Wat zijn de 4 gezondheidsvoordelen van supplementen?

voedingssupplementen

Als mensen het over supplementen hebben, dan gaat het meestal over voedingssupplementen. Supplement betekent letterlijk 'aanvulling'. Voedingssupplementen zijn dus een aanvulling op je voeding.

Het Voedingscentrum omschrijft ze als' producten in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes, bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding.'

Van Aron kreeg ik onderstaand artikel over de gezondheidsvoordelen van supplementen. Aan het eind een nawoord van mij.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van supplementen?

Supplementen zijn tegenwoordig erg populair en worden vaak gebruikt om de gezondheid te verbeteren. Maar wat zijn nu eigenlijk de gezondheidsvoordelen van supplementen? In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van supplementen voor hartgezondheid, energieproductie, herstel en spiergroei, en een gezonde huid. Dus, als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je algehele gezondheid, lees dan snel verder!

Hartgezondheid

Een van de belangrijkste voordelen van supplementen is de ondersteuning van een gezond hart. Neem bijvoorbeeld het jodium supplement. Jodium is essentieel voor een goede schildklierfunctie, wat op zijn beurt weer belangrijk is voor een gezond hart. Door regelmatig een jodium supplement te nemen, kun je je hart gezond houden en het risico op hartziekten verminderen. Dus, als je op zoek bent naar een jodium supplement om je hart gezond te houden, overweeg dan om vandaag nog een jodium supplement te kopen.

Energieproductie

Daarnaast kunnen supplementen ook helpen bij de energieproductie. Als je merkt dat je vaak moe bent en weinig energie hebt, kan het kopen van zink supplementen een goede oplossing zijn. Zink speelt namelijk een belangrijke rol bij de energieproductie in het lichaam. Door zink supplementen te nemen, kun je je energieniveau verhogen en je vermoeidheid verminderen. Dus, als je op zoek bent naar een oplossing om je energieniveau te verhogen, ga dan zeker zink kopen.

Spiergroei

Supplementen kunnen ook bijdragen aan het herstel en de spiergroei na het sporten. Als je regelmatig sport, weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om je spieren goed te laten herstellen. Het nemen van supplementen zoals eiwitpoeder kan helpen bij het herstelproces en de groei van spieren bevorderen. Dus als je je spieren wilt laten groeien en sneller wilt herstellen na een intensieve training, overweeg dan om supplementen te gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheid om eiwitpoeder te kopen.

Gezonde huid

Tot slot kunnen supplementen ook zorgen voor een gezonde huid. Er zijn verschillende supplementen die de huid kunnen ondersteunen, zoals vitamine C en vitamine E. Deze antioxidanten helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en beschermen de huid tegen schade door de zon en andere omgevingsfactoren. Dus als je een stralende en gezonde huid wilt, overweeg dan om supplementen te nemen die deze vitamines bevatten. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om vandaag nog vitamine C en vitamine E supplementen te kopen.

Supplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl. Of het nu gaat om het ondersteunen van hartgezondheid met een jodium supplement, het verhogen van energie door zink supplementen te kopen, het bevorderen van herstel en spiergroei met eiwitpoeder, of het verbeteren van de huid met vitamine C en vitamine E supplementen, er zijn tal van voordelen te behalen. Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog op zoek naar een jodium supplement en begin met het kopen van zink supplementen om je gezondheid een boost te geven!

Nawoord

Volgens Het Voedingscentrum hebben de meeste mensen geen voedingssupplementen nodig. Maar dat geldt natuurlijk alleen als je gezond en gevarieerd eet, en op die manier voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Als je elke dag patat eet, dan zijn voedingssupplementen denk ik geen luxe. Hoewel gezonder gaan eten natuurlijk altijd het beste is!

Wel noemt het Voedingscentrum speciale groepen die voedingssupplementen nodig hebben. Dat zijn baby's tot 3 maanden, kinderen tot 4 jaar, vrouwen die zwanger willen worden, zwangere vrouwen, vrouwen tussen de 50 en 70 jaar, mensen met een donkere huid tussen de 4 en 70. Dan gaat het over vitamine D supplementen, vitamine K en foliumzuur.

Hoe weet je of je voldoende vitamines binnenkrijgt?

