Reacties

Jute: oneindig veel toepassingen van deze duurzame stof! — 57 reacties

 1. De geur vind ik juist heel erg fijn! Vooral denk ik omdat het me aan Sinterklaasavonden 'van vroeger' doet denken;). Ik heb zelf ook een fijne tas in huis (die wel aan vervanging toe is, maar toch).

 2. Jute is erg in. Ik heb ook gezien. Je kan veel dingen kopen en maken. Maar moet wel goede jute stof hebben. Leuk om te zien. Potjes zijn apart. Moet met pot erin. Anders gaat lekken. Ik vind geinig.Kleding is ook apart.

 3. Alleen jute touw, daar knutsel ik heel veel mee en de zak van de sint natuurlijk ;) verder heb ik volgens mij niks van jute. Ik den ook snel aan stug en hard, maar ook jute veranderd natuurlijk.

 4. Zo'n jute vloerkleed lijkt me wel wat. Ik heb een jute tas en draad. Verbazingwekkend dat er tegenwoordig ook kleding van jute bestaat. Was toch altijd stug materiaal en niet vriendelijk op de huid. Leuk blog.

 5. Omg dat behang brengt zoveel herinneringen boven!!! In mijn studententijd verhuisde ik vrij plotseling naar Bordeaux waar ik voor het eerst ging samenwonen. We hadden zo'n tof huisje met jute behang. Dat had ik niet eerder gezien. Was echt knus :)

 6. Het is prachtig spul. Vroeger zagen we het vooral als sterk materiaal voor steenkool-, post- en andere zakken, in stallen ook. Hoogwaardig was het nog niet.
  Tassen en sierzakjes zie je nu erg veel in jute.

 7. Gek he, opeens heb ik een liedje in mijn hoofd,

  Daar liep een oude vrouw op straat,
  Jute kei, jute kei, jute kei, sa sa
  En waar die oude vrouw ook liep
  Vergat haar rode mutsje niet,
  Jute kei, jute kei, jute kei, sa sa jute kei, sa sa.... 🤣

 8. Hm, in eerste instantie lijkt het me niet heel comfortabel om kleding te dragen die gemaakt is van jute, maar als het wat zachter is afgewerkt staat het misschien wel stoer. Ik heb wel een juten shopper en dat is ideaal want het is echt sterk spul.

 9. Nu weet ik de naam van deze stof. Ik ga zo onthouden. In mijn land gebruik deze stof voor de rijst (geen idee tegenwoordig) en als 17 augustus feest gebruik als balap karung noemen wij dat. Superleuk om te zien dat deze jute verschillende dingen kan gebruiken.

 10. Hmmmm, ik vind het ook zo kriebelen. En inderdaad ben ik geen fan van de geur. Zelf heb ik denk ik alleen een Sinterklaas-zak in huis. En een blanco variant. Maar verder kan ik er eigenlijk - heel eerlijk - niet zoveel mee. Sorry. En o ja, dat touw hebben we ook :)

 11. Ik heb kussentjes voor op de bank van jute gekocht, ze zijn in zebra en giraffe print, maar ik wil ze eigenlijk zachter hebben want ik vind ze te stug om tegen aan te liggen/zitten!
  Weet iemand hoe ik dat kan doen??
  Alvast bedankt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>