Reacties

Vandaag eten we... karnemelksaus met spek en bruine bonen — 47 reacties

  • Nee hoor, echt iemand die deze karnemelkspeksaus nog niet heeft gegeten, maar wel commentaar levert. Mijn moeder kookte de karnemelk langzaam op laag vuur. Enkele keer rustig roeren. Als het kookt dan bloempapje er door heen. Niet te dik en niet te dun.
   Daarna langzaam alle uitgebakken vetspekjes erbij (kopen in duitsland ( die zijn het lekkerst gesneden van een grote mop (300ons) nog wat rookspekjes erbij. KLAAR.
   Gekoote aardappel en fijn rauw gesneden andijvie. De aus met spekjes en spekvet er o
   overheen. Peper.
   SMULLEN MAAR

  • EN DENK ER OM ALLE SPEK IN EEN STALEN PAN EN ROEREN MET EEN STALEN LEPEL ANDERS GAAT HET SCHIFTEN

  • Mijn zusje weet ook nooit wat ze die dag gaat eten. Zij doet elke middag boodschappen en kiest dan. Ik vind het altijd weer grappig, dat we daarin zo verschillen.

 1. Hallo, ik vind dat niet zo lekker klinken, maar wie weet is het wel heerlijk.
  Bij mij staat vandaag op het menu stamppot bloemkool met andijvie en gerookte kipfilet erbovenop. Koolhydraatarm iig geval..
  Fijne dag en eet smakelijk!

 2. Dat aten we vroeger thuis regelmatig! Heerlijk vond ik dat. Later maakte ik het zelf ook wel eens maar niemand lustte het...Nu al jaren niet meer gegeten...Mijn moeder deed de gebakken spekjes door de saus. En we aten er sla bij... Wij hebben vandaag macaroni..

  • Mijn moeder serveerde er ook wel eens sla bij, of andijvie!

   Voor mij was het ook een tijdje geleden dat ik het maakte, maar het was weer heerlijk!

  • Ik vind het heel erg dat je zulke woorden durf te gebruiken voor eten. Het is een voorrecht dat we iedere dag eten hebben. Denk daar maar eens aan.

  • Dat komt zeker heel minachtend over.
   Dat je iets niet lekker lijkt, kan. Maar gebruik dan een andere benaming.

  • Het is, volgens mij, een Achterhoeks boerengerecht. Erg lekker als het goed klaargemaakt is. Met idd gebakken spekjes en gebakken ui erin en idd eten bij sla of bruine bonen. Een rouxsaus eigenlijk.
   Smaken verschillen maar eerst proeven voor je een oordeel velt.

 3. Casselerrib uit Duitsland meegenomen en dat is gemaakt van schoudercarbonade ipv de droge rib die je hier kan kopen.
  Erbij gebakken zoete aardappel en andere groente weer ik nog niet.

  • Casselerib ken ik vooral als een soort ham. Daar maak ik wel eens 'Joops broodje' mee. Gebakken zoet aardappel wil ik een keer proberen. Dat heb ik nog nooit gehad!

 4. Wat grappig, ik moet gelijk aan mijn jeugd denken, bij mijn vriendinnetje aten ze regelmatig bruine bonen met karnemelksaus, dat leek me zo vies ik wilde dan nooit bij haar eten, maar misschien is het best lekker, ik deed van de week nog crème fraiche door een saus dat is ook wat zurig. Vanavond eet ik een vispotje met garnalen, kabeljauw, tomaten en aardappelen uit een kookboek van Joanne Harris.
  Groet Adriana

  • Dat herken ik: als ik het gevoel heb dat de gezinsleden een paar dagen niet gezond hebben gegeten maak ik bewust een gezonde maaltijd klaar zodat ze alle voedingsstoffen weer binnenkrijgen.

 5. Wij eten vandaag macaroni. Woensdag is bij ons pastadag. Maar ik vind bruine bonen met karnemelksaus verrukkelijk. Ik eet er wel altijd sla bij en een gekookt ei. En spek. Ik eet het niet zo vaak omdat de kinderen er niet allemaal van houden. Dan doe ik er ook 'gewone' jus bij voor de liefhebbers. Eet smakelijk!

 6. Wij eten kip korma met heel veel groente. We eten er geen rijst oid bij dus vandaar de mega portie groente. Voor de frisheid nog komkommer met yoghurt dressing (gewoon wat yoghurt met wat lekkere olijfolie en wat kruiden).
  Ik ken je gerecht alleen uit de verhalen van mijn oma. Haar familie kwam uit de Hoekse Waard en haar ooms aten dit bijna dagelijks. Ook alleen aardappels, karnemelksaus en spek. Zijn allemaal ver in de 90 geworden, oma ook maar die at het nooit.

  • Jeetje elke dag lijkt me best vaak. Maar het moet wel gezonde kost zijn als ze er zo oud mee zijn geworden : ) Leuk dat dit gerecht je aan je oma doet denken Nic!

 7. Ik heb nog nooit karnemelksaus gegeten. Wij eten vanavond rijstmie (lijkt op bami maar dan van rijst) met zelfgesneden groente en een omelet. Daarbij nog wat zoetzure Chinese saus (zoiets als chilisaus maar zonder het pepertje,, deze smaakt naar babi pangangsaus).

 8. Ik ken de karnemelksaus voor bij tuinbonen maar deze combi heb ik niet eerder gehoord. Twijfel of ik het durf te maken, ben namelijk geen fan van bruine bonen maar dit is dan weer zo anders...
  Wij aten kliekjes, andijvie stampot, koolschotel en ovenschotel met prei/spekjes/champignons/paprika.

 9. Ik eet geen vlees (dus ook geen spek) en, hoewel ik verder bijna alles lust, griezel ik van karnemelk, karnemelksaus en karnemelkse pap! Dus dit gerecht zal ik niet maken! Maar ik neem aan dat jullie lekker gegeten hebben en streekgerechten moet je in ere houden!

 10. Dat is een onbekend gerecht voor mij. Ik kan niet zeggen dat het aanlokkelijk klinkt, maar soms zijn dat dan toch de lekkerste gerechten.

  Wij aten rijst met groenten (broccoli, champignons en taugé) met zelfgemaakte pindasaus (van zelfgemalen pinda's :-) ) . Het was lekker.

 11. Nou ja zeg! Toevallig stond gisteravond bij ons ook karnemelksaus op het menu. We eten het niet vaak maar ik vind het heerlijk. Wij aten er capucijners en een hamburger bij (met uien). In de saus natuurlijk spekjes dus eigenlijk as het een beetje dubbelop. Vandaag weer vegetarisch om de balans weer gelijk te trekken.
  4

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>