Ziek worden van stress: 5 oorzaken

ziek worden door stress

 

Ziek worden van stress is een bekend verschijnsel.

Ziek worden door stress vanwege blogproblemen….

Sinds zaterdag liep ik te stressen omdat mijn blog Het Moederfront ‘er uit lag’ zoals dat heet.

En aangezien ik met mijn blogs mijn boterham verdien werd ik helemaal niet goed. Als ik naar https://www.hetmoederfront.com toe ging dan las ik die fatale woorden die niemand wil lezen: ‘Fatal error’.

ziek worden van stress

En dan nog een heleboel enge technische termen.

Dat zijn momenten waarop ik heel erg heimwee krijg naar Blogger!

Helpdesk: help?!

Dus wat doe je dan? Dan schakel je de helpdesk in. Het probleem is alleen dat die mensen enkel ‘nerd’ spreken, waardoor ik ze niet begrijp. Ze zeggen bijvoorbeeld dingen als: ‘

The default php memory_limit is 90M. You can increase it via the php.ini: https://wiki.dreamhost.com/Php.ini’.

Maar goed je ziet zo’n url staan, dus je denkt: ‘Ik probeer het gewoon.’ Kom ik aan op die enge pagina staat er met grote letters boven:

The instructions provided in this article or section are considered advanced. You are expected to be knowledgeable in the UNIX shell.Server changes may cause this to break. Be prepared to troubleshoot this yourself if this happens.We seriously aren’t kidding about this.’

Dus ik weer terug mailen met een nieuwe noodkreet, en toen gaven zij weer een ander onbegrijpelijk antwoord. En ondertussen bleef mijn site maar onbereikbaar. Inmiddels krijg ik al hartkloppingen als ik hun naam in mijn mailbox zie verschijnen.

Sinds gisteravond is de site gelukkig weer in de lucht. En als ik eerlijk ben, durf ik op dit moment even niet te gaan kijken of dat nog steeds het geval is.

Ziek worden van stress: Stress vermindert de weerstand

Door alle stress, was ik een makkelijke prooi voor een luchtweginfectie, en nu zit ik hier dus lamlendig te zijn met een verkoudheid. Ik geloof beslist dat stress je weerstand vermindert! (Zie ook Weerstand verhogen) en ziek worden van stress betstaat.

Het liefst ga ik opgekruld op de bank liggen, maar het huishouden moet door, en de koelkast is leeg. En mijn middelste dochter is vandaag 14 geworden en vanmiddag komt er bezoek. Dus ga ik vanmorgen boodschappen doen en kook vanmiddag wel even groentesoep. Dat is lekker makkelijk. En dan is het een kwestie van even volhouden tot het weekend.

Weerstand opbouwen

Vroeger was ik best heel vaak verkouden, maar de laatste jaren nauwelijks meer. Ik denk graag dat dit is omdat ik elke dag de kinderen hardlopend naar school breng, en ik dus een enorme weerstand heb opgebouwd. En ik kook zo gezond mogelijk.

Gisteren heb ik ook nog extra vitamine C geslikt, maar ja, tegen WordPress stress is geen enkele weerstand bestand!

Ziek worden door stress door gedoe met je blog kan ; )

Waarom kun je ziek worden door stress?

Stress is ongezond. Maar wat maakt eigenlijk dat ziek worden door stress ‘een ding’ is?

 1. Stress verzwakt je immuunsysteem, oftewel het vermindert je weerstand. Dat schreef ik hierboven ook al. Daardoor kun je dus ziek worden door stress.
 2. Stress zorgt ervoor dat je lichaam ontstekingen maakt. Een beetje ontsteking is normaal als je gewond raakt, maar als je constant gestrest bent, kan dit zorgen voor chronische ontstekingen. Dat is niet goed, want het verhoogt je risico op verschillende ziektes zoals hartziektes en diabetes. Lekker dan!
 3. Stress kan ervoor zorgen dat je bloeddruk omhoog gaat. Op de lange termijn verhoogt dat je risico op hart-en vaatziekten.
 4. Stress kan ervoor zorgen dat je slecht slaapt of moeite hebt met slapen. Als je niet genoeg goede slaap krijgt, kan dit je immuunsysteem verzwakken en je vatbaarder maken voor ziektes.
 5. Ga je veel snoepen, eten, roken, alcohol dringen als je stress hebt? Dit soort slechte gewoontes zijn ook ongezond.

