Reacties

Wat zijn de 4 gezondheidsvoordelen van supplementen? — 23 reacties

 1. Als ik magnesium(en dus ook calcium) een paar dagen vergeet ,krijg ik spierkramp. Chondroitine helpt mij echt bij artrose.En met PEA en CBD olie hoop ik dunne vezelneuropathie niet erger te laten worden. Verder de gewone vit. D en B12,omdat ik weing vlees eet. Zo ook krilolie,omdat ik niet van vis houd

 2. Ik slik op doktersrecept vitamine D en B12 (omdat die allebei te laag waren jaren geleden) en ik slik ook ijzerpillen, vanwege een te laag hb in het verleden. Ik slik verder niks op eigen initiatief. Vind dat ik al meer dan zat slik.

 3. Je hebt minimaal 25 ug nodig als onderhoudsdosis van vitamine D. Je bouwt nu dus niet op met 10 ug. Liever in de wintermaanden 50 ug.
  Onze voeding bevat door de landbouwmethode en de verarmde grond veel minder vitamines en mineralen. Verder kunnen bewerkte producten en medicatie ook een negatief effect hebben en vitamines/mineralen roven.
  De aanbevolen hoeveelheden in Nederland zijn heel erg laag.

  Ik gebruik magnesiumolie, B12 en vitamine D, soms vitamine C.
  Biologische en zelfvertrouwen groente, kiemen (helemaal vol vitamines) zijn tegenwoordig heel belangrijk om voldoende binnen te krijgen.

 4. Als ik een periode van nachtelijke krampen voel opkomen los ik een theelepel magnesiumpoeder op in water. Dat helpt uitstekend. Verder staat hier een grote fles propolistinctuur wat het manusje van alles is. In de wintermaanden neem ik met regelmaat een flinke lepel levertaan en een lepeltje zwavelbloem aangevuld met wat vitamine C.
  Toen de Corona periode aanbrak zat de angst er goed in en slikte ik enorm veel supplementen. Je laten leiden door angst is echter een slechte raadgever, derhalve ben ik daar mee gestopt.

 5. Ik slik alleen voedingssupplementen als het wordt voorgeschreven door een arts. Als er geen controle op is, dan kan het ook gebeuren dat je een overschot aan een bepaalde vitamine krijgt, waar je ook weer klachten door kunt krijgen. Zoals je zelf al zegt; te veel is nooit goed. Goede monitoring is dus belangrijk bij het slikken van voedingssupplementen.

 6. Ik neem dagelijks multivitamine, visolie en magnesium. Als ik blaasontsteking voel opkomen extra bruistabletten vit C. Het is wel niet bewezen dat dit helpt maar ik heb er al paar x gehad dat
  Een echte blaasontsteking hierdoor is voorkomen.
  Gr Roos

 7. Ik laat altijd mijn bloed van te voren testen om te kijken of ik suppletie nodig heb. Ik eet veganistisch dus ik slik Omega 3 bij en nu het winter is D+K. Verder eigenlijk niet, soms vitamine C als ik me niet 100% voel of magnesium op stressy days.

 8. Super om te weten! Ik moet er eigenlijk wat consequenter mee omgaan. Maar ik vergeet het helaas regelmatig in te nemen. Dus het is meer af en toe.

 9. Ik neem bijna standaard vitamine C, vitamine B-12 en Zink als supplement. En soms ook magnesium en vit. D3, maar deze minder vaak. En eigenlijk vergeet ik het ook wel regelmatig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder