Dirty John gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Dirty John

Dirty John. Samen met mijn begon ik aan deze serie, maar mijn man haakte na zo'n twintig minuten af. Uiteindelijk heb ik Dirty John daarom in mijn eentje afgekeken. Hieronder mijn review van deze serie die is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen.

Dirty John waargebeurd: het verhaal - spoiler alert

Dirty John is gebaseerd op het leven Van Debra Newell en Dr. John Meehan die ze ontmoet via een dating site. Debra Newell is een succesvolle vrouw met een prima leven en bloeiend bedrijf als interior designer, maar ondanks diverse echtscheidingen zou ze weer graag een man in haar leven willen. Dat wordt John Meehan die charmant, romantisch, aantrekkelijk, sympathiek en voorkomend is. Debra valt als een blok voor hem, en trouwt na één maand al met hem.

John Meehan is een 'con man'

Het probleem is alleen dat de charmante John Meehan eigenlijk een ordinaire oplichter is, en nog een engerd ook. Debra's dochters zien John voor wat hij is: een engerd, en proberen hun moeder hiervan te overtuigen. Maar dankzij Johns manipulaties luistert Debra niet naar ze, en ontstaat een verwijdering tussen moeder en dochters.

Toch komt Debra er  in de serie redelijk snel achter dat John niet is, wie hij zegt dat hij is. Ze verlaat hem, maar laat zich opnieuw overtuigen door zijn charmes. Als hij opnieuw door de mand valt, vraagt ze een scheiding aan en dan blijkt pas echt hoe gevaarlijk John Meehan feitelijk is.

Spoiler over het einde van de serie

Uiteindelijk komt John bloederig aan zijn einde, als hij probeert Debra's dochter Terra te ontvoeren/vermoorden. Het wonderlijke is dat hij sterft doordat Terra The Walking Dead heeft gekeken. Daarom steekt ze hem met een mes in zijn oog. Dat werkt namelijk perfect in zombie series.

Dirty John de serie

Debra Newell wordt gespeeld door Connie Britton die ik kende als Rayna uit de serie Nashville! Ik vind haar een leuke actrice en een mooi voorbeeld van een vrouw die natuurlijk ouder wordt. Volgens mij heeft ze tenminste niets laten doen. Ze speelt de rol van een 'Southern belle' met verve. Het verhaal van Dirty John wordt verteld in een mengeling van het heden waarin we Debra zien vallen voor John en flashbacks uit Johns leven. Normaliter houd ik niet van flashbacks, maar in deze serie was het wel oké. Met 8 afleveringen van ruim 40 minuten is Dirty John geen lange serie en kijkt hij makkelijk weg.

Dirty John de trailer

Mijn conclusie over Dirty John

Al met al vond ik de serie over Dirty John best aardig vermaak. Maar ondanks de gevaarlijke John Meehan vond ik het zelden echt spannend worden. Het verhaal kabbelde zo'n beetje voort. en ik had geen enkele neiging tot binge watching. Ik vond Dirty John eigenlijk gewoon een soort, best wel gezellig, familiedrama. Ik realiseer me dat dit een beetje wonderlijk is, aangezien deze serie gebaseerd is op een zeer dramatisch en schokkend waargebeurd verhaal. Maar wat kan ik zeggen? Ze hebben het zo tam vormgegeven dat mijn hart er niet sneller van ging kloppen.

Van wat ik ervan begrijp is de podcast* waarop de serie gebaseerd is beter. (Zie onderaan bij praktische informatie).

Voor wie is dit een leuke serie?

Ik vond Dirty John leuk vanwege de actrice Connie Britton. Verder is dit denk ik wel een leuke serie als je van waargebeurde series en films houdt. Maar opzienbarend is het allemaal niet. Gewoon lekker makkelijk leesvoer, ondanks het onderwerp.

Praktische informatie over Dirty John

*Dirty John de serie is gebaseerd op de gelijknamige podcast van journalist Christopher Goffard over John Neeham. Christopher Goffard deed er een jaar over om het hele verhaal over John Meehan te vertellen! Er is ook een documentaire op Netflix over Dirty John voor als je meer wilt weten over hem.

Ik keek de serie op Netflix. Heb je geen Netflix? Geen probleem! Je kunt Dirty John ook op Youtube kijken.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Ook echt gebeurd: Munchhausen syndroom in de serie The Act.

Heb jij Dirty John gezien? En zo ja, wat vond je ervan?

Vergelijkbare berichten

20 reacties

 1. Hoi Nicole,

  Oeps... als het maar niet te eng is....
  Want ik ben een watje. Eerst even mijn "eigen" serie afkijken...
  Ben nu naar Shtisel aan het kijken op Netflix.
  Een soort van Love-story in het orthodox Joodse milieu in Israel.

  Groetjes van Marlou

  1. Ja, Dirty John is geen fris type. Daar staat tegenover dat hij ook wel heel verkeerde dingen leerde van zijn vader. Dat is geen excuus, maar wel enigszins een verklaring.

 2. Ik heb de serie niet. Ik weet ook niet of het een serie voor mij zou zijn, maar dan zou ik er gewoon eens naar moeten kijken. Wij kijken ook wel eens films die we na 10 minuten weer uit zetten omdat we het niks vinden.

  1. Herkenbaar. Ik weet soms ook niet hoe lang ik iets een kans moet geven. Soms wordt het na een kwartier toch wel boeiend, maar soms ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.