Het is wel belangrijk om te weten dat niet iedereen op dezelfde manier reageert op stress. Sommige mensen kunnen beter met stress omgaan zonder er ziek van te worden. Maar het is altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en manieren te vinden om stress te verminderen, zodat het je gezondheid niet negatief beïnvloedt.

Bovenstaande is een belangrijke reden dat ik dagelijks ga hardlopen! Op die manier voer ik zoveel mogelijk stress af; tenminste dat is mijn theorie!

Hoe weet je dat je teveel stress hebt?

Hoe weet je nou dat je teveel stress hebt en risico loopt op ziek worden door stresss? Op Thuisarts.nl geven ze een hele reeks symptomen: moe zijn, weinig energie hebben, hoge en snelle ademhaling, snel boos zijn, snel moeten huilen, je somber voelen, vergeetachtigheid, allerlei lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, maagklachten, pijn in de nek, pijn in de rug, sneller ziek (!) en hartkloppingen en tot slot eindeloos piekeren!

Herken je deze symptomen? Ga dan eens naar je huisarts. Die kan je helpen te kijken wat er aan de hand is.

Leestips

Wat zijn jouw maatregelen om zo gezond mogelijk te blijven, en je weerstand te verhogen?

Similar Posts

25 Comments

 1. Gelukkig is dat weer in orde!!!
  Fijne verjaardag voor je dochter!!
  Hier niets speciaals, gewoon gevarieerd eten en buiten eens een verkoudheidje valt het hier heel goed mee! Mijn man neemt nu een vitaminen kuur omdat hij door lange werkdagen nogal moe is en om het jaar neemt hij dan eens een kuur en dat helpt meestal wel wat!

 2. Ik blijf bij blogspot :-D, en verder drink ik graag gemberthee ( gezet van verse gember in plakjes) dat ook goed schijnt te zijn tegen diverse kwalen ;-) daarbij vind ik die scherpe smaak soms ook gewoon nog lekker.
  Maarrehh gefeliciteerd met je dochter en beterschap!

  1. Gelijk heb je Sillie. Op dit moment heb ik het even helemaal gehad met dat stomme WordPress.

   Dank voor de felicitatie. Door alle gedoe zou ik het bijna vergeten…

 3. Gefeliciteerd met je dochter! en hopelijk voel je je snel weer
  beter…
  Ik probeer zelf zoveel mogelijk met variatie te eten ….ik help nu ongeveer twee en half jaar in een kinderkribbe….
  Het eerste jaar was ik constant ziek…tja…ik kreeg al die
  kinderziektes terug ;) ondanks mijn leeftijd …
  grapje natuurlijk! maar elke verkoudheid of buikgriep nam
  ik mee naar huis (nobel als ik ben ;) Nu (buiten twee keer
  buikgriep) heb ik eigenlijk geen noemenswaardige verkoudheid
  meer gehad (hout vasthouden) Zou ik dan toch weerstand kweken?
  Gelukkig is je site terug on line!
  liefs

  1. Het is een steile leercurve, maar het heeft wel heel veel mogelijkheden. Ben je bij wordpress.com of bij wordpress.org? Ik zit namelijk bij wordpress.org en de problemen kwamen door mijn ‘provider’. Dus mijn probleem was vrij persoonlijk! Maak je dus geen zorgen.

 4. Ik hoest nog steeds, slik volop vitaminen en vitamine D.
  Stress, ja dat heb ik nu niet. Morgen weer aan het werk, ondanks het hoesten.
  Altijd te druk, een weekje rust met klooien in de achtertuin en de zon, die ik nu gedurende de dag ook van mag genieten. Heerlijk.
  Een inkomen van bloggen, is heerlijk lijkt me.

 5. Mijn maatregelen?
  – niet teveel zuipen op een familieweekend (fail!)
  – op tijd naar bed, d.w.z. tussen 22.00-22.30
  – fruitontbijt
  – veel groenten ‘s avonds op het bord
  – onbewerkt en biologisch eten
  – bewegen; wandelen en fietsen, huis flink boenen als ik zin heb
  – A en D bijslikken
  – een balans proberen te houden tussen afspraken en vrije tijd, bijv. door maar 1 afspraak in het weekend te plannen.

