Waarom ik een nieuwe Fitbit kocht

IMG 20191130 125608

Ik heb een nieuwe Fitbit gekocht. Ik had de Fitbit Charge 2, en nu heb ik de Fitbit Charge 3.

En dit is de domme reden waarom…

Waarom ik een nieuwe Fitbit kocht

Een tijdje terug ging het bandje van mijn Fitbit Charge 2 stuk. Gelukkig kon ik online een nieuw Fitbit bandje bestellen. Maar dat bleek geen perfecte oplossing. Het bandje liet namelijk regelmatig los van de wijzerplaat. Dus toen ik op een kwade ochtend rond 12 uur wilde kijken hoeveel voetstappen ik had gezet en een lege pols zag, telde ik 1 en 1 op en kwam uit op 3.

‘Oh nee hè?!’ dacht ik. Ik ben mijn Fitbit kwijt!!! Aargh! Kom Trixie!’

Want ik dacht dat ik mijn Fitbit was verloren toen ik Trixie uitliet. In gestrekte pas liep ik de route opnieuw, ondertussen hevig turend op de grond of ik mijn Fitbit daar zag liggen. Ik leek meer op een speurhond dan Trixie, die vrolijk naast me dartelde.

Maar helaas, geen Fitbit. Toen doorzocht ik het hele huis, en zocht zelfs tussen de schone was. Want misschien was ik hem verloren toen ik de was uit de wasmachine haalde. Dat kan toch?

Maar nergens was mijn Fitbit.

Ik kan wil niet zonder Fitbit

Nou valt er veel te zeggen voor een leven zonder activity trackers. Big Brother is watching you, privacyschending etc. Maar ik kon maar 1 ding denken: ‘Ik wil mijn Fitbit terug!’ Omdat hij kwijt was, besloot ik een nieuwe te kopen. En dat werd de Fitbit 3.

Nee hè?!

Maar je raadt nooit wat ik vond toen ik mijn nieuwe Fitbit aan de oplader wilde leggen… Juist, mijn Fitbit Charge 2. Ik had hem simpelweg nooit omgedaan die ochtend. Met andere woorden, hij was helemaal niet kwijt. Ik was gewoon nogal ‘mindless’ bezig. Het tegenovergestelde van mindful.

Het doet me allemaal erg denken aan het gezegde:

‘Wie zijn hoofd niet gebruikt moet zijn benen gebruiken,’ of in dit geval, ‘zijn portemonnee’.

Dus tsja, dat is de stomme reden dat ik nu het nieuwste model Fitbit heb.

Waarom heb je hem niet teruggestuurd dan?!

Kritische lezers zullen nu vast willen vragen: ‘En waarom heb je de Fitbit Charge 3 dan niet teruggestuurd?Je kent toch het gulle retourbeleid van bol.com? Nou?!’

Mijn antwoord is een schuldbewust: ‘Tsja… eh…’

Niet alle antwoorden zijn even goed.

Similar Posts

25 Comments

 1. Ik gebruik Google Fit op mijn telefoon. Zo hoef ik niet met nog een gadget rond te lopen. De telefoon gaat altijd mee.

 2. Ik lig in een deuk. Zou precies mijn verhaal kunnen zijn. In mijn geval al verschillende keren mijn telefoon kwijt geweest maar dan wel echt Speurend terug heel de toer die ik met de honden had gewandeld en soms vond ik hem maar de laatste keer niet. Toen ik hem, na aankoop van een nieuwe, terugvond was het wel langs de kant van de straat, onder de bladeren, helemaal frut plat kapot. Succes met je nieuwe stappenteller. Bandjes laten vervangen is niet evident bij zo’n stappenteller dus was je misschien toch wel toe aan een nieuwe. En nu elke dag minstens 10000 stappen! :-)

 3. ha Nicole,

  grappig verhaal en het mooie is… ik wist niet eens wat een Fitbit is…
  Hahaha… moet om mezelf lachen.
  Ga best wel met de tijd mee, maar dit wist ik dus niet.
  Blij dat je hem gevonden hebt…

  groetjes!
  Marlou

 4. 😱 Oooo, dit is een echt Fitbit verslaving. 😂
  Dat is toch altijd zo dat als je iets kwijt bent en je koopt iets nieuws, dat wat je kwijt bent ineens quasie-onschuldig te voorschijnt komt. 🤔
  Althans, dat is mijn ervaring met sommige dingen. Ik was een keertje een quiltlineaal kwijt. Na een half jaar ‘wachttijd’ besloten (dit omdat ik al vaker dit geintje had meegemaakt) om een nieuwe te kopen, want hij was echt verdwenen. De nieuwe gekocht en paar dagen later kwam de oude te voorschijnt. Nou ja…….. 😳

  1. Je zou inderdaad bijna een nieuwe kopen alleen maar om ervoor te zorgen dat het verdwenen voorwerp opduikt! Het is inderdaad frappant hoe dat werkt!

  1. Ik had een Samsung Gear Fit 1 en die ging kapot. Ik moest ervoor naar de stad enz. Lui als ik ben (en dat mens heeft dan een stappenteller en gezien dat het ding TOTAAL niks meer deed) verwachtte ik weinig van een Samsung Shop en heb een nieuwe gekocht een Gear Fit 2. Ook nog eens een enorme vooruitgang qua kunnen dat ding. Ik ben er per ongeluk 1 x het zwembad mee ingedoken, ook overleefd. Geen leven zonder stappenteller voor mij! (en fietsteller, heeft Wifi, locatie, enz. ) Je kunt ook een appje beantwoorden in de auto met “ik zit in de auto”. Conclusie: “verslaafd”.

 5. Je Fitbit heeft je wel in beweging gehouden en je hebt hem weer gevonden.
  Zelf hou ik niet bij hoe mijn beweging is, zal een teleurstelling worden. Hans

 6. Ik begrijp het principe van stappentellen gewoon niet. Je weet toch zelf wel of je die dag voldoende hebt bewogen of niet? Ik ken echt mensen die eind vd dag nog een rondje door het huis doen om de 10.000 te halen. Echt vd zotten. Daarbij vind ik hooguit een enkele apple watch nog wel mooi om te zien, maar de meeste trackers zijn erg lelijk.

  Maar goed, ieder z’n ding dan maar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.