat ik gecheckt heb of ze passen.

 6. Toevallig heb ik gisteren bij de action een elektrische tandenborstel gekocht. Ik wist niet dat ze bij bol.com de zwarte voor 2,70 hadden opzetborstels. Goede tip:

 7. Ik poets met een traditionele tandenborstel. Na jarenlang elektrisch te hebben gepoetst vind ik de ouderwetse manier toch het fijnste. En ook geen gedoe met opladen en omvallende tandenborstels op de wastafel.

 8. Kijk eens naar de Philips sonicare waar de tandplak van je tanden afvliegt...voorheen had ik de Oral ook, sinds een half jaar de Philips sonicare....wat een kracht , snelheid en verschil, mijn tanden zijn veel gladder dan na de oral.

  Een aanrader.

  Ps: hier ook een druktemakertje als het om de tandarts gaat..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder