Nashville op Netflix: voor country muziek liefhebbers!

nashville op Netflix

Ik houd van Country and Western liedjes. Ik ben dol op de verhalen die ze vertellen, en op de melodieën. Dus toen ik de serie Nashville op Netflix tegenkwam was ik helemaal blij! Want in élke aflevering van deze serie zit country muziek!

Nashville op Netflix: het verhaal

Ik geef het eerlijk toe: het verhaal in Nashville stelt niet zoveel voor. Het gaat over countryzangeres Rayna James en de wereld van country muziek. Zij is de wat oudere, ervaren ster en voelt de hete adem van de jongere garde in haar nek. Aan het begin van de serie is Rayna getrouwd met Teddy, en hebben ze samen twee kinderen. Maar altijd is daar op de achtergrond Deacon. De man waaraan ze haar hart écht verloor.

Behalve het verhaal van Rayna leer je ook de jongere countryzangers en zangeressen denken, die weer hun eigen issues en liefdesproblemen kennen. En dat levert ook weer prachtige countryliedjes op!

Hoewel de verhaallijnen van Nashville weinig vernieuwend of origineel zijn, blijf ik kijken vanwege de mooie muziek. En vanwege de romantiek! Ik houd van romantiek, en dus duim ik voor Rayna en haar geliefde Deacon!

Nashville serie: in totaal 6 seizoenen

In totaal kreeg Nashville 6 seizoenen. En dat waren er helaas een paar teveel. Na vier seizoenen zou de serie eigenlijk al stoppen, en achteraf was dat denk ik verstandig. De twee seizoenen die daarna nog kwamen heb ik niet meer gekeken. Ik haakte af na een paar afleveringen van seizoen 5. De personages en verhaallijnen werden ongeloofwaardig en irritant.

Nashville: mijn favoriete liedje uit deze serie

Hieronder mijn favoriete, super romantische liedje uit de serie Nashville. Om bij weg te dromen…

Mijn conclusie over Nashville

Als je van country muziek houdt dan zul je de serie Nashville op Netflix vast erg leuk vinden om te kijken, want er zit veel country muziek in. Daarnaast is het verhaal een kleine beetje soap-achtig, met liefdesperikelen, werkperikelen etc. Maar dan wel weer net iets beter dan de gemiddelde soap.

De eerste twee seizoenen zijn de beste.

Praktische informatie over Nashville op Netflix

Op dit moment is Nashville helaas niet meer te zien op Netflix. Maar voor de fans zijn er dvd’s! Bij bol.com koop je de hele box met dvd’s van zes seizoenen Nashville. Misschien ook leuk als cadeautje voor en country muziek liefhebber.

Daarnaast kun je Nashville gratis kijken op Amazon als je Amazon Prime hebt.

Kijktips naar aanleiding van Nashville op Netflix

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips! en met je Netflix account delen.

Wat is jouw favoriete Netflix serie?

Deze post is eerder verschenen in 2015 maar is compleet vernieuwd!

Similar Posts

27 Comments

 1. Een lekker meeslepend liedje.
  Zelf houd ik wel van Country muziek, maar met mate. Ik kan er geen hele cd van achter elkaar horen, maar een slepende Willy Nelson of Bonnie Raitt kan ik op z’n tijd wel waarderen. En eigenlijk zijn de Eagles ook een en al Country.
  Op Netflix volgen wij niets, want dat hebben wij niet. Kost veel te veel tijd :-)

 2. Ik heb geen Netflix. Maar ik kwam laatst terecht op een site mijnserie.nl (?), en dat vónd ik leuk. Zat laatst te denken dat ik Coupling wel weer eens zou willen zien, en Cold feet. Oudere Britse series! En ik zag op NPObest Fort Alpha langs komen – jeugdsentiment… Ik volg nu The Missing (ook met James Nesbitt). Call the midwite vond ik ook boeiend.

  Voor mij dus maar geen Netflix – ik ben al véél te druk met tv-kijken, zou wel willen minderen, en meer andere dingen willen doen!

 3. Mijn favo blijft toch wel breaking bad. Maar ikvond orange is the new black ook leuk. Blij dat daar een 3e seizoen van komt. Ook suits vond ik leuk om te kijken. Op het moment zijn we revolution aan het kijken, over een wereld wijde stroom uitval. Samen met manlief kijk ik voornamelijk series. Als ik een avond alleen ben kies ik eerder voor een film.

  1. Orange is the new black vond ik eerst wel leuk. Maar ik heb nog steeds de laatste aflevering van het tweede seizoen niet gekeken. Door gebrek aan interesse.

  1. Leuk Daantje! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Het is echt een gezellige serie, en ik vind de muziek dus heel mooi.

   En Rayna is een evenwichtig en volwassen karakter vind ik : )

  1. Aan Jane the virgin ben ik ooit begonnen en die vond ik ook best amusant. Toch heb ik het eerste seizoen nooit uitgekeken… Call the midwife vond ik sfeervol, maar heb ik ook niet afgekeken.

 4. Ik vind de Scandinavische series leuk.
  Maar er zijn zo veel leuke series op Netflix.

  Ik heb nu weer eens een keer een dvd gekocht van Beatrix Potter.
  Het is een balletuitvoering.

 5. Ik ken deze serie niet. Wij hebben geen Netflix meer. Wij kijken niet zoveel meer. Wij hebben andere dingen aan mijn hoofd. Helaas. Misschien in de toekomst. Ik weet het niet! Fijne dag. Ene filmpje doet het niet?

 6. Ha Nicole,

  jammer, dat ik het niet op Netflix kan bekijken.
  Ik ben dol op C&W
  Maar ik ga never ever iets bij Amazon kopen of doen.
  Dus… helaas… moet mijn beurt voorbij laten gaan.

  Geniet jij er maar lekker van!
  Groetjes, Marlou

 7. Als jij zo van Country songs houdt, zoek de serie Heartstrings dan maar op en laat je verrassen wij hebben alle afleveringen van seizoen 1 in 2 avonden uit gekeken.. prachtig! Laat je verrassen wie je dan tegen komt ;-)

  Wij wachten met smart op seizoen 2, wensend dat die komt.

  X

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.