|

The Staircase serie 2022

the staircase

Van te voren had ik erg veel zin in de serie The Staircase omdat Colin Firth erin zit.

En ik heb nogal een hoge pet van hem op als acteur.

Hieronder mijn review van deze serie die gebaseerd is op echte gebeurtenissen!

The Staircase: waar gaat het over?

Deze serie gaat over de Amerikaanse schrijver Michael Peterson. Zijn vrouw valt van de trap en overlijdt. Michael Peterson belt paniekerig naar 112, maar vervolgens denkt de politie toch dat hij haar heeft vermoord.

The Staircase vertelt het verhaal van het onderzoek naar het overlijden van Kathleen Peterson, en de rechtszaak tegen Michael Peterson.

Personen

Voordat deze serie werd gemaakt was er ook al een veelgeprezen documentaire over de zaak van Michael Peterson. In de filmversie hebben ze de documentairemakers verwerkt in het verhaal. Weliswaar in een kleine rol, maar toch.

De belangrijkste persoon in de serie is natuurlijk Michael Peterson.

Maar daarnaast leer je ook Kathleen Peterson, gespeeld door Toni Collette goed kennen via flashbacks. Andere belangrijke personages zijn de 3 dochters en 2 zonen. En last but not least Sophie, de editor van de documentaire. Zij krijgt een relatie met Michael Peterson!

Ik keek The Staircase verkeerd

Ik keek deze serie verkeerd, want ik keek met het idee dat Michael Peterson schuldig was aan de moord op zijn vrouw. Maar dat wordt (helaas) helemaal niet bewezen of zo.

Dus ik zat steeds maar te wachten op een bevredigend stuk gerechtigheid, en die kreeg ik niet!

Daardoor bleef ik een beetje teleurgesteld en onthutst achter. Had ik daar ruim 8 van mijn leven aan verspild?!

Waar is de geroemde closure?!

Trailer The Staircase

Mijn conclusie over The Staircase

Het is een goede serie, met uitstekende acteurs. Maar ik vond het ook best een beetje saai als ik eerlijk ben. En er zitten heel veel tijdsprongen in, die ik totaal niet kon volgen. Doordat ik de helft van de tijd niet kon plaatsen naar welk tijdvak ik keek, vond ik het verhaal soms lastig te volgen.

En last but not least keek ik dus zwaar bevooroordeeld naar de serie, omdat ik dacht dat Michael Peterson de moord ook echt had begaan.

Maar dat vertelt het verhaal niet.

En tot de dag van vandaag houdt Michael Peterson vol dat hij onschuldig is!

Op IMDb krijgt de serie een schamele 7,2. Meer zou ik het ook niet geven, ondanks de topcast.

The Staircase kijken

Je kunt The Staircase kijken op HBOMax. Het zijn 8 afleveringen van ongeveer een uur.

De documentaire versie van het verhaal van Michael Peterson kun je zien op Netflix!

Kijktips voor waargebeurde verhalen

Dirty John

Wat vind jij van 'open eindes'?

Similar Posts

7 Comments

  1. De documentaire heb ik al wel gekeken, de serie nog niet. Zag 'm al wel voorbij komen, maar ben er nog niet over uit of ik 'm ga kijken.

  2. als ik dit zo lees hoef ik de film niet te kijken, echt niks voor mij
    maar het doet me denken aan shawshank redemption, die zit daar zoveel jaren onschuldig in het gevang
    .Een @->- VOOR JOU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.