Reacties

Messenblok onhygiënisch? — 25 reacties

 1. Ik heb geen houten blok, maar een standaard met soort van rekje waar ik mijn messen achter steek. Deze wordt wel regelmatig schoongemaakt. Heb hem gekocht in de Blokker en is van Herman den Blijker. Ook heel handig.

 2. Vanuit hygienisch oogpunt gebruik ik ook een magneetstrip. Opbergen in een foedraal kan ook, maar dat is weer te omslachtig. Afgezien van de hygiene gaan messen met een hoog carbongehalte, zoals mijn Robert Herder messen, roesten in een messenblok.

 3. Ik maak mijn mes áltijd schoon voor het in het messenblok gaat. En dat blok is van beukenhout (lastig voor bacterien, weinig houtnerven), met ruimte sleuven door het hele blok heen (dus weinig vocht en geen kruimels die blijven hangen). Messen zelf zijn van roestvrijstaal, daar blijven ze ook niet op hangen. Dus ik denk dat het meevalt, in mijn geval.
  En ik heb pech dat ik geen ruimte heb voor een magneetstrip (keukenblok aan het raam). Ik gok het er nog 30 jaar op.
  Maar ik snap je ongerustheid. Zeker bij mensen die regelmatig vlees in de keuken hebben. Zeker bij mensen die een blok hebben met sleuven met een "bodem" of een blok met siliconen"haren". Dus succes met het aanbrengen van de magneetstrip!

 4. Vroeger werd een messenblok ook door de slager gebruikt, onhygiënisch kan best zo zijn.
  Weet wel dat er geen vuile messen in mochten worden gezet en een keer per week ging het in een soda badje. Hans

 5. Wat zeuren mensen toch over bacteriën. Zo'n messenblok is practisch, alle grote messen op een vaste plaats. Messen natuurlijk er schoon in. Geen probleem en al vele jaren in gebruik.

 6. Ik gebruik al jaren een magneet, bevalt prima. Nog nooit bij stilgestaan dat een messenblok niet hygienisch zou zijn. Als je de messen toch schoon terugzet is er niets aan de hand. Sylvia Witteman leuk om te lezen, maar een dikke korrel zout is bij haar ook vaak op zijn plek.

 7. Ik heb ook zo'n strip. Van ex nog. Hij vond dat mooi en ik vond het fijn dat er geen messenblok op het aanrecht stond. Ik vraag me af of zo'n strip wel echt zo hygiënisch is. Maar ach, goed voor je weerstand.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder