4 lapjes stof gekocht op de markt!

lapjes stof
4 lappen voor 20,-

Nu ik mijn 'naaiangst' een beetje overwonnen heb, en mijn eerste project gelukt van een rok maken gelukt is, kocht ik vanochtend op de markt 4 lapjes stof.

Bloemetjes! Eindelijk!

Met patronen waarop ik onmiddellijk verliefd werd. Ik ben namelijk dol op bloemetjes. Maar als ik in de winkels bloemetjes zag, en hoopvol in het betreffende rek keek, dan bleek het zo'n stomme bloemetjesbróék!

Menging viscose en katoen

Maar nu heb ik mijn hart dus helemaal kunnen ophalen! Precies de soorten stof die ik zo mooi vind. Ik ga er rokjes van maken! De stof is een menging van viscose en katoen, en het is tricotmateriaal. Dat is iets lastiger naaien, maar het zit zo fijn!

4 lapjes stof/couponnetjes

Het zijn couponnetjes, en in totaal betaalde ik voor 4 lapjes 20 euro. Dat is dus 5 euro per rokje. Toch nog wel weer spannend of het gaat lukken, maar ik heb er tot mijn eigen verbazing heel veel zin in! En mijn 15-jarige dochter kan altijd helpen!

Ik ga de lapjes stof nu eerst in water zetten, zodat ze ongegeneerd kunnen krimpen. Dan hoef ik me daar tenminste geen zorgen meer over te maken als ik een rokje klaar heb.

Lees ook mijn post over de stof jute.

Maak jij zelf kleding? En zo ja, waarom? 

Similar Posts

22 Comments

 1. :-) lijken me heerlijke stofjes. Ik naai tegenwoordig vooral barbie kleren :-) omdat ik dat lekker snel en makkelijk kan doen. Maar ik moet eerlijk zeggen.....ik raakt wel geinspireerd....dus wellicht...

 2. Leuke stofjes!!

  Ja ik maak zelf kleding, maar lang niet zo vaak en zo veel als dat ik eigenlijk wil.... Ik hoop dat jij niet op mij lijkt wat dat betreft. Zo ja? Dan is het jezelf op ratsoen qua leuke stofjes kopen misschien ook een goed idee...

  Ik moet nu eerst mijn stofjes op maken voordat ik weer nieuwe mag kopen... :-)

 3. Mooie stofjes en van een kwaliteitsmerk. Ik heb heel veel genaaid. Het mooiste vond ik altijd uit oud nieuw maken. Maar tegenwoordig heeft de kringloop ook leuke kleding en dan is het meer een zoompje erin en ik ben voor 1,50 klaar. Veel succes met naaien. Kijk je wel eens op het naaiforum? https://www.verenigingsancho.nl/forum/ Kan je veel info vinden en als je je aanmeld kun je ook vragen stellen. Je hoeft niet perse te betalen, er zit wel een deel in dat je niet in mag kijken dat is voor betaalde leden.

  1. Oh fijn om te horen dat dit een goed merk is! Dat wist ik niet.

   Bedankt voor de tip van het naaiforum. Daar heb ik nog nooit gekeken.

   Als je bij de kringloop voor 1,50 leuke kleding vind, dan is het zelf maken inderdaad duurder! Zelf lukt me dat niet helaas. Soms dus wel op eBay.

 4. Ja, ik naai ook zelf kleding. Vroeger voor de kinderen heb ik massa's kleding genaaid en ook voor mezelf maak ik graag iets.
  De reden dat ik zelf kleding maak is omdat ik het gewoon leuk vind om te doen.

 5. Ze zijn mooi !! Voor een rokje inderdaad. In een bloemenbroek ga je mij ook echt niet zien.
  Zelf kleding maken kan ik best, ik doe het alleen te weinig. Ben wel van plan voor de zomer weer wat tricot rokjes in elkaar te flansen. En recykleren, daar ben ik ook een groot fan van.

 6. Ben ook weer begonnen. Leuk hoor ook voor de dames. Heb al wat gemaakt uit a.llemaal rokjes. De moeite waard.
  Soms koop ik ook bijde kringloop, of juist voor een leuk lapje. Maar vouw dat altijd even open. Soms is het netjes opgevouwen en mist er een stuk.
  Groet, Wilma

 7. Ik heb ook wel eens geprobeerd iets te naaien, maar dit leidde vooral tot frustratie. Ik zou het wel erg graag goed kunnen. Toch maar eens een cursusje volgen, denk ik.
  Hele leuke stofjes!

 8. Wauwww! Wat een leuke vrolijke stofjes!
  Ik maak zelden mn eigen kleding, is in ieder geval al heel wat jaren geleden.
  Vind het knap.
  Laat je de resultaten ook zien?

  1. ( er was iets verkeerd gegaan....dus nog een keer!)
   Wauwww! Wat een leuke vrolijke stofjes!
   Ik maak zelden mn eigen kleding, is in ieder geval al heel wat jaren geleden.
   Vind het knap.
   Laat je de resultaten ook zien?

  2. Weet niet wat ik verkeerd doe, maar mn blognaam komt niet tevoorschijn...nu moet het goed zijn...

 9. Wat een gezellige lapjes zeg. Dat gaan heel leuke rokjes worden. En wat fijn dat je dochter je zo kan helpen...
  Ja, ik heb onlangs ook twee rokjes gemaakt, en eigenlijk gewoon omdat ik het leuk vind om te doen, en het idee dat ik voor nog geen € 10,00 een rokje heb, vind ik helemaal geweldig.
  Fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 10. Ik heb veel gemaakt voor onze meiden toen ze nog klein waren. Vooral veel jurkjes. Voor de jongens naai ik nooit iets - ik lap alleen op...
  Voor mezelf heb ik ook wel dingetjes gemaakt maar ik ben er niet zo erg goed in en ik heb het nu al een hele poos niet meer gedaan.
  Het zijn heel leuke lapjes voor een zeer schappelijke prijs!

 11. Leuke lapjes. Het beleid eerst opmaken dan nieuw kopen is bij mij falikant mislukt, ik had een dekenkist vol en geen tijd. Bij verhuizing flinke stapel weggegeven.

 12. Wat een leuke lapjes . Ook ik naaide veel toen dfe kids klein waren , nu wat minder maar naai gordijnen en andere dingen. Heb onlangs een rok die lekekr zat maar versleten is uit elkaar getornd en die op een lapje van de markt gelegd en zo nagemaakt en hetzelfde gedaan met een broek. Misschien een idee voor jouw zo heb je gelijk een goed basispatroon. Vroeger werd dit heel veel gedaan . Veel succes met het maken van de rokken.

  1. Zo heb ik deze rok ook gemaakt inderdaad. Ik heb een rok die ik fijn vond, gebruikt als patroon.

   Maar ik merk dat ik een uitgeknipt patroon op patroonpapier minder 'eng' vind!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.