MiVia Essential activity tracker 350: en ik mocht hem testen!

mivia essential

‘Hallo, mijn naam is Nicole Orriëns en ik ben gek op activity trackers.’

Sinds ik kennismaakte met de Fitbit activity tracker heb ik het ding amper meer afgedaan. Ik beleef er een groot genoegen aan om te zien hoeveel stappen ik op een dag zet. En ook vind ik het erg leuk om mijn hartslag en slaappatroon te zien.

Dus toen ik de kans kreeg om een hele nieuwe activity tracker te testen was ik meteen enthousiast.

En dat is de MiVia essential 350 activity tracker!

Hier onder informatie over deze activity tracker, en natuurlijk mijn bevindingen!

Mijn 3 eisen aan een activity tracker

Laat ik beginnen met te stellen dat een goede activity tracker voor mij aan de volgende eisen moet voldoen:

 1. Hij moet stappen tellen
 2. Hij moet de hartslag bijhouden
 3. Je moet al bovengenoemde informatie op de polsband van de activity tracker zélf kunnen aflezen! Dus niet dat je de informatie alleen op je smartphone kunt zien! Dat is lastig en vervelend. Want soms ben je aan het wandelen en dan wil je even je hartslag zien. Maar als je bent zoals ik, heb je niet altijd je smartphone bij je. Vandaar mijn eis van een display op de activity tracker.

De grote vraag is dan natuurlijk: ‘Voldoet de Mivia activity tracker aan deze 3 eisen?’

En het antwoord luidt: ‘Ja’.

De MiVia Essential activity tracker: wat biedt deze tracker?

De MiVia Essential activity tracker biedt het volgende:

 • Hij vertelt de tijd.
 • Hij telt je stappen.
 • Hij meet je hartslag.
 • Hij meet het aantal gelopen kilometers.
 • Hij meet het aantal calorieën dat je verbrand hebt.
 • Hij geeft het aantal minuten dat je actief bent geweest die dag aan. Zodra je 10 seconden beweegt, begint de Essential het aantal minuten van de activiteit te tellen
 • Hij geeft aan hoe vol de batterij nog is.
 • Je kunt hem laten waarschuwen als je gebeld of ge-appt wordt etc. op je smartphone.

Kortom alle informatie die je graag krijgt van een activity tracker biedt de Mivia activity tracker.

De MiVia Essential activity tracker: hoe ziet hij er uit?

De MiVia activity tracker heeft wel wat weg van de Fitbit Charge HR. Met dit verschil dat het display van de MiVia activity tracker een stuk groter is. Kijk maar:

mivia

Waar de Fitbit alleen smal zwart strookje heeft als display heeft, is dat bij de Mivia 3 cm. Maar het lettertype van de informatie over hartslag, tijd etc. is bij beide even groot.

De MiVia activty tracker sluit net als een horlogebandje, en heeft maar liefst 12 gaatjes. Of je nou een brede of smalle pols hebt, de Mivia zal je passen. Hij zit comfortabel en is makkelijk om te doen.

Wat onderscheidt de MiVia Essential activity tracker van al die andere activity trackers?

1. ECG-sensor

Oké, nu wordt het interessant! Er zijn zoveel activity trackers op de markt. Waarom zou je dan juist voor de MiVia activity tracker kiezen? Daar is een heel goed antwoord op!

De MiVia activity tracker maakt namelijk als enige tracker gebruik van een ECG-sensor.

Met andere woorden de MiVia activity tracker meet direct je hartslag. En het idee is dat dit betrouwbaardere metingen oplevert. Andere activity trackers leunen namelijk op optische hartslagmeters: die meten je hartslag via de polsslagader met behulp van PPG: photoplethysmogram.

mivia activity tracker

2. Healthy & Body Index-data

De MiVia heeft nog iets te bieden dat andere activity trackers niet hebben: de Health & Body Index-data. Je kunt een korte meting doen van 30 secondes, of een langere meting van 2 minuten.

De data van de ECG-monitor worden geanalyseerd door de Health & Body Index van de polsband. De resultaten hiervan kun je overigens wel alleen zien op de bijbehorende app. Maar deze is gratis te downloaden.

