Reacties

Vloerkleed schoonmaken: tips en tricks voor een schoon kleed — 28 reacties

 1. Uh....nee, behalve als er wat valt. Dan met een natte schone vaatdoek met wat sop flink boenen en daarna met een droge, schone theedoek droogwrijven.

  Verder doet bijna iedereen zijn schoenen uit in huis en mogen er geen zaken als tomatensap door kinderen boven het kleed genuttigd worden. Het ding is namelijk hoogpolig, dus na zoiets zouden we 'm waarschijnlijk weg kunnen gooien.

  Het is trouwens maar een kleedje van 40 euro van de ikea, maar ik vind 'm mooi + de prijs moet geen reden zijn voor hoe voorzichtig je met iets bent. Het kleed ligt er nu 2 jaar en is nog steeds helemaal mooi.

  • Schoenen uit binnenshuis is volgens mij de manier om het binnen schoon te houden. Bij mij is dat tot mijn spijt niet gelukt met de kinderen. En ik heb het echt geprobeerd.

 2. eh nee, we verwisselen 'm gewoon om de paar jaar. :)
  Ik stofzuig 'm minstens 2x in de week ivm lange haren van de dames in huis..
  Heb er nu kaarsvet op geplakt liggen trouwens, dat ga ik straks te lijf met keukenpapier en een strijkijzer..

 3. Ik zou met die ammonia héél voorzichtig zijn i.v.m. kleurechtheid....

  Mijn katoenen IKEaaaA-vloerkleed stopte ik wel eens bij de wasserette in de wasmachine: veel grotere machines, dus dan lukte het wel... Ik zoek nog een nieuw vloerkleed (maar eerst de boekenkast), het oude is té oud, en net iets te klein voor dit huis.

 4. Hier geen echte vlekken, kinderen al groot;), alleen de hond wil nog weleens op het kleed over zijn nek gaan..waarom daar???
  Maar ik heb een waterblazer voor de hond en die is ook geschikt om je kleed uit te blazen!En voor de rest doe ik het met de stofzuiger.

 5. Eens in de zoveel tijd met een goede stofzuiger met elektrische aangedreven rolborstel die grondig het tapijt reinigt en mochten er vlekken zijn is hier ook een tapijt reiniger aanwezig :)

 6. Wij hebben zo'n dieptereiniger op de stofzuiger voor het vloerkleed en als het vriest zoals afgelopen week ligt het vloerkleed op de kop buiten. De kruimels vallen er dan uit en zoals ze zeggen trekt het vuil eruit.

 7. Hier geen kleden of vloerbedekking.
  In eerste plaats met het oog op de hond, ik wil kunnen zien wanneer er iets op de grond ligt.
  Niet dat het verstopt zit in het kleed.
  Het idee alleen al!! Brrrrr!

  Op de ouderslaapkamer en op de trappen wel vloerbedekking (helaas).
  Dat wordt meerdere malen per week gestofzuigd en eens in de zoveel tijd gereinigd met de stoomreiniger.
  Overigens komt de hond niet boven, dat is verboden terrein!

 8. Mijn grootouders hebben sinds kort een nieuwe Miele stofzuiger en serieus: dat ding doet wonderen! Ze hebben al meer dan 60 jaar een Perzisch kleed en sinds ik het daarmee schoonmaak is deze weer zo goed als nieuw :).

  Kortom: ooit, als ik centjes over heb, dan komt die in mijn huis haha.

 9. Tapijten reinig ik 1x per jaar echt geel grondig!! Door het jaar heen bijna dagelijks stofzuigen en uitkloppen luchten buiten.
  Helaas nog geen sneeuw hier gezien, anders was dat een handige bruikbare tip ;)Ik ken de tip nog niet.

 10. Zout en bakpoeder werken altijd extreem goed. Verder zijn bovenstaande tips erg goed!
  Bij echte vlekken kan je toch het beste professionele hulp inschakelen, dan helpen zelfs de beste tips niet helaas.

 11. Ik woon in Noorwegen en er valt zeker één maal per jaar sneeuw. Ik leg het kleed altijd een paar uur ondersteboven in de sneeuw en begraaf 'm in de sneeuw. Na een paar uur uitgraven, uitkloppen, laten drogen en hij is als nieuw.

 12. Wat dacht je van je tapijt in/op de auto smijten, naar de wasstraat, gooi er 1 euro in en spuit em schoon met hoge druk met zeep. Daarna nog een euro erin en afspuiten met water (hoge druk). Terug naar huis en laten drogen over het balkon of schutting.. ben je volgens mij voor 2 euro klaar.

  2 EURO mensen.. lekker krenterig zoals wij Nederlanders het graag zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>