Reacties

Horloge: draag jij het nog? — 74 reacties

 1. ik kan echt niet zonder horloge, ik heb zelfs een reserve als hij misschien een keer gerepareerd moet worden, maar ik heb en WIL dan ook geen smartfone, ik vind het ondingen, geef mij maar gewoon een mobiel met knoppen, dat is veel duidelijker, ik haat dan ook al die veranderingen en dingen die zo nodig vernieuwd moeten worden.

 2. Zelf draag ik al jaren geen horloge meer. Terwijl ik het best mooi vind als sieraad. Mijn schoonmoeder en schoonzus zijn echte horloge dragers. Ze hebben er ook wel een stuk of 5.
  Ik gebruik zelf idd mijn gsm. Maar vaak ligt die ook ergens (bv pauze met kinderen buiten) en moet ik een andere juf om de tijd vragen.
  Ik denk er soms wel over na, om weer een horloge te kopen....

  • Als juf lijkt een horloge mij wel heel handig. En dan zo'n leuke, vrolijke.

   Wat een boel horloges hebben je schoonmoeder en schoonzus. Wisselen ze dan ook echt regelmatig af?

 3. Ik heb nooit een horloge gedragen, want ik vind het vervelend zitten om mijn pols.

  Daarbij vind ik de timerfunctie wel handig. Je kunt meerdere timers op een dag aanzetten standaard. Zo vergeet ik nooit om op tijd weg te gaan om zoon te halen.

  • Dat je het niet prettig vind om je pols snap ik heel goed. Daarom heb ik ook lange tijd geen horloge meer gedragen, of om mijn nek. Maar nu met mijn Fitbit kan ik er mee leven : )

 4. Ik draag een horloge en voel me kaal zonder. Dan merk ik weer hoe vaak ik op mijn horloge kijk.
  Ik heb een smartphone, maar die draag ik niet heel de dag bij me. Die ligt gewoon op een vaste plek in de keuken. Daar kijk ik regelmatig op of ik berichten heb (mail, whatsapp)
  Ik heb bij lang niet alle kleding zakken waar mijn telefoon in kan. En ik voel de behoefte niet om hem de hele tijd bij je te dragen.

  • Dat je die behoefte niet voelt is denk ik heel goed en gezond Grietje. Ik waak er ook voor dat ik niet iemand wordt die geen moment zonder mijn smartphone kan.

 5. Jarenlang droeg ik een mooi horloge. Beetje statussymbool ook wel :-)), gedragen tot hij helemaal versleten was, de nummers vielen van de wijzerplaat ! Nu heb ik een gewoon praktisch exemplaar.
  Het is makkelijk, een horloge. Vooral onderweg, ik heb mijn smartphone niet altijd bij me en het is ook zo'n gedoe om dat ding tevoorschijn te halen als je wilt weten hoe laat het is.

  • Wauw, dat de cijfers er letterlijk afvielen : ) Dan heb je hem echt wel heel goed afgedragen!

   En een horloge is inderdaad net wat makkelijker dan een smartphone om de tijd te checken.

  • Kijk, dat kan dus ook nog. Gewoon een praktisch struikelblok, en het komt nooit meer goed ; )

   Vind je het teveel gedoe om de batterij te vervangen Marion?

 6. Ik gebruik zelden een mobiel, wel regelmatig een horloge, zonder batterijen, zo'n ouderwetse opwindbare. Op dagen zonder afspraken buiten de deur, heb ik geen horloge om.

 7. Ik heb altijd een horloge gewild. Maar er nooit eentje gedragen. Gewoon te gemakzuchtig er een te kopen. Mijn mobiel is inderdaad ook een erg handig vervang middel.

