Reacties

Aanrecht opruimen met 5 snelle tips — 76 reacties

 1. Mijn aanrecht is helaas nooit leeg. Er staat altijd wel een vies kopje op ik heb namelijk geen vaatwasser. We hebben er wel jaren één gehad, maar toen moest de vaatwasser helaas plek maken voor de wasmachine. Daar baal ik nog steeds van. Met name wanneer ik 's avonds wanneer mijn kinderen op bed liggen nog eens de afwas moet doen. ????

  • Ik kan me goed voorstellen dat je de vaatwasser mist Mama Lifestyle. Want niet alleen neemt hij werk uit handen, hij maakt het ook mogelijk om een schoon en opgeruimd aanrecht te hebben. Die tweede functie wordt zwaar onderschat!

 2. Ik probeer mijn aanrecht ook zo leeg mogelijk te laten en ik streef er naar om als ik naar bed ga dat het dan helemaal leeg is zodat je smorgend niet gelijk in de rommel begint. En een schone wasbak (flylady????

  • Ik zorg ook dat het beneden netjes en opgeruimd is als ik naar bed ga. Ik gun het mezelf om de volgende ochtend in een opgeruimde keuken te komen!

 3. Het aanrecht is inderdaad makkelijk om even wat te laten staan. Vooral de spullen gelijk in de vaatwasser zetten is iets wat hier ook nog wel eens vergeten wordt.

  • Bij mij hebben de kinderen en mijn man daar ook een handje van! Zelf zet ik het wel meteen in de afwasmachine maar mijn huisgenoten helaas niet...

 4. Ik houd ook van een leeg aanrecht, maar wat je zegt is het troepmagneet. Helemaal nu de vaatwasser stuk is, stappelt de afwas al snel op gedurende dag. Gelukkig hebben we bijna weer vakantiegeld ;D

  • Onze afwasmachine was een paar jaar geleden ook kapot, en ik snap helemaal wat je bedoelt. Dan merk je pas hoeveel er wordt gepakt en vies gemaakt en vervolgens op het aanrecht gezet.

 5. Ik houd niet van een rommelig aanrecht. Ik heb een vrij groot aanrechtblad en dus overal wel wat staan: broodtrommel,aardappelmand, waterkoker,fruitschaal, 2 koffiezetapparaten, dienblad met koffie en suiker en zo nog wel een paar dingen. Ik heb wel eens een poging gedaan om het minder te maken, maar alles gebruik ik dagelijks dus dat is geen optie. Ik ruim alles elke keer na het eten op het gaat meteen in de vaatwasser . Ik kan geen vaat op het aanrecht zien staan dat doe ik er meteen in.

  • Dat zijn nog aardig wat spullen inderdaad. Maar als je ze dagelijks gebruikt is zeker makkelijk als ze voor het grijpen staan. Ik ben wel nieuwsgierig: waarvoor zijn de twee koffiezetapparaten?

 6. Mijn aanrecht is ook leeg. Ik heb er alleen een fruitmand opstaan en verder helemaal niks. Ik heb al mijn apparatuur in mijn kastjes zitten. Ik vind het heerlijk om een leeg aanrecht te hebben. Ik ruim hem altijd s'ochtends op als ik de jongens naar school heb gebracht. Dan ruim ik de vaatwasser uit en gaat de vieze vaat er weer in. Soms lukt het om al voordat ik de jongens naar school breng dit te doen.

 7. Toen ik nog geen vaatwasser had, stond er een groter formaat afwasteil in de kastje onder de gootsteen, waar ik de afwas in bewaarde, tot ik ging afwassen.

  • Dat doet mijn moeder ook. Als we er zijn en onze kopjes naar de keuken brengen, zegt ze altijd, doe maar in de afwasmachine en daarmee bedoeld ze de bak in haar keukenkastje. Altijd een leeg aan recht. Bij ons lukt dat niet ondanks de afwasmachine. ....

 8. Hier is het aanrecht zelden leeg stoor me er wel vaak aan, maar heb s avonds na het eten ook echt geen energie meer om heel de keuken op te ruimen. Blijft dan dus staan tot de volgende ochtend. Wat dat betreft misschien maar goed dat we nu geen open keuken meer hebben, al is het daardoor wel makkelijker om het te laten staan, deur dicht en je ziet het niet.

  Die lades onder de keukenkastjes is wel een heel goed idee!

  • Mijn man zou jou helemaal snappen! Die heeft ook altijd zoiets van: 'Ja maar nou heb ik geen puf meer!'

   Lades onder de keukenkastjes zijn echt ideaal. Je hebt er toch plinten zitten, dus waarom die ruimte niet benutten.

 9. Helaas hier ook geen opgeruimd aanrecht, maar ik probeer het wel bij te houden. Het lukt vaker niet dan wel, maar dit soort artikelen helpen wel om weer een boost te krijgen. Bedankt!

