Reacties

Ziek worden van stress: 5 oorzaken — 25 reacties

 1. Gelukkig is dat weer in orde!!!
  Fijne verjaardag voor je dochter!!
  Hier niets speciaals, gewoon gevarieerd eten en buiten eens een verkoudheidje valt het hier heel goed mee! Mijn man neemt nu een vitaminen kuur omdat hij door lange werkdagen nogal moe is en om het jaar neemt hij dan eens een kuur en dat helpt meestal wel wat!

 2. Ik blijf bij blogspot :-D, en verder drink ik graag gemberthee ( gezet van verse gember in plakjes) dat ook goed schijnt te zijn tegen diverse kwalen ;-) daarbij vind ik die scherpe smaak soms ook gewoon nog lekker.
  Maarrehh gefeliciteerd met je dochter en beterschap!

  • Gelijk heb je Sillie. Op dit moment heb ik het even helemaal gehad met dat stomme WordPress.

   Dank voor de felicitatie. Door alle gedoe zou ik het bijna vergeten…

 3. Gefeliciteerd met je dochter! en hopelijk voel je je snel weer
  beter...
  Ik probeer zelf zoveel mogelijk met variatie te eten ....ik help nu ongeveer twee en half jaar in een kinderkribbe....
  Het eerste jaar was ik constant ziek...tja...ik kreeg al die
  kinderziektes terug ;) ondanks mijn leeftijd ...
  grapje natuurlijk! maar elke verkoudheid of buikgriep nam
  ik mee naar huis (nobel als ik ben ;) Nu (buiten twee keer
  buikgriep) heb ik eigenlijk geen noemenswaardige verkoudheid
  meer gehad (hout vasthouden) Zou ik dan toch weerstand kweken?
  Gelukkig is je site terug on line!
  liefs

  • Het is een steile leercurve, maar het heeft wel heel veel mogelijkheden. Ben je bij wordpress.com of bij wordpress.org? Ik zit namelijk bij wordpress.org en de problemen kwamen door mijn 'provider'. Dus mijn probleem was vrij persoonlijk! Maak je dus geen zorgen.

 4. Ik hoest nog steeds, slik volop vitaminen en vitamine D.
  Stress, ja dat heb ik nu niet. Morgen weer aan het werk, ondanks het hoesten.
  Altijd te druk, een weekje rust met klooien in de achtertuin en de zon, die ik nu gedurende de dag ook van mag genieten. Heerlijk.
  Een inkomen van bloggen, is heerlijk lijkt me.

 5. Mijn maatregelen?
  - niet teveel zuipen op een familieweekend (fail!)
  - op tijd naar bed, d.w.z. tussen 22.00-22.30
  - fruitontbijt
  - veel groenten 's avonds op het bord
  - onbewerkt en biologisch eten
  - bewegen; wandelen en fietsen, huis flink boenen als ik zin heb
  - A en D bijslikken
  - een balans proberen te houden tussen afspraken en vrije tijd, bijv. door maar 1 afspraak in het weekend te plannen.

  Helaas een paar weken terug verzuimd mezelf goed te verzorgen, met vorige week een behoorlijke verkoudheid tot gevolg.

  • Hoi Dee, ik wilde jouw blog bezoeken en klikte op de link bij je naam, toen kwamen er een heleboel redirects en toen kwam ik op een pagina over hoe je je Mac kunt schoonhouden. Ik tip je maar even!

   Kan natuurlijk zijn dat het aan mijn blog ligt…, maar ik hoop van niet!

 6. Hij doet t idd niet :-)
  Eerder gaf dagboekvaneenthuisblijfmoeder.blogspot.com al een fout, maar kon ik er via hetmoederfront.nl nog wel op. Nu komt op beiden een error. Beterschap! ;-)

  • Aaaaaaaaaaaaaaaaargh!!! Nadat ik deze post had geschreven ben ik toch heel voorzichtig gaan kijken en toen deed hij het we. Maar nu krijg ik inderdaad weer een error.

 7. Ik heb ooit met wordpress een website voor m'n toenmalig koor uitgewerkt, maar ik vind het een gebruikersonvriendelijk programma.

  En dat stress je weerstand verminderd weet ik zeker.
  In stressvolle periodes vang ik zo ongeveer elk virus en koutje.
  Ik geloof niet meer in al die middeltjes om dit te voorkomen.
  Lichaam en geest staan niet los van elkaar, en als je niet lekker in je vel zit zoekt dat toch een uitweg.

  Overigens begeeft mijn computer het altijd in stressvolle periodes.
  Daar kan ik zo ongeveer de klok op gelijk zetten.

 8. Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met je dochter.
  Ik ben eerlijk gezegd al 3 jaar zonder problemen de winter doorgekomen. Heb geruime tijd prednison gebruikt en hoe het kan weet ik niet maar sindsdien kom ik zonder problemen de winter door.
  Vervelend je problemen bij wordpress, ik hoop dat alles snel weer opgelost is.
  Groet Thea

 9. Gefeliciteerd met je dochter.

  Het is/was vervelend dat dit blog zo traag opstart maar dan ga ik eerst even naar een ander blog. Keus genoeg he. En dan kom ik weer bij jou lezen als hij is geladen.
  Nu ik bijna niet meer werk buitenshuis, ben ik ook niet meer ziek geweest. Mijn man al 2 weken en ik kom er nog steeds mee weg. Ondanks een baby in huis die denkt dat je 's avonds laat niet hoeft te slapen. Nu moet ik dit allemaal gaan afkloppen natuurlijk. Maar ik ben er wel van overtuigd dat stress verkoudheden bevordert.

  In elk geval sterkte met alle strubbelingen, zakelijk en prive.

 10. Echte stress veroorzaakt een internet/server/blog/website storing bij mij niet meer. De remedie is ervaring. Alles gaat een keer mis. Dat weet ik nu zo langzamerhand wel.

  Soms heb ik ook wel eens een probleem met bereikbaarheid van WordPress adressen. Maar ook allerlei andere adressen werken nu traag, slecht of niet.

  Nu iedereen thuis zit, zoveel internet gebruikers per huishouden, de hele dag, elke dag, kun je gewoon storingen verwachten door overbelasting. Kun je niks aan doen. Gewoon wachten tot iemand ergens in de wereld een draadje heeft vastgesoldeerd, een extra geheugenchipje heeft geplaatst, een ventilator voor de koeling heeft vervangen, of zo iets.

  Wel werd ik gestrest, of eigenlijk gewoon boos, toen het stadskantoor mij verplichtte om persoonlijk langs te komen terwijl het toch de bedoeling is dat we nu allemaal even thuis blijven. Maar de bureaucratie kent gaat door, en gaat altijd vóór gezond verstand.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>