Horror films op Horrify kijken: 1e maand gratis + winactie

Horror films

Van horror films kun je heerlijk griezelen.

Ooit deed ik mee aan een therapeutisch weekend van het Boswijk Instituut. Het was een oriënterend weekend, om te kijken of hun opleiding tot psychotherapeut iets voor mij was. Ik weet nog dat ik ongewild veel opzien baarde met het feit dat ik de horror film Saw had gezien.

‘Zo’n lief meisje*,’ riepen mijn medecursisten verbijsterd. ‘En dan zó’n horror film kijken!’

Voor iedereen die van horror houd is er goed nieuws: er is nu een heuse streamingdienst met alleen maar horror: Horrify.

Horror films op Horrify: wat kun je verwachten

Horrify is een website met een enorm aanbod van horror films. Je kunt het vergelijken met Netflix, maar dan specifiek gericht op het genre horror en thrillers. Dat is ideaal als je graag horror films kijkt. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, want met 6,95 per maand ligt die ruim onder de prijs van een Netflix abonnement.

Genres om uit te kiezen

Het leuke is, dat ze bovendien binnen het horror genre nog veel subgenres hebben. Zo vind ik vampieren en zombies altijd erg leuk, en laat dat nou één van de genres zijn die ze hebben: Paranormal, Zombies, World Cinema , Werewolves & Vampires, Vintage Anthologies, International.

Hieronder een screenshot van Into the dark op Horrify:

Horror films op horrify

Thema Into the dark bij Horrify: de feestdagen waren nog nooit zo eng

Met het oog op de feestdagen, hebben ze nu een speciaal thema bij Horrify: Into the dark. Into the dark is een horrorserie van producent Blumhouse, en bestaat uit 12 griezelige horror films die zich afspelen rondom een feestdag. In de eerste aflevering staat Halloween centraal; andere afleveringen gaan over kerst, nieuwjaarsdag en Valentijnsdag. Elk deel duurt anderhalf uur.

Dus wie geen zin heeft in wéér Home Alone of Love Actually tijdens Kerstmis kan genieten van ITD.

De serie horror verhalen van Into the Dark is een productie van filmproductiemaatschappij Blumhouse Production, de in horror gespecialiseerde independent studio van Emmy award-winnaar Jason Blum. Zij hebben veel succesvolle horrorfilms gemaakt, waaronder Paranormal Activity (2007).

Hieronder vertelt Jason Blum over de verhalen en horror films van Into the dark

Ik ben Nicole, en ik houd van horror films

Je zou het misschien niet van mij verwachten. Ik ben immers dol op romantische Kdrama’s, waarin elkaars hand vasthouden al risqué is. En ik kleed mij bij voorkeur in lieve bloemetjesrokken.

Maar ik houd dus van horror films en series.

Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat ik er goed tegen kan.

Ik moet regelmatig ‘s avonds vanaf grote afstand mijn bed inspringen, omdat ik bang ben dat er iemand onder ligt die mijn voet zal grijpen. En na het zien van Paranormal Activity ben ik nog regelmatig ‘s nachts bang dat onzichtbare handen ineens de deken van me af zullen trekken… En na de horror film In the Tall Grass keek ik met nieuwe ogen naar het maisveld achter ons huis.

Toch kijk ik het graag.

Horror films

Waarom kijken mensen horror films?

Waarom kijk ik dan toch? En waarom houden sommige mensen van horror, terwijl anderen er juist een hekel aan hebben? De reden dat ik horror mooi vind, is het verhaal. Ik houd van enge landhuizen met geesten, en spookverhalen. Rondspattend bloed, en wilde achtervolgingen hoeven van mij niet. Het slasher genre vind ik saai. Doe mij maar subtiele horror zoals in The Ring en Paranormal Activity. Bezeten poppen en enge clowns doen het ook goed bij mij.

Wat psychologen erover zeggen

Psychologen noemen de volgende mogelijke verklaringen waarom mensen van horror houden:

 1. De adrenaline rush die een horror film oproept.
 2. Je ziet iets engs, maar in een veilige omgeving. Je kunt horror volgens sommige psychologen bijna zien als een soort griepprik, maar dan tegen stress. Je neemt een dosis horror, en daardoor word je sterker voor de gewone stress in je dagelijks leven.
 3. De special effects.
 4. Na zo’n enge film is het dagelijks leven ineens een stuk minder eng. Na het zien van Freddy Krueger durf je bijvoorbeeld ineens best je tandarts te bellen.
 5. Even weg en ontsnappen uit het gewone dagelijks leven.
 6. Het feit dat ze niet realistisch zijn.
 7. Een horror film kan therapeutisch werken: je doorleeft als het ware een aan reeks aan emoties en angsten, en voelt je daarna rustiger. Je kunt het vergelijken met een sapkuur: je reinigt met een horror film niet je lichaam maar je geest : )
 8. Samen een horror film kijken kan de onderlinge band versterken. Ben je aan het daten? Dan is het helemaal geen gek idee om met je date een enge horror film te kijken. Grote kans dat het jullie nader tot elkaar brengt.

Horror clown

Praktische informatie over Horrify

Horrify is een streamingdienst voor echte horror fans, en bestaat sinds november 2018. Je vindt er ruim 350 horror films, speciaal geselecteerd door horrorfanaten. Je vindt er bekende titels als Halloween (2007), Evil Dead (2013), I Know What You Did Last Summer (1997), Insidious 2 (2013), Hellraiser (1987) en meer.

Daarnaast hebben ze ook eigen producties: Horrify originals.

Cadeautip! Ken jij iemand die dol is op horror films? Dan is een abonnement op Horrify een cadeau waar ze het hele jaar plezier van hebben.

Tot slot

Houd je van horror films, of ben je benieuwd en wil je wel eens van de 350 horror films proberen? Meld je dan nu aan voor een gratis maand Horrify : ) en doe mee aan de winactie op horrify.nl.

*Ik was geloof ik begin 40 toen, maar goed.

Kijktips

M3gan

The last of us

Houd jij van horror films? Waarom wel of juist niet? En wat is je favoriet?

51 Comments

 1. Frederique
 2. Amy
 3. Alex
 4. Tania
 5. Jouvence
 6. ingrid
 7. Juliette - Strongbody.nl
 8. Mandy

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh