Fitbit Charge 3 bandje kapot! Wat nu?

Fitbit Charge 3 bandje

Zeg, als ik iets ten nadele van Fitbit activity trackers moet opmerken, dan is het toch wel dat die bandjes snel kapot gaan. Dit keer was het mijn Fitbit Charge 3 bandje dat de geest gaf!

Die bandjes zijn duidelijk een zwakke plek van Fitbit.

In eerste instantie probeerde ik me te behelpen met een haarelastiek, maar ideaal was het niet zonder mijn Fitbit Charge 3 bandje. Bovendien vreesde ik dat ik mijn Fitbit zou verliezen.

Wat ging er precies kapot?

Anders dan bij mijn Fitbit Charge 2 liet dit bandje niet los bij het horloge deel. Het probleem zat in het gespje, waarmee je het bandje om je pols vastmaakt. Dat was uitgescheurd, waardoor het zijn functie verloor.

Fitbit Charge 3 bandje kapot: gewoon een nieuwe kopen!

Eventjes overwoog ik nog om het probleem bij de wortel aan te pakken en een compleet nieuwe activity tracker te kopen, maar toen herinnerde ik me mijn voornemen om me niet gek te laten maken door marketingtrucs. Met mijn Fitbit Charge 3 is verder niks mis.

Het probleem was eigenlijk alleen het kapotte Fitbit Charge 3 bandje.

En er blijkt een hele wereld te zijn waarin je losse Fitbit Charge bandjes kunt kopen! Sommige hadden zelfs bloemetjes erop! In plaats van een compleet nieuwe activity tracker voor ruim 100,- kon ik het probleem ook oplossen met een nieuw Fitbit bandje van rond de 6 euro.

Fitbit Charge 3 bandjes: een overzicht van de mogelijkheden!

Als ik het zo bekijk zijn er 4 soorten materiaal waaruit je kunt kiezen voor een Fitbit Charge bandje:

 • Het standaard materiaal waarmee ze geleverd worden oftewel een siliconen polsbandje.
 • Nylon bandje
 • Leren bandje
 • Milanees bandje: dit is een soort metaal als ik de foto’s goed bekijk.

Fitbit Charge 3 siliconen bandjes

Bij Mini In The Box koop je al een nieuwe Fitbit charge bandje voor maar 5,74! Dat is werkelijk niet duur. En ze zijn er ook nog eens in allerlei leuke kleurtjes:

fitbit charge 3 bandje

Ter vergelijking: bij bol.com betaal je voor een zwart siliconen bandje voor je Fitbit 12,95.

Bij Amazon.nlir?t=nicoleao 21&l=ur2&o=38 zijn ze ook niet duur: 6,95.

fitbit charge 3 bandje

Nylon bandjes

Hieronder een voorbeeld van een nylon bandje:

fitbit charge 3 bandje

Deze kost 21,95 bij de Watchbandjes Shop.nl. Persoonlijk lijkt nylon mij geen prettig materiaal.

Fitbit Charge 3 bandje van leer

Ik koos zelf dit keer voor een bandje van leer in de kleur bruin. Dat was niet de goedkoopste optie, maar ik vind een simpel bruin leren bandje zo prettig neutraal. Het kostte me 24,95 bij Smartwatch bandjes.nl

bandje

Milanese bandjes

Even was ik in de verleiding om het lichtroze bandje hiervan te kopen, maar net als bij nylon lijkt het materiaal me toch niet zo prettig. Hieronder een voorbeeld van een Fitbit Charge 3 Milanees bandje van 22,95 bij bol.com

fitbit charge 3 bandje

Samenvattend

De bandjes van Fitbit activity trackers lijken een zwakke plek van deze tracker. Bij mij ging in ieder geval het bandje van mijn Fitbit Charge 2 én die van mijn Fitbit Charge 3 kapot.

Gelukkig is dit wel eenvoudig op te lossen door een nieuwe bandje te kopen. Daarna kan je activity tracker weer jaren mee.

Wat mij opviel is dat Fitbit bandjes  bij Coolblue relatief heel duur zijn, en het goedkoopst zijn ze bij Mini in the Box.

Inmiddels heb ik alweer een nieuw Fitbit bandje moeten kopen…

Similar Posts

25 Comments

 1. Ik heb zelf nog de charge 2 en heb al 5x dat het bandje de geest gaf. 5x contact opnomen met fibit support en 5x gratis een nieuw bandje gehad ;) Helaas is het een bekend probleem wat ze in nieuwere versies nog niet hebben opgelost…

 2. Ha Nicole,

  grappig.. ik weet niet eens wat een fitbit charge 3 is…
  Ik moetecht met de tijd meegaan…..
  Lijkt me een mooi ding en heb ook even gekeken bij Mini, en zal nog even door blijven kijken.
  Daar is een hoop te zien.

  Groetjes!

  1. Mijn fitbit charge 3 heeft zijn bluetooth connectie verloren na de fiimware update. Ik kan niet terug, Want de update gaat alleen via bluetooth. Ik heb hem opgegeven, ook al was hij pas 5 maanden oud. Ik koop nooit meer een Fitbit.

 3. Ik heb geen fitbit charge, maar een samsung galaxy fit. Net nadat hij 1 jaar oud was ging het bandje kapot, ook precies op het punt wat jij benoemt. Het lastige was dat het bandje vast zit aan het horloge en dat je dus het bandje niet zo eenvoudig kunt vervangen. Bovendien vervalt de garantie als je het horloge openschroeft (wat moest). Gelukkig had ik 2 jaar garantie via bol.com en kreeg ik gratis een nieuw bandje eraan gezet! De volgende keer koop ik ook een device waar een los bandje aan zit!

  1. Mijn fitbit charge 3 heeft zijn bluetooth connectie verloren na de fiimware update. Ik kan niet terug, Want de update gaat alleen via bluetooth. Ik heb hem opgegeven, ook al was hij pas 5 maanden oud. Ik koop nooit meer een Fitbit.

 4. Alles wat je niet hebt, kan ook niet stuk gaan. Dus ik hou het nog maar even zo. Wel inderdaad even goed rondkijken voor de vergelijkingen.

  Love As Always
  Di mario

 5. Als je veel sport is een nylonband veel praktischer, zo’n leren bandje kan bijvoorbeeld niet tegen zwemmen, hardlopen en fietsen in de stromende regen en ook bij lange duurlopen is het zweet genoeg om het bandje aan te tasten.
  Ik ben al jaren tevreden met mijn vivosport van Garmin,

 6. nog een handige site om te bestellen is gewoon AliExpress het duurt dan wel even, maar daar heb ik een leren bandje voor maar 6 euro gevonden. Wij bestellen al jaren lang extra bandjes via AliExpress ook zodat je in de winter er zomer wat kan afwisselen

 7. Wat vervelend dat die stuk is, maar jeetje trouwens wat veel keus voor die bandjes! Ik heb zelf ooit die hele dure fitbit gehad met echt allemaal van die super luxe functies. Bleek er niet tegen te kunnen. Kreeg er iets van brandplekjes van en wondjes en jeuk enzo, kei naar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.