 8. Nee, ik heb er geen dus ik ken alle openbare klokken in de stad, zodat ik de tijd wel in de gaten kan houden als ik boodschappen met doen ;-) Ik heb vaak een los klokje in mijn jaszak gehad, maar omdat ik de status van armoedzaaier heb, waren dat altijd op rommelmarkten gekochte klokjes, die ook snel weer stuk waren :-( Ik vind het wel comfortabel om er eentje te hebben, maar zonder lukt ook prima.
  En nee, ik heb geen mobiel inderdaad. Dát lijkt me een vloek, zo'n ding, nooit meer een rustig momentje!

 9. Zeg, Nicole, van tijd gesproken: de eerste reactie komt al om 7 uur in de morgen; hoe laat sta jij eigenlijk op?! Voordat mijn pubers de deur uit zijn, is het negen uur...

 10. Draag al jaren geen horloge. Heb een dunne pols dus niet alles staat en/of past. Ook vind ik het eigenlijk niet prettig om er eentje te dragen, geen bijzondere reden eigenlijk.
  Mijn man daarentegen voelt zich bijna naakt zonder horloge, hij moet en zal hem omhebben. Dus toen hij een halfjaar geleden 50 werd, hebben onze 2 kinderen en ikzelf, geld bij elkaar gedaan voor een wat duurder en luxer exemplaar. Hier was hij zeer content mee.

 11. Altijd een horloge op het werk.
  Ben psycholoog en moet toch de tijd van de gesprekken in het oog houden. Horloge is minder opvallend dan een smartphone (die ik niet zichtbaar leg tijdens gesprekken en die sowieso op stil staat).
  Mijn horloge is van goede kwaliteit, met oa kwartsglas zodat er geen, krassen op komen en in een neutrale onopvallende stijl (tijdloos heet dat dan zeker? ) en gaat ondertussen al meer dan 20 jaar mee. Zo is een duur horloge op termijn eigenlijk een betere investering dan om de zoveel jaar een goedkoper horloge.

  • Je kunt inderdaad makkelijker tersluiks even een blik op je horloge werpen dan op een smartphone denk ik.

   Dat is een goede kwaliteit horloge denk ik, als het al 20 jaar meegaat zeg!

 12. Ik draag al jaren geen horloge meer. Ik heb wel wat leuke horloges gehad, maar vind het fijner om er geen te dragen. Ik heb geen smartphone, dus ik heb alle tijd :-) Ik heb weinig afspraken en ben veel thuis en daar kan ik de tijd wel zien op een klok of het fornuis.

 13. ik heb jaren geen horloge gedragen en gebruikte idd mijn telefoon. Maar even kijken hoe laat het is loopt vaak uit op het checken van social media, je mail, een spelletje spelen.... Ik werd er zo moe van om te kijken hoe laat het was ;) Gewoon mijn horloge geeft veel minder prikkels en ik vind het nog een mooi sieraad ook :) Zo kon ik weer een verjaardagscadeautje aan mijn man vragen, want ik heb eigenlijk nooit iets te wensen en ben dus vrij lastig om cadeautjes voor te kopen. Kan natuurlijk ook betekenen dat ik een heel tevreden mens ben ;)

  • De neiging om dan meteen ook andere dingen te doen op je smartphone kan ik me heel goed voorstellen. Voor je het weet ben je een uur verder!

   Wat voor soort horloge draag je nu Bonsje? Ik heb het idee dat het soort horloge best iets over de drager zegt.

 14. Ik heb wel een horloge, wat ik alleen gebruik als ik ergens een afspraak heb en op tijd wil zijn, maar ik heb maar zelden afspraken buiten de deur, dus ligt meestal nutteloos te zijn ;)
  Deze horloges koop ik om de paar jaar op een braderie voor 5 euro als het batterijtje leeg is, een eenvoudig en niet opvallend modelletje.
  Wel heb ik veel klokken en wekkers in huis, wat nog stamt uit de tijd, dat ik fulltime werkte en alles in minuten afgemeten moest worden, in bijna iedere ruimte is wel iets van een klok of wekker.

  Groetjes Lily

  • Dat lijkt me best een groot verschil Lily: van alles op de minuut afmeten naar een soort van 'tijdloosheid'. Was die overgang nog lastig?