 10. Ons aanrecht is ook vrij leeg: er staat een waterkoker, messenblok en zo'n IKEA ding om pollepels en zo in te zetten. Verder niks. Wij hebben twee katten in huis, dat helpt ook héél goed om meteen de vaat in de vaatwasser te zetten ;-)

 11. Inderdaad, een troepmagneet. Er staat, in opgeruimde staat, niet veel op. Maar die vaatwasser leegruimen, dat is ook een dingetje. En als dat niet is gedaan, dan kan de vieze vaat er niet in met als gevolg... Inderdaad, de vieze vaat op het aanrecht.

  • Mijn truc om de vaatwasser leeg te ruimen is dat ik dit doe als ik ga koken. Dan moet ik toch bij het fornuis in de buurt blijven tot het water kookt bijvoorbeeld. En terwijl ik wacht pas ik dan die stomme afwasmachine uit.

   Dat werkt voor mij perfect. Want dan voelt het minder als een aparte taak die ik moet doen, en meer als iets wat ik gewoon even doe terwijl ik wacht.

 12. Onmogelijk hier om een leeg aanrecht te hebben. Ik vind het prima, er staat een fruitschaal op, een broodbak, een thermoskan en een pot met kookgerei. En een mooie houten broodplank. En o ja, de koektrommel die als verbanddoos dienst doet. Als ik die spullen steeds moet opbergen als ik ze gebruik, word ik tureluurs. Dus ze mogen er lekker blijven staan! Ik hou ook van een opgeruimd huis maar ook vooral van een praktisch huis!

 13. Bij ons is het regelmatig een rommeltje... Daarom ben ik ook bezig om de kastjes wat leger te krijgen, dan kan ik daar wat meer apparatuur kwijt :)
  Dus nog druk bezig met opruimen/minimaliseren...

 14. Dingen die je dagelijks gebruikt, zoals koffiezetapparaat en waterkoker, zie ik niet als rommel op het aanrecht! Wel als er een schaar is blijven liggen met ernaast de restjes van een pleister... Of broodkruimels nadat er een broodje is klaargemaakt. Met natuurlijk het mes, de boterpot enz... Dàt vind ik rommel! En daar erger ik me aan. Bij mij staat er een houten dienblad met daarop de waterkoker, het senseo apparaat en het blikje met de koffiepads. Bij elkaar gegroepeerd op het dienblad lijkt het helemaal niet te veel. en naast mijn fornuis staat een mooie grote pot met daarin schuimspaan, soeplepel houten lepels en dat soort dingen. Niks te vol maar ook niet volkomen kaal.

  • Spullen bij elkaar op een dienblad zetten helpt inderdaad ook erg voor een rustige en opgeruimde look. Net alsof dat dienblad het tot een eenheid maakt!

 15. Herkenbare tips! Hier ook een rommelmandje en zo min mogelijke keukenapparaten op het aanrecht.
  En idd, meteen opruimen nadat we de keuken gebruikt hebben.
  Het hoeft van mij geen perfect opgeruimde keuken te zijn, maar voor het oog wel netjes en schoon!

 16. Iedere dag heb ik opnieuw het voornemen dat als we 's avonds naar bed gaan het aanrecht leeg moet zijn, helaas gebeurd dat niet altijd, eigenlijk blijft er altijd wel een beker, een glas of een schaaltje staan. 's Morgens heb ik dan ook regelmatig de rolgordijntjes in de keuken omlaag, om ze vervolgens na mijn werk (rond 12.00u) weer ophoog te zetten als alles is opgeruimd. Het gekke is, ik voel me helemaal happy als de keuken er leeg en netjes bijstaat, maar toch lukt het me niet om dit in mijn routine te krijgen. Maar ik ga jouw tips eens toepassen, bedankt!

 17. Het aanrecht is altijd wat rommelig. Op die plek ben ik het meest aan het werk en de afwas verzamelt zich daar. Mijn vaatwasser is kapot. Geeft niks, maar de afwas in een teil onder het aanrecht had ik wel fijn gevonden. Helaas staat in dat kastje een keukenboiler. Nu heb ik de discipline om twee keer perr dag af te wassen en dat scheelt al. Verder wil ik me er niet teveel aan storen. Deed ik eerst wel want in ons vorige huis hadden we geen zicht op de keuken en hier wel.
  Een afdruiprek in een kastje lijkt me niet echt handig. Komt er weer extra rommel, vet, vocht in zo'n kastje. Gaat snel ruiken en extra schoonmaakwerk.

 18. Mijn aanrecht leek altijd alsof er een bom ontploft was. Altijd vuile vaat. Geen afwasmachine meer en een hekel aan afwassen of liever gezegd, afdrogen. Ook stonden er veel losse spullen.

  Twee maanden geleden heb ik het aanrecht anders ingedeeld, losse troepjes ergens anders. Dingen die ik echt nodig heb bij de hand en elke avond was ik af. Laat het drogen en de volgende morgen zet ik de droge vaat weg. Ik heb een open keuken en het valt mensen gewoon op dat het aanrecht netter is. En dat geeft ook rust in huis.