Hoe weet je of je voldoende vitamines via je voeding binnenkrijgt? In theorie is dat het geval als je 'gezond en gevarieerd' eet. Zo staat het ook op thuisarts.nl. Als je twijfelt zou een bloedtest duidelijkheid kunnen geven. E

Zo bleek ik, zonder dat ik het wist, een flink vitamine D tekort te hebben. Ik moest toen 3 maanden lang een soort booster slikken. Sindsdien slik ik braaf elke dag een tabletje vitamine D. Het potje vitamine D staat op mijn bureau:

vitamine D
Volgens de Consumentenbond 1 van de beste 3 met de laagste prijs : )

Ik hoor nu ook inderdaad in één van de groepen die het Voedingscentrum noemt: vrouwen tussen de 50 en 70 jaar.

N.B. Het Voedingscentrum benadrukt om je netjes te houden aan de voorgeschreven maximale dosis. Te veel is nooit goed!

Welke voedingssupplementen slik jij?

Similar Posts

23 Comments

 1. Als ik magnesium(en dus ook calcium) een paar dagen vergeet ,krijg ik spierkramp. Chondroitine helpt mij echt bij artrose.En met PEA en CBD olie hoop ik dunne vezelneuropathie niet erger te laten worden. Verder de gewone vit. D en B12,omdat ik weing vlees eet. Zo ook krilolie,omdat ik niet van vis houd

 2. Ik slik op doktersrecept vitamine D en B12 (omdat die allebei te laag waren jaren geleden) en ik slik ook ijzerpillen, vanwege een te laag hb in het verleden. Ik slik verder niks op eigen initiatief. Vind dat ik al meer dan zat slik.

 3. Je hebt minimaal 25 ug nodig als onderhoudsdosis van vitamine D. Je bouwt nu dus niet op met 10 ug. Liever in de wintermaanden 50 ug.
  Onze voeding bevat door de landbouwmethode en de verarmde grond veel minder vitamines en mineralen. Verder kunnen bewerkte producten en medicatie ook een negatief effect hebben en vitamines/mineralen roven.
  De aanbevolen hoeveelheden in Nederland zijn heel erg laag.

  Ik gebruik magnesiumolie, B12 en vitamine D, soms vitamine C.
  Biologische en zelfvertrouwen groente, kiemen (helemaal vol vitamines) zijn tegenwoordig heel belangrijk om voldoende binnen te krijgen.

 4. Als ik een periode van nachtelijke krampen voel opkomen los ik een theelepel magnesiumpoeder op in water. Dat helpt uitstekend. Verder staat hier een grote fles propolistinctuur wat het manusje van alles is. In de wintermaanden neem ik met regelmaat een flinke lepel levertaan en een lepeltje zwavelbloem aangevuld met wat vitamine C.
  Toen de Corona periode aanbrak zat de angst er goed in en slikte ik enorm veel supplementen. Je laten leiden door angst is echter een slechte raadgever, derhalve ben ik daar mee gestopt.

 5. Ik slik alleen voedingssupplementen als het wordt voorgeschreven door een arts. Als er geen controle op is, dan kan het ook gebeuren dat je een overschot aan een bepaalde vitamine krijgt, waar je ook weer klachten door kunt krijgen. Zoals je zelf al zegt; te veel is nooit goed. Goede monitoring is dus belangrijk bij het slikken van voedingssupplementen.

 6. Goed dat je het advies van het voedingscentrum erbij plaats. Zelf gebruik ik niets extra's. Mag het ook niet van de oncoloog. Als ik het zou gebruiken dan alleen via de arts.

 7. Ik slik vitamine D en magnesium, om me gezond te houden. Dat krijg je als je bijna 50 jaar bent.

 8. Momenteel slik ik geen voedingssupplementen. Alleen als de dokter zegt dat ik een vitamine tekort heb slik ik wat hij of zij voorschrijft. Zelf begin ik er niet aan

 9. Ik neem dagelijks multivitamine, visolie en magnesium. Als ik blaasontsteking voel opkomen extra bruistabletten vit C. Het is wel niet bewezen dat dit helpt maar ik heb er al paar x gehad dat
  Een echte blaasontsteking hierdoor is voorkomen.
  Gr Roos

 10. Ik laat altijd mijn bloed van te voren testen om te kijken of ik suppletie nodig heb. Ik eet veganistisch dus ik slik Omega 3 bij en nu het winter is D+K. Verder eigenlijk niet, soms vitamine C als ik me niet 100% voel of magnesium op stressy days.

 11. Super om te weten! Ik moet er eigenlijk wat consequenter mee omgaan. Maar ik vergeet het helaas regelmatig in te nemen. Dus het is meer af en toe.

 12. Ik neem bijna standaard vitamine C, vitamine B-12 en Zink als supplement. En soms ook magnesium en vit. D3, maar deze minder vaak. En eigenlijk vergeet ik het ook wel regelmatig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.