Fitbit Charge 2 bandje kapot? Dat is simpel op te lossen!

Fitbit charge 2 bandje kapot

Ik draag mijn Fitbit Charge 2 eigenlijk altijd. Hoewel ik verder niet zo'n high-tech type ben, en meestal achter nieuwe, technologische ontwikkelingen aan sukkel. Maar aan het eind van de dag zien dat ik ruim 10.000 stappen heb gezet, geeft me altijd weer een prettig gevoel van voldoening. Dus ik baalde enorm toen mijn Fitbit Charge 2 bandje stuk ging. Want ik wilde hem niet missen.

Fitbit Charge 2 manieren waarop ik hem gebruik

 1. Als horloge. Ik gebruik mijn Fitbit Charge 2 om te zien hoe laat het is. Ook 's nachts, want ik heb geen wekker meer.
 2. Om het aantal stappen dat ik zet te registreren, en om er plezier aan te beleven om het totaal aantal te zien : )
 3. Elke ochtend als ik koffie drink kijk ik als ik ga zitten eerst even op mijn Fitbit Charge 2. Om te voorkomen dat ik steeds opspring om 'even' iets te doen blijf ik braaf 10 minuten zitten per kopje koffie. In totaal drink ik 3 kopjes koffie en zit dus 30 minuten. En dat houd ik dus bij met mijn Fitbit Charge 2.
 4. Ik gebruik hem ook nog eens als sporthorloge. Als ik 's ochtends ga hardlopen dan druk ik 'Run' in, en dan houdt hij dat bij.
 5. Om te kijken hoe mijn hartslag is.
 6. Soms kijk ik hoe mijn slaappatroon eruit ziet.

Fitbit Charge 2 bandje kapot

Je kunt allerlei soorten bandjes kopen voor een Fitbit Charge 2. En om die reden kun je het bandje eraf halen. Dat heb ik nooit gedaan, omdat ik dat Gedoe vond. Bovendien heb ik zulke smalle polsen, dat er weinig eer aan een ander bandje te behalen is. Je ziet het toch amper, want de 'plaat' van de Fitbit Charge 2 bedekt al een groot deel van mijn pols. Maar ik denk dat de optie om van bandje te wisselen de oorzaak is dat mijn bandje stuk ging. De oplossing was dan ook simpel: een nieuw bandje kopen.

Fitbit Charge 2 bandje kopen

Ik googlede 'Fitbit charge 2 bandje' en klikte klakkeloos op de eerste link. Dat was 123watches.nl, waar ik voor 8,99 een nieuw bandje kocht. Het deed me denken aan de uitdrukking:

'Als je een lijk wilt begraven moet je dat op de tweede pagina doen van de zoekmachineresultaten. Daar kijkt nooit iemand.'

Ik moet bekennen dat ik in dit geval ook niet verder zocht naar een Fitbit Charge 2 bandje, dan mijn neus lang was. In mijn verdediging: de prijs van zo'n Fitbit Charge 2 bandje viel me erg mee. Vandaar dat ik niet veel verder keek. Op de 123watches.nl onderscheiden ze 3 types bandjes: sportbandjes, Milanese bandjes en leren bandjes. De Milanese bandjes ogen wat chiquer en zijn glanzend. Ze kosten rond de 20,-. De leren bandjes zijn mooi, maar hebben als nadeel dat ze met een groot stuk zilverkleurig stuk aan je fitbit zitten. Kijk maar:

Fitbit Charge 2 bandje

Als je een smalle pols hebt, zoals ik, dan zie je niet eens dat je een leren bandje draagt. Je ziet alleen die enorme klok met ombouw.

Fitbit Charge 2 bandje: bestelproces

Ik kocht mijn Fitbit Charge 2 bandje op zondag. Er stond een opruiende klok op de site die me vertelde hoeveel tijd ik nog had om te bestellen als ik het Fitbit Charge 2 bandje de volgende dag in huis wilde hebben. Ik vond dat stresserig! Hoe dan ook, ik haastte me toch enigszins om de bestelling snel af te handelen. Maar drie keer raden. Het bandje kwam niet op maandag. Dat had ik ook kunnen weten, want de post wordt immers niet meer op maandag bezorgd.

Fitbit Charge 2 bandje

Uiteindelijk kreeg ik mijn Fitbit Charge 2 bandje dus op dinsdag. Ik heb het onmiddellijk aan mijn Fitbit Charge 2 bevestigd, en dat ging heel makkelijk. Gelukkig! Dus nu heb ik weer een prima Fitbit Charge 2!

Conclusie over Fitbit Charge 2 bandje

Is jouw Fitbit Charge 2 bandje kapot? Geen probleem. Je kunt voor 8,99 al een nieuw bandje kopen. Er zijn ook duurdere opties, als je bijvoorbeeld voor een leren bandje kiest. Als je een  Fitbit Charge 2 bandje bestelt zijn een aantal dingen belangrijk om op te letten:

 • Zorg dat je het juiste bandje bestelt voor jóúw model Fitbit. Er zijn namelijk verschillende modellen.
 • Zorg dat je de juiste maat Fitbit Charge 2 bandje kiest.
 • Als je op zondag bestelt, wil dat niet zeggen dat het de volgende dag bezorgd wordt. Ook al staat dat op de site...