 19. Yep, same here! Ik wil het liefst helemaal niks op het aanrecht hebben staan behalve de handzeep, mijn messenset en mijn waterkoker. Helaas heb ik geen vaatwasser meer en kom ik overdag ook niet meer aan vaatwassen toe. De vaat laat ik dus na evt afspoelen in de grote keukenlade (met druiprek+bak), zodat ik me niet hoef te schamen als er visite komt. Een uur voor het slapen gaan doe ik dan als laatste dingetje nog de afwas.

 20. Hier momenteel ff veel op de aanrecht .
  Warwekoker ,senseo potjes n
  Met bestek l op de vensterbank en v erder rariteiten en planten.
  Dienblad met afwasrek.
  En eennrek in de hoek met borden gstapeld.
  En blikken met allerlei kruiden enz.
  Komt verandering in ga saneren
  Back to basic

 21. Ka zien dat ik lasr van de hitte heb
  Samenvatting ,te veel op de aanrecht nu.

  Moet dingen wegdoen.
  Te veel van alles en veel gevonden!
  Dus naar de kringloop weer.

  Wel schoon hier ,elke dag loop ik mijn rondjes door het huis.

 22. Hier staat het aanrecht veel te vol maar het kan niet anders. In de kastjes is er geen plaats meer. Manlief zegt weleens ik ga naar mn snoepwinkel (ikea) en komt gegarandeerd met keukenspullen thuis. Hier staan 3 fruitschalen, een senseo, een bakje met opladers, een glazen snijplank, een broodbakmachine, keukenrol met houder, een thermos en een potje waar ik afval indoe voor de kippen (gesloten potje). Oja en een leuk schriftje voor de boodschappen, een pen erbij, een oakje snoetpoetsers en een doos cleenex. Dan hebben we nog een zwevend rek laten plaatsen, waar de waterkoker, mandje met medicatie, een grote theedoos en de microgolfoven staan. Maarrr geen vuile vaat, geen etensresten of broodkruimels of wathever, dus best wel schoon. Ik wil het liefst leeg. Eerst een paar kinderen het huis uitwerken (grapje hoor).

 23. hier een heel klein aanrecht met koffiezet apparaat en messenblok en potten voor lepels en zo . Zo klein is de keuken en moet nodig opruimen. Hier verzamelpunt op de koelkast, vreselijk. Soms hup er even door en weg ermee.
  Grote keukens zijn toch wel ideaal.Zeker met eiland erin en veel laden..
  Groet, Wilma

 24. Ben het wel met je eens, maar ik zie mijn aanrecht alleen als ik in de keuken ben.
  Dan vind ik het nog geen reden om er een ‘hot spot’ van te maken.
  Ik hou van orde, voor kom je veel gezoek en frustratie mee. Hans

 25. Ik probeer inderdaad ook op vaste momenten op te ruimen, en vaat direct in de vaatwasser te zetten. Als sluipt het er best eens in, als ik haast heb, of 38 dingen aan mijn hoofd heb. Dan zie je dat ook terug op het aanrecht.

 26. Ik houd van een schoon en een opgeruimd aanrecht. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Ik moet mijn zoon vaak pushen om zijn keukenspullen op te ruimen. Mijn dochter doet het vanzelf, dat is wel erg prettig. Soms niet want dan is mevrouw in een slechte stemming. Lol.

  Waar ik altijd wel voor sta is de afwas, maar op zich heb ik daar geen hekel aan.

  Ik vind het altijd belangrijk maar in de zomer ben ik nog preciezer op een naar OCD lijkend rituelen. Ik heb een vreselijke hekel aan die vieze fruitvliegen die overal in zitten. En aanrechtdoekjes verschoon ik twee keer per dag.

  Bedankt trouwens voor die link naar Ray Stevens. Inderdaad het komt op hetzelfde neer alleen dan verpakt in mooie countrymuziek. Ik had het verhaal uit het archief gehaald en is op zich heel erg leuk al vind ik Ray Stevens nog leuker. Ik heb echt genoten van deze muziekkeuze. Bedankt!

 27. Troepmagneet, haha! Mijn aanrecht ziet er ook beslist niet altijd gelikt uit, maar ik heb een heel groot aanrecht, waardoor het wat minder opvalt. Ik heb ruimte voor voorraadpotten met pasta, een fruitschaal, een kruidenrekje en een waterkoker, en dan is er nog steeds voldoende ruimte over. Maar ik probeer het daarbij te houden, omdat het dan toch het netst blijft. Maar vuile vaat blijft overal wel eens staan, denk ik. ;)

 28. Oei. Bij mij staat er best veel op het aanrecht. Keukenrol, een pot met spatels en lepels enzo. Een waterkoker en een koffiezetapparaat. En oh ja, inderdaad een aanrechtorganiser! :-) Kopjes en zo gaan bij ons wel meteen de vaatwasser in. Dat scheelt!

 29. Tip 6 voor ouders van oudere kinderen. Zorg dat je kinders uit huis gaan. Wij hebben afgelopen week een week zonder kinderen gehad omdat ze alle twee aan t logