Fitbit problemen: 4 Fitbits in 7 jaar….

fitbit problemen
Met dank aan secondenlijm!

Als het niet het bandje van de Fitbit is dan zijn er wel andere Fitbit problemen.

Namelijk dat de Fitbit zelf stuk gaat.

In dit geval op een manier dat je er geen Fitbit bandje meer aan kunt zetten.

Met andere woorden: je hebt er dan dus niets meer aan.

Van een Fitbit dien je om je pols te dragen.

Fitbit problemen: nou dát weer!

Het begon ermee dat het bandje aan één kant losliet. Dat is niet handig, want dan loop je het risico dat je hem ongemerkt verliest. Dus ik duwde het bandje weer stevig op de plek, en hoopte er het beste van. Maar deze week besloot ik:

‘Laat ik er anders even een ander bandje omdoen voor de zekerheid.’

En toen brak spontaan de constructie van de Fitbit Charge 4 af, waardoor er nu hélemaal geen bandje meer aan kon worden bevestigd!

Hoe lang had je deze Fitbit?

Toen ik dit vertelde aan mijn man zei hij voor zijn doen streng:

‘En hoe lang had je deze dan? Volgens mij helemaal niet lang.’

Meestal is mijn man erg gematigd in zijn reacties, dus ik stond even met mijn mond vol tanden. Maar toen moest ik toegeven: ‘Ik heb deze inderdaad nog niet zo lang,’ gevolgd door: ‘Ik heb eigenlijk best heel vaak Fitbit problemen.’

Fitbit problemen: heb ik er echt al 4 versleten?!

Sterker nog, ik heb best veel Fitbits versleten. Ik begon ooit met een Fitbit in 2015. Toen die stuk ging mocht ik die upgraden naar een Fitbit Charge 2. Na een tijdje gaf ook die de geest, en stapte ik over naar de Fitbit Charge 3.

Ook daar kreeg ik Fitbit problemen mee.

Dat leidde tot mijn huidige Fitbit Charge 4 die ik kocht in oktober 2020.

Die is nu dus ook kapot.

En dan heb ik het nog niet eens over de Fitbit bandjes die vaak stuk gaan.

Toch ben ik erg gehecht aan mijn Fitbit.

Fitbit problemen: waarom blijf ik in vredesnaam bij Fitbit?

Normaliter zou ik enorm afhaken op een apparaat dat zoveel problemen geeft. Dus waarom blijf ik dan toch zo hardnekkig vasthouden aan mijn Fitbit?

 • Met stip op nummer 1: ik weet en snap hoe hij werkt. Dat is een niet te onderschatten voordeel.
 • Een Fitbit biedt veel informatie voor een vriendelijke prijs.
 • De Fitbit is geschikt om te koppelen aan de asr Vitality app waarmee ik maandelijks 15 euro aan cadeaubonnen van bol.com verdien.
 • De goede klantenservice van Fitbit. Elke keer dat ik Fitbit problemen heb, bieden ze uiteindelijk een nieuwe Fitbit aan.
 • Ik heb Fitbit Friends gemaakt.

Fitbit Charge 4 probleem opgelost?

Nadat mijn man mij op de kille feiten had gewezen kwam hij met een oplossing: waarom niet proberen het bandje er met secondenlijm weer aan te lijmen?!

Zo gezegd zo gedaan.

Voorlopig kan ik mijn Fitbit Charge 4 weer dragen.

Zo lang de secondenlijm het houdt….

Fitbit problemen oplossen

De simpelste en snelste manier om Fitbit problemen op te lossen is met behulp van de chat.

Deze vind je op fitbit.com. Log in op je account en kies vervolgens ‘Help’. Deze vind je rechtsboven bij je foto. Klik hiervoor op het tandwieltje.

Vervolgens krijg je verschillende opties te zien.

Kies de ‘Let’s talk’ knop:

fitbit problemen

Binnen tien minuten werd ik goed geholpen.

Binnenkort verwacht ik mijn nieuwe Fitbit Charge 5 : )

Ik kon ook weer een Fitbit Charge 4 krijgen, maar ik maakte gebruik van de 50% korting voor een  Fitbit Charge 5.

Fitbit problemen chat: houd dit bij de hand

Let op: het is handig als je alvast een foto maakt van je Fitbit problemen, en als je je aankoopbon bij de hand hebt. Dit maakt dat ze je sneller kunnen helpen bij Fitbits problemen.

Leestips

Similar Posts

18 Comments

 1. Ik heb in korte tijd twee Fitbits gehad. Ook allerlei problemen mee. De laatste telde al stappen als ik aan mijn neus krabde. Nu heb ik een Huawei, bijna een jaar. Eén keer een probleem gehad met de app en die werd snel en goed opgelost door de helpdesk.

 2. Vervelend zeg! Ik heb er geen, maar ik zag pas wel (dacht bij ANWB) van die horloges die hetzelfde doen voor een best vriendelijk prijsje. Is dat geen optie voor je? Ben je misschien wel je Fitbit Friends kwijt, dat weet ik natuurlijk niet…

 3. Ik heb nu een jaar een Huawei en ik vind dat ik hem nu best wel snel moet opladen: in het begin deed ik er een dag of vijf mee en nu iets van twee dagen. Verder heb ik er gelukkig nog geen problemen mee gehad.

 4. Ik vind de Fitbit’s erg milieu-onvriendelijk! Op mijn telefoon heb ik een app om stappen, tijd en nog veel meer op te nemen. Alleen de stappen vind ik interessant, moeten elke dag minstens 10.000 zijn maar zijn meestal veel meer.

  1. Fijn dat je zoveel stappen kunt registreren op je mobiel, maar als je zoals ik (en Nicole) een rok draagt valt het niet mee om je telefoon altijd bij je te hebben. Dat is de reden dat ik geen stappenteller op mijn telefoon gebruik, maar een Fitbit. Ik weet niet waarom dat milieu-onvriendelijker is dan een telefoon. Er zijn mensen die heel vaak van telefoon wisselen en ik doe jaren met de mijne en heb al 4 jaar dezelfde Fitbit (zonder problemen overigens). Ik denk dat het dus niet alleen staat of valt met wel of geen Fitbit.

  2. Super dat je Fitbit al vier jaar meegaat Marjan. Ik snap ook niet waarom het bij mij vaak misgaat. Toch vind ik het een hele fijne activity tracker verder.

 5. Ik heb al minstens 8 jaar een Samsung Gear. In die 8 jaar is hij één keer kapot gegaan ( gear 1) en kocht ik met korting een Gear 2. Ideaal, stappenteller, maar geeft ook berichten door, houdt bij hoe lang je sport. Meet ook je hartslag, het aantal trappen dat je loopt en heeft wekelijks een verslag hoe je het gedaan hebt. Ideaal in combinatie met mijn Samsung telefoon! Werken perfect samen, aanrader!

 6. Mijn dochter is een Fitbit fan. Ik kreeg haar oude en zij kocht een nieuwe. Ik heb die oude, die helemaal niet zó oud was, nauwelijks gebruikt toen het bandje onherstelbaar de geest gaf.
  Daarom twijfel ik nog steeds of ik er wel eentje wil.

 7. Welnu, mijn echtgenote heeft een fitbit 4, die nu 10 maanden oud is. Één week geleden schoot het bandje los. Dat kon ik er weer op klikken, maar wat een zwakke en ingewikkeld systeempje. Vandaag zat ze koffie te drinken met haar tennis vriendinnen en viel de fitbit zo van haar pols. Bleek het deel op de kast zelf afgebroken te zijn, zodat het bandje er niet meer op vast te zetten was. Meegenomen naar servicebalie van verkoper (MEDIA markt Nieuwegein). eerste reactie “o…is gebruikersfout”. Kosten koper dus. Antwoord “dacht het niet, valt nog in de garantie en niks oorzaak gebruiker, productfout”. Tenslotte werd hij ingenomen “voor reparatie” (is niet te repareren). En ik zou er nog van horen, “kan 15 dagen duren”. Ik heb hier een heel slecht gevoel bij en kom er ongetwijfeld nog op terug.

  1. Wat vervelend! Maar dit probleem is helaas herkenbaar. Laat je niet afschepen, en neem eventueel contact op met Fitbit zelf. Het is mijn ervaring dat zij altijd goed helpen en het apparaat vergoeden of je een nieuwe aanbieden met korting.

  2. Helaas kon ik hier deze discussie niet meer vinden om het vervolg te melden, en heb het toen los bij de draad fitbit gemeld maar…. het is goedgekomen bij Mediamarkt. Na 23 dagen kreeg ik een mail van Mediamarkt dat het niet meer te repareren viel en we het geld terug konden krijgen of een nieuwe. Bij inname door dezelfde service balie medewerkster zei deze “normaliter doen ze dat niet” ??? kan ik me nauwelijks voorstellen want dan zal het merk snel failliet zijn. We hebben toen met bijbetaling van 14 euro de fitbit 5 gekocht. Mijn echtgenote is er heel blij mee, draagt (nog) beter en wat belangrijker is; ik heb de aansluiting bekeken op de kast en die veel beter! Het euvel lijkt hiermee verlopen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.