Wat betreft de prijs voor een Fitbit Charge 2 bandje: goedkoper dan voor 8,99 heb ik ze niet kunnen vinden.

Lees ook: Fitbit taunting wat is het?

Heb jij wel eens je Fitbit Charge 2 bandje moeten vervangen? En hoe heb jij dat gedaan?

Similar Posts

31 Comments

 1. Ik wil ook graag een Fitbit maar keuzestress welke heb jij? En dat bandje is inderdaad niet duur.

  1. Ik heb een Fitbit Charge 2, maar ik geloof dat er inmiddels ook alweer een nieuw model is. Wat ik belangrijk vond is dat ik mijn aantal stappen en hartslag kon zien. Daarnaast wilde ik ook graag de tijd op mijn Fitbit kunnen zien en alle gegevens aflezen van mijn activity tracker.

   Ik kan de Fitbit Charge 2 zeker aanraden.

 2. die keuze heb ik niet, :-) ik wil geen horloge om mijn arm, dat voelt zo heerlijk vrij :-)
  wel heb ik een stappenteller in mijn broekzak, dat vind ik dan weer wel erg leuk om bij te houden,
  fijn dat je zo geslaagd bent en weer door kunt..

  fijn weekend gewenst

  1. Omdat ik altijd rokken draag heb ik helaas geen zakken. Anders zou zo'n stappenteller die ik mijn zak kon doen zeker handig zijn. Hoewel je dan natuurlijk niet je hartslag kunt meten.

 3. De titel in combinatie met de bovenste foto....... Ik dacht even: O jeej..... Maar toen ik verder las kwam het toch nog goed :)
  Dank je wel voor je verhaal wat ik met een grote glimlach gelezen heb!

 4. Ik heb ook een Charge 2 en die bevalt goed. Wilde alleen een ander bandje, dus die heb ik vorig jaar voor m'n verjaardag gevraagd. Ik heb nu zo'n milanese. Bevalt goed en het vervangen was heel makkelijk.

 5. Ik heb een ander horloge, ben niet zo sportief :)
  Een vriendin van mij heeft er wel een en het is wel leuk dat je na een dagje shoppen kan zien hoeveel stappen je gezet hebt

 6. Ik heb helemaal geen horloge.
  Alleen mijn mobiel, waar ook een stappenteller opzit.
  Maar klinkt wel verleidelijk, en is wat subtieler als een mobiel.

 7. Ik heb wel een bandje, maar dat een Fitbit Blaze, net wat uitgebreider. Daar heb ik ook verschillende bandjes voor. Wel een uitkomst dat je zo mooi kunt wisselen :)

 8. Herkenbaar, die smalle pols :) Daarom dat ik een fitbit (Charge3) gekocht heb en geen ander merk, want die bandjes zijn te groot voor mijn polsen.
  Wilde eerst de Versa nemen, maar dat scherm is nog een stuk groter, dus toch maar niet gedaan, denk dat het geen zicht geweest zou zijn.
  Ik heb hem voor mijn hartslag en het aantal stappen, maar aan 10.000 kom ik zelden, tenzij ik een dag in de tuin gewerkt heb. Hoop dat ik later weer mag sporten en dan kan ik hem nog uitgebreider gebruiken.

  1. Dat is een interessant aandachtspunt Geke, dat sommige activity trackers simpelweg niet geschikt zijn voor mensen met een smalle pols. Jij gebruikt hem voor precies dezelfde dingen als ik: stappen en hartslag.

 9. Ik heb een leren bandje voor mijn fitbit, ik kreeg uitslag van de plastic bandjes.
  De leren bandjes zijn ook zonder zonder zilverkleurig koppelstuk verkrijgbaar.

 10. Ik heb geen fitbit. Weet ook niet of dat wat voor mij zou zijn eerlijk gezegd. Ik word al onrustig van alle apparatuur om mij heen (laptop, iPad, iPhone) en de notificaties die ik het liefste uitzet. Ik wil dan ook liever niet iets om mijn pols al lijkt de halve wereld wel dit soort items te gebruiken. Hoe dan ook. Wat een goed bedrag voor je bandje. Dat is zeker niet duur!

  1. Jij sport geloof ik ook heel regelmatig zelf Rory. Als je weet dat je je beweging krijgt, dan is zo'n activity tracker ook minder nodig. Zelf vind ik het erg leuk om te zien of ik de 10.000 stappen al heb gehaald.

 11. Ik heb geen fitbit maar een apple watch. Maar gebruik op bijna dezelfde manier als jij.
  Heb nog een 2de bandje liggen, maar moet toegeven dat ik amper omwissel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.