  Helaas een paar weken terug verzuimd mezelf goed te verzorgen, met vorige week een behoorlijke verkoudheid tot gevolg.

  1. Hoi Dee, ik wilde jouw blog bezoeken en klikte op de link bij je naam, toen kwamen er een heleboel redirects en toen kwam ik op een pagina over hoe je je Mac kunt schoonhouden. Ik tip je maar even!

   Kan natuurlijk zijn dat het aan mijn blog ligt…, maar ik hoop van niet!

 6. Hij doet t idd niet :-)
  Eerder gaf dagboekvaneenthuisblijfmoeder.blogspot.com al een fout, maar kon ik er via hetmoederfront.nl nog wel op. Nu komt op beiden een error. Beterschap! ;-)

  1. Aaaaaaaaaaaaaaaaargh!!! Nadat ik deze post had geschreven ben ik toch heel voorzichtig gaan kijken en toen deed hij het we. Maar nu krijg ik inderdaad weer een error.

 7. Ik heb ooit met wordpress een website voor m’n toenmalig koor uitgewerkt, maar ik vind het een gebruikersonvriendelijk programma.

  En dat stress je weerstand verminderd weet ik zeker.
  In stressvolle periodes vang ik zo ongeveer elk virus en koutje.
  Ik geloof niet meer in al die middeltjes om dit te voorkomen.
  Lichaam en geest staan niet los van elkaar, en als je niet lekker in je vel zit zoekt dat toch een uitweg.

  Overigens begeeft mijn computer het altijd in stressvolle periodes.
  Daar kan ik zo ongeveer de klok op gelijk zetten.

  1. Ja, dat heeft volgens mij ook te maken met het probleem dat ik had met Het Moederfront.

   Een trage site is heel irritant voor bezoekers. Inmiddels heb ik Het Moederfront verhuisd naar een andere (Nederlandse) provider, en als dat allemaal goed gaat, dan gaat Huisvlijt volgende week ook. Daarna zal de site weer sneller laden!

 8. Ik kan ook altijd helemaal in de stress schieten van zulke dingen. Ik krijg dan altijd de neiging om de computer uit het raam te gooien ;) Sterkte ermee :(

 9. Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met je dochter.
  Ik ben eerlijk gezegd al 3 jaar zonder problemen de winter doorgekomen. Heb geruime tijd prednison gebruikt en hoe het kan weet ik niet maar sindsdien kom ik zonder problemen de winter door.
  Vervelend je problemen bij wordpress, ik hoop dat alles snel weer opgelost is.
  Groet Thea

 10. Gefeliciteerd met je dochter.

  Het is/was vervelend dat dit blog zo traag opstart maar dan ga ik eerst even naar een ander blog. Keus genoeg he. En dan kom ik weer bij jou lezen als hij is geladen.
  Nu ik bijna niet meer werk buitenshuis, ben ik ook niet meer ziek geweest. Mijn man al 2 weken en ik kom er nog steeds mee weg. Ondanks een baby in huis die denkt dat je ‘s avonds laat niet hoeft te slapen. Nu moet ik dit allemaal gaan afkloppen natuurlijk. Maar ik ben er wel van overtuigd dat stress verkoudheden bevordert.

  In elk geval sterkte met alle strubbelingen, zakelijk en prive.

 11. Echte stress veroorzaakt een internet/server/blog/website storing bij mij niet meer. De remedie is ervaring. Alles gaat een keer mis. Dat weet ik nu zo langzamerhand wel.

  Soms heb ik ook wel eens een probleem met bereikbaarheid van WordPress adressen. Maar ook allerlei andere adressen werken nu traag, slecht of niet.

  Nu iedereen thuis zit, zoveel internet gebruikers per huishouden, de hele dag, elke dag, kun je gewoon storingen verwachten door overbelasting. Kun je niks aan doen. Gewoon wachten tot iemand ergens in de wereld een draadje heeft vastgesoldeerd, een extra geheugenchipje heeft geplaatst, een ventilator voor de koeling heeft vervangen, of zo iets.

  Wel werd ik gestrest, of eigenlijk gewoon boos, toen het stadskantoor mij verplichtte om persoonlijk langs te komen terwijl het toch de bedoeling is dat we nu allemaal even thuis blijven. Maar de bureaucratie kent gaat door, en gaat altijd vóór gezond verstand.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.