Coraline pop zelfgemaakt

Coraline pop zelfgemaakt

Mijn jongste dochter die Engels studeert heeft een creatieve kant. Zo maakt ze regelmatig haar eigen kleding, en recent een heuse Coraline pop. Als iemand die zelf totaal niet handig is, ben ik altijd zwaar onder de indruk van de dingen die andere mensen maken.

Met grote ogen keek ik toe hoe ze begon met simpel ijzerdraad, en eindigde met een Coraline pop!

Coraline pop maken

Coraline pop zelfgemaakt

Hoofd van klei van de Action

Coraline pop zelfgemaakt

Ogen van knopen

Coraline pop zelfgemaakt

In de oven:

Coraline pop zelfgemaakt

Stof om het lichaam

5f25b5a1 af86 43e9 9c58 c4e2d44118ea

Hier het eindresultaat van de Coraline pop!

d6250511 24e1 4369 ba96 ff5800dd9495

Coraline pop maken: Wat heb je hiervoor nodig?

Hieronder de spullen die mijn dochter gebruikte en de kosten.

 • IJzerdraad: had ik nog, maar is ook te koop bij de Action.
 • Het lapje stof van de markt voor het lichaam: 1,50.
 • Lapjes die ik nog had: niets.
 • Klei: van de Action, 90 cent per pakje, twee pakjes gebruikt.
 • Lijm, had ik nog maar was van de Action.
 • Verf van de action, had ik nog weet niet meer hoe duur.
 • En garen voor de haren van een kringloopwinkel 50 cent.

 

In totaal was mijn dochter ongeveer drie dagen bezig met het maken van een Coraline pop. Een dag voor het lichaam en de klei. Anderhalve dag voor de kleding, en een halve dag voor het haar en het verven.

Extra bijzonder is dat de kleding van de Coraline pop hetzelfde is als de kleding van mijn dochter!

Nog meer dingen zelf maken? Lees dan mijn post over zelf een scrunchie maken!

Heb jij een bepaald talent waar je blij mee bent? Of wat je juist graag zou hebben?

Similar Posts

27 Comments

 1. Ik ben niet handig noch creatief. Waar ik heel goed in ben is genieten. Van boeken, muziek, van de natuur, lekker eten, een glaasje wijn en vooral van het gezelschap van mijn kinderen en mijn vriendin.

 2. wat gaaf als je zo’n talent heb om zoiets te maken hoor! Ik heb altijd wel dingen in mijn hoofd maar het lukt me niet om die met mijn handen uit te voeren. Ik houd ervan om dat van anderen te zien, en dan te denken : dat wil ik ook kunnen!

 3. Dat heeft ze mooi gedaan…
  Zelf zoveel om op te noemen
  Fantasiepoppen, wandkleden, batikverven en erna borduren, sieraden maken, truien breien, verven op doek en de laatste was knuffels haken

 4. Een jongste dochter om trots op te zijn, ze maakt mooie dingen.
  Een creatief mens verveeld zich niet en heeft een positieve instelling.
  De Coraline pop is een mooie Lookalike. Hans

 5. Altijd fijn om creatief te zijn en het dan ook uit te kunnen voeren. mensen zeggen dat ik ook erg creatief ben, maar ja, dat was het in de familie altijd al, voor mij hoort het erbij. Schilderen, tekenen, knutselen, kleien, van alles, ik weet niet beter. Het enige wat ik niet kan handelen? De naaimachine, ik breek de naalden alleen maar of zit in de knoop met de klosjes garen. Dan liever op de hand, dan borduur ik wel, of naai met de hand, haak, brei… schrijven, soms vind ik dat ik teveel kan hoe ego klinkt dit ;-)

  Oh, en de pop, nog nooit van gehoord, ik snap nu dat het een boek is over … En dat heeft ze prachtig gemaakt, stimuleer het vooral ook, blijf dat doen! Jouw dochter komt er wel!

  X

 6. Prachtig, zeg! Leuk om te doen ook. Ik maakte vroeger fantasy-dolls. Ook op die manier. Verder kan ik aardig tekenen. Eigenlijk zijn er massa’s creatieve activiteiten die ik gedaan heb. Film-kleien, 3D knippen, taarten maken, haken noem maar op. Ik ben altijd wel met iets aan het prutsen. Heerlijk!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.