 15. Ik kan niet zonder horloge, nou ja dat is misschien wat overdreven want in de vakantie heb ik hem nooit om, maar normaal gesproken mis ik hem als ik hem niet om heb. Mijn smartphone ligt regelmatig ergens waar ik niet ben of zit in mijn tas en dan is het elke keer zo'n gedoe om hem te pakken.

 16. Ik was 12,5 jaar in dienst en mocht ook een horloge uitzoeken, het werd een Michael Kors. Op het werk kan ik het niet dragen want ik ben badmeester bij Center Parcs, de kans zit er in dat ik in het water moet..zonde van het horloge.Dus draag ik een oude horloge en soms ook helemaal geen..

  • Hé, wat een leuk beroep heb jij Nancy: badmeester op Center Parcs. Heb je niet de neiging om een waterproof horloge te kopen dan?

   En hoe is het om daar te werken? Ik ben benieuwd!

 17. Gekregen van mijn (inmiddels overleden) opa, kortom sentiment :-) Zal hem blijven dragen tot ie op is (en dan bedoel ik niet de batterij). En het is niet eens een speciale, gewoon een Seiko.

 18. Toevallig vanmorgen weer een horloge omgedaan !
  Een vintage exemplaar, heel petieterig klein. Maar ik kan ook goed schatten hoe laat het is, soms op de minuut. Ik heb namelijk jaren geen horloge gedragen toen er nog geen mobiele telefoons waren. Het horloge wint het toch, van de mobiel, want e'e'n handeling is genoeg!

 19. Mijn Nokia van ca 15 jaar oud begaf het een jaar geleden. Nu heb ik een smartphone zo groot als een damestasje. Waar duw ik dat ding? Een extra tas aanschaffen is geen optie want ik werk veelal in enge ruimtes zoals in kruipruimtes waar je je op je buik vooruit moet schuiven. Of op zolders, klimmend op spanten. Gevolg, ik ben niet meer bereikbaar. En bereikbaar wil ik ook niet zijn. Maar als ik klem kom te zitten zou het fijn zijn als ik een hulpdienst kan inschakelen. En dat gaat niet. Over enkele maanden komt de vertrouwde Nokia 3310 weer uit. Dan heb ik een goede reden om mijn smartphone permanent uit te zetten met een vuisthamer. Wat een ergernis. Zelfs voor een simpel telefoongesprek heb je er een handleiding bij nodig. Ze zijn leuk voor mensen die zittend werk hebben aan een bureau en daarbij alle tijd van de wereld hebben om de mogelijkheden ervan lekker uit te vogelen.
  Voor de tijdsaanduiding heb ik een horloge die het altijd doet, ook onder extreme omstandigheden. En dat heb ik beslist nodig om op tijd bij mijn volgende klanten te zijn.

  • Je klinkt een beetje als mijn man als hij het over smartphones heeft Joannes ; )

   Als ik dat zo lees is het inderdaad wel handig voor jou als je wel kunt bellen; je zal toch maar klem komen te zitten of zo...

  • Nee Irene, al lijkt me dat wel leuk om eens een vrouw te zijn. Maar dat gaat niet omdat ik een man ben. Mijn beroep wordt officieel "zuiveraar" genoemd. In de volksmond beter bekend als ongediertebestrijder. Een heel leuk beroep overigens. Ik bestrijd o.a. ratten. Vandaar dat je mij vaak in ruimtes aantreft waar nooit iemand komt. In kruipruimtes bijvoorbeeld zoek ik naar de oorzaak wat meestal een kapotte riolering is. En in spanten kruipen is noodzakelijk als ik houtwormen aan het bestrijden ben. En als ik over daken loop ben ik op weg naar de schoorsteen waar een wespennest in zit.
   Wellicht vraag je je af wat ik als man doe op een huisvlijtblog? Aangezien ik geen vrouw heb, ook niet naarstig naar op zoek, dat laat ik liever aan het toeval over, ben ik wel verantwoordelijk voor alle zaken in en om het huis. En op een blog als deze vind ik vaak heel handige tips waar ik wat aan heb. En meekletsen, wat ik overigens erg leuk vind, daar kan ik als man ook wat van hoor.

  • Dacht ik al :-) In dergelijke beroepen kom je weinig vrouwen tegen. Al lijkt jouw beroep me véél leuker dan een kantoorbaan. Klets maar lekker mee, huishouden zou uniseks moeten zijn...:-(

  • Wauw, dat is nog eens een nuttig beroep. Ik denk dat iedereen altijd erg blij is om je te zien Joannes. Ik was ook helemaal dol op de meneer die onze verstopte riolering kwam verhelpen.

 20. Leuk blogje. Ik draag sinds een maand of twee weer een horloge. Daar was ik al een jaar of zeven mee gestopt, geloof ik. Ik kocht er één vanwege m'n overmatige smartphone gebruik. En nu wil ik m niet meer kwijt. Het is overigens een gewoon simpel horloge van de Hema, ik wilde eerst weten of ik het wel fijn vond.

 21. Ik draag altijd een horloge. Bij het opstaan meteen bril op en horloge om. 'n Gewoon titanium rekband met een rond klokje, witte wijzerplaat met zwarte cijfers, wijzers en seconden-wijzer. Mijn smartphone heb ik niet constant bij me en in het woongedeelte van ons huis hangen geen klokken.

  • Ik zet bij het opstaan wel meteen mijn bril op, maar een horloge om doen zou ik denk ik teveel moeite vinden... En mijn Fitbit doe ik eigenlijk alleen af om te douchen.

 22. Op dagen dat ik thuis ben draag ik meestal wel mijn horloge.. Op die dagen draag ik vaak mijn Iphone niet bij mij en zo kan ik toch opletten of het alweer tijd is om bijv. m'n dochter weer uit school te halen!

 23. Ik draag heel graag een horloge omdat ik het zo mooi vind staan en handiger vind om de tijd te zien dan op mijn telefoon, want als ik daar kijk vergeet ik altijd dat ik keek voor de tijd en scroll ik weer door mijn instagram, facebook en snapchat. Al draag ik 'm nu even niet door de geboorte van mijn dochtertje, ik wil niet dat ze zich schaaft aan mijn horloge!

 24. Ik draag altijd een horloge, iets met 3 kids die overal op tijd moeten raken en een moeder die stiptheid heel belangrijk vindt enzo :) Het uur op mijn smartphone zien went gewoon niet.
  Sinds kort is mijn gewone horloge vervangen door mijn tomtom runner2. Zie ik niet alleen het uur, maar kan ik ook nog eens mijn activiteiten doorheen de dag bijhouden. Super handig.
  Zijn we op reis, dan draag ik mijn horloge wel, maar kijk ik er gewoon niet naar. Dan leven we echt naar gevoel :)

 25. Ik draag nooit een horloge. Van vroeger al niet. Ik heb wel een periode gehad, maar waarschijnlijk omdat ik dat moest van mijn ouders. Ik vind het niet fijn zitten zo om m'n pols. Ik draag ook nooit armbanden. Ik vind het wel mooi.

  • Ik snap wat je bedoelt Dewi. Ik draag bijvoorbeeld ook nooit armbanden, en heel lang geen horloge omdat ik het niet fijn vond aan mijn pols. Maar nu met mijn Fitbit kan ik me er bij neerleggen : )

 26. Ik draag een stalen lorus horloge, en soms mijn donkerblauwe swatch horloge. Telefoon vergeet ik meestal mee te nemen, die heeft een vaste plek op de keukentafel. Zonder horloge voel ik me kaal.

  • Dat heb ik met mijn twee ringen. Als ik die af doe om gehaktballen te kneden, en dan voelen ze ook zo raar kaal. Als je iets vaak draagt, voelt het gek als het er niet is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>