Goedkope opzetborstels: zijn ze even goed?

goedkope opzetborstels

Maandag  7 augustus was het weer tijd voor mijn afspraak bij de mondhygiëniste, die ik elke 16 weken heb.

Ze gaf opnieuw aan dat de Sensodyne Whitening mijn tandsteen vermindert, dus dat was goed nieuws.

Vervolgens vroeg ze me welk type tandenborstel ik gebruik, en benadrukte dat ik vooral 'soft' moet gebruiken.

Goedkope opzetborstels

Ik beloofde braaf die meteen na mijn afspraak te  kopen bij de Action, want daar zijn opzetborstels lekker goedkoop.

Maar toen adviseerde ze me nadrukkelijk om vooral niet de goedkope opzetborstels van de Action te kopen!

Ze vertelde me dat de borstelharen van goedkope versies veel minder bewegen, en daardoor veel minder goed tanden reinigen.

Lekker dan!

Kruidvat opzetborstels zijn hetzelfde als die van de Action?!

Dus kocht ik een aantal goedkope opzetborstels van het Kruidvat huismerk, en ontdekte bij thuiskomst een artikel in de Consumentengids waarin duidelijk wordt dat deze Kruidvat opzetborstels dezelfde zijn als die van de Action!

Nu koop ik voortaan alleen nog maar Oral B opzetborstels.

Lees het artikel over goedkope opzetborstels van de Action nu op mijn Review blog.

Vergelijkbare berichten

18 reacties

  1. Ik vond de borsteltjes van de Action te los op de borstel zitten anders was ik ze gewoon blijven gebruiken. Ik denk dat hoe je poetst meer verschil maakt dan met wat je poetst.

  2. Bij zo´n opmerking vraag ik me altijd af waar de bewering op gebaseerd is. Heeft zij er onderzoek naar gedaan? Is het persoonlijke ervaring? Of word zij gesponsord door de fabrikant? Zoals Nicky hier ook al opmerkt dank ik dat hoe je poetst belangrijker is dan waarmee, want ik ken toch ook mensen die met een gewone tandenborstel poetsen en ook geen tandsteen hebben.

    1. Dat is een goede vraag. Wat ik van haar begreep is dat ze zelf heeft gezien en ervaren dat de goedkope borsteltjes van de Action simpelweg minder bewegingen maken en daardoor minder goed schoonmaken.

  3. Goedkope opzetborstels van Jumbo bevallen me uitstekend. Uit zuinigheid gebruikte ik de dure oral B borstels veel te lang. De jumbo borstels verwissel ik sneller omdat ze niet duur zijn.

  4. Toevallig was ik vandaag voor het eerst in jaren bij de mondhygiëniste. Ze vertelde me dat ik er goed aan doe dagelijks te peuteren met een stokje, met een ragertje bij mijn implantaten schoon te maken en een of twee keer per week te flossen. Ook dat ik iets meer bij mijn tandvlees moet borstelen met een zachte borstel of opzetstukje. Mag over 1.5 jaar terugkomen, eerder vind ze niet nodig. Ik denk niet dat het merk van de borstel uitmaakt, maar ik heb daar geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Ik gebruik een Oral B. met een ander merk borstel, al jaren en dat gaat dus prima.

  5. Ik poets handmatig, maar krijg inderdaad ook altijd te horen dat ik softborstels moet kopen. Gewoon een goedkoop merk heb ik. Want ik geloof er dus stiekem niet in dat dure tandenborstels of opzetborstels beter zijn.

  6. Dat kun je makkelijk testen, met plakverklikkers. Bij de praktijk waar wij naartoe gaan hebben ze allerlei merken opzetborstels gekocht en met plakverklikkers getest welke wel en niet doen wat ze moeten doen. Zij hadden verwacht dat de goedkopere opzetborstels ook prima zouden werken, maar hun conclusie was koop bij een Oral B tandenborstel ook een Oral B opzetborstel. Gewoon googelen, er zijn vaak goede aanbiedingen te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.