A star is born Netflix: 4e verfilming met Lady Gaga

A star is born Netflix

A star is born op Netflix was een film die ik niet van plan was om te kijken.

In de eerste plaats omdat ik het een naargeestig verhaal vind, en in de tweede plaats omdat ik dacht dat Lady Gaga de zoveelste zangeres was die denkt dat ze ook kan acteren.

Waarom ik A star is born op Netflix toch keek

De reden dat ik deze film uiteindelijk toch keek was mijn misvatting dat er country and western muziek in werd gespeeld. Een beetje in de sfeer van de serie Nashville. Toen ik erachter kwam dat dit niet het geval was, had ik inmiddels ontdekt dat Lady Gaga wel degelijk kan acteren en had het verhaal me in zijn greep.

Ondanks het feit dat ik vermoedde dat ik niet moest rekenen op een goede afloop.

N.B. Ik krijg om de haverklap als feedback dat ik spoilers in mijn reviews heb staan, dus bij deze: lees vooral niet verder als je geen spoilers wilt lezen. Ik zeg niet dat ze er in zitten, maar ik kan het ook niet uitsluiten.

Zo, nu we dat uit de weg hebben, ga ik verder met  mijn review van A star is born op Netflix!

A star is born Netflix: het verhaal

Het verhaal van A star is born is eigenlijk al heel oud. Nieuw en fris talent komt op, terwijl het oude talent langzaam maar zeker naar de achtergrond verdwijnt. In dit geval is Ally, gespeeld door Lady Gaga, het frisse, jonge talent. Jackson Maine is de ervaren artiest die Ally ontdekt, en haar een kans geeft op zíjn podium. Al snel wordt ze vervolgens 'gescout' door één of andere gladjakker, die haar begeleidt naar succes. Haar succes verwijdert haar letterlijk en figuurlijk steeds verder van Jackson Maine, hoewel ze hem steeds toegewijd blijft en ze zelfs trouwen.

Wat is dan eigenlijk het probleem?!

Wat is dan eigenlijk het probleem vraag je je misschien af? Ik namelijk ook. Jackson Maine heeft een alcohol- en drugsprobleem. Dat helpt natuurlijk niet. Maar het is me niet duidelijk of hij nou jaloers is op het succes van Ally, of dat hij de manier waarop ze zich als zangeres ontwikkelt onder de leiding van de gladjakker verafschuwt. Zelf denk ik het laatste!

Volgens mij vindt hij dat ze haar ziel verkoopt, ten koste van haar echte talent en muziek.

Terwijl Ally steeds succesvoller wordt, glijdt Jackson Maine met veel hulp van zichzelf steeds verder af. Zo drinkt en snuift hij voor een optreden, met alle gevolgen vandien. Het dieptepunt komt, als hij  bij de Emmy uitreiking van Ally, en plein public in zijn broek plast... Maar ook dan blijft ze hem trouw. Hij gaat succesvol in rehab en komt als nieuw mens weer thuis.

Niks aan de hand, happy end!

Wat mij betreft hadden ze hier A star is born op Netflix mogen stoppen...

Maar dan komt dus die gladjakker, en die zegt tegen Jackson Maine dat iedereen Ally uitlacht omdat ze met hem samen is. En dat ze allebei weten dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hij weer terugvalt in alcohol en drugsmisbruik. In plaats van die etterbak de deur uit te gooien en zich te vermannen, neemt Jackson Maine zijn woorden ter harte.

Hij pleegt zelfmoord...

The end: I'll never love again

A star is born op Netflix eindigt met Ally die laatste liedje van Jackson Maine speelt. Ze zingt I'll never love again, en ik kon alleen maar denken hoe onnodig en stom het was dat hij zelfmoord pleegde.

Opvallend is dat ze in deze laatste scène weer normaal haar heeft, en alle bombarie en gedoe rondom haar 'act' weg is. Ze is weer terug waar het allemaal om begon: bij haar stem, haar gevoel en haar lied.

Trailer A star is born Netflix

Mijn conclusie over A star is born Netflix

A star is born met Lady Gaga is een mooie film. Het is de vierde verfilming van dit liefdesverhaal, en in geen enkele versie is er een happy end. Ook in deze niet. Wat ik vooral ervaar bij deze film is dat ik nare eind zo onnodig vind! Waarom luisterde Jackson Maine in vredesnaam naar die eikel. Zo'n hoge dunk had hij niet van hem, maar hij laat zich door zijn gemene woorden zo uit het lood slaan dat hij zelfmoord pleegt.

Nou ja, misschien hoort dat ook wel zo met dit tragedische liefdesverhalen. Romeo en Julia hadden ook niet zo akelig hoeven eindigen, als ze iets minder impulsief hadden gehandeld.

Van A star is born met Lady Gaga word je niet vrolijk, maar het is wel een mooie film. Op IMDb krijgt hij een 7,6 en daar sluit ik mij graag bij aan.

Praktische informatie

A star is born op Netflix is nog een paar weken beschikbaar op Netflix Nederland. Je kunt hem ook op dvd kopen voor 8,99. Met een speelduur van ruim 2 uur is deze film een relatief lange zit. De film kreeg maar liefst 8 Oscar nominaties.

Similar Posts

14 Comments

 1. Prachtige film! Lady Gaga speelt de sterren van de hemel!
  Ooit ook de verfilming gezien met Barbra Streisand. Vond ik toen ook al zo prachtig.
  Moest wel lachen om je spoiler alert :-)
  Maar het eind moet wat mij betreft zo blijven. Nee, het was niet nodig geweest dat hij stierf, maar dat verandert niks aan de liefde.

 2. Ha Nicole,

  was niet van plan om 'm te gaan zien, maar na jouw recensie... denk ik het toch wel.
  Heb zin in een mooie film, vanmiddag!!
  Na de wandeling...

  groetjes, Marlou

 3. NOG EEN SPOILERALERT!!!

  Oh, deze heb ik in de bioscoop gezien. Ik vond ‘m verschrikkelijk. Het duurde maar en het duurde maar. Toen hij uiteindelijk met z’n riem naar de garage ging, dacht ik ‘Hèhè. Beetje opschieten dan kunnen we naar huis’. Heel slecht van mij maar ik vond het echt drie keer niks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.