Wat vertelt de Health & Body Index je precies over je gezondheid? Dat is het volgende:

 • Je ‘werkelijke leeftijd’.
 • Je stressniveau
 • Het lichaamsenergieniveau

En je krijgt er nog een advies bij ook.

mivia

Mijn resultaat van de 2 minuten test

3. Ademhalingsoefeningen

Via de bijbehorende app kun je  je ademhaling trainen. Je kunt precies zien hoe lang je moet inademen, en hoe lang je moet uitademen.

mivia

De MiVia activity tracker in de praktijk

Op papier klinkt de MiVia activity tracker dus heel goed. Maar hoe is hij in de praktijk?

Makkelijk in gebruik

Het eerste wat me opviel was dat hij heel makkelijk is om in gebruik te nemen. Ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen lezen, maar de activity tracker was heel eenvoudig in te stellen. Zelfs het downloaden van de app en het vervolgens koppelen van de activity tracker aan de app ging heel makkelijk.

Hoewel de MiVia Essential activity tracker de hartslag laat zien op de polsband, doet hij dat pas als je eerst je vinger op de ECG sensor aan de voorkant legt. Dat had ik eerst niet door waardoor ik het maar stom vond dat ik een hartje zag, maar geen hartslag. Maar dat is dus een kwestie van je wijsvinger op de juiste manier gebruiken : )

MiVia Essential kan niet altijd hartslag vinden

Ik vind vooral de Health & Body Index data erg interessant. Helaas blijkt het voor de Mivia activity tracker erg lastig om mijn hartslag te vinden… Van de 10 keer dat ik mijn Health & Body Index wilde vaststellen lukte het 8 keer niet. De oplossing die Mivia Essential hier zelf voor geeft is de polsband op je blote been leggen. Dit helpt soms.

Wat bij mij het beste werkte was de MiViai letterlijk tegen de blote huid op de plek waar mijn hart zit te leggen.

MiVia Essential activity tracker versus de Fitbit Charge 2

 • Terwijl de Fitbit Charge 2 fietsen als stappen telt, doet de MiVia activity tracker dat niet. Daarmee moet ik dus harder werken voor mijn stappen.
 • De Fitbit Charge HR2 meet een iets lagere hartslag dan de MiVia activity tracker: 72 versus 71.
 • De Fibit Charge HR2 meet meer kilometers dan de MiVia activity tracker: 10,91 versus 9,8 km.
 • De Fitbit Charge HR2 meet het aantal trappen. De MiVia niet.
 • De MiVia essential meet het aantal actieve minuten. Dat doet de Fitbit Charge HR2 ook, maar die gegevens zie je alleen op de bijbehorende website.
 • Er is een speciale website van Fitbit waar je al je gegevens kunt inkijken. Bij de MiVia kan dit alleen via de polsband.

Mijn conclusie over de MiVia activity tracker

De MiVia essential activity tracker maakt gebruik van een ECG-monitor om je hartslag te meten. En dat zou betrouwbaarder zijn dan de optische meetinstrumenten van andere activity trackers, iets wat ik best geloof.

Helaas had ik problemen met het vinden van mijn hartslag. Maar als de Mivia mijn hartslag wel kon vinden leidde dat tot opwindende, en leuke informatie!

Daarom vind ik deze activity tracker een aanrader. Want niet alleen voldoet hij aan alle eisen voor een goede activity tracker, hij is ook nog eens makkelijk in het gebruik, en biedt interessante informatie over lichaam en geest!

Het enige verbeterpunt is dat hij de hartslag soms niet kan vinden.

Praktische informatie over de MiVia Essential activity tracker

De MiVia Essential 350 is voor 119,- te koop bij Coolblue. Dat vind ik werkelijk niet duur voor wat deze activity tracker te bieden heeft. Meer informatie vind je op de officiële website.

Lees ook mijn review van de Fitbit Charge HR2 en mijn post over Fitbit problemen.

Wat vind jij belangrijk aan een activity tracker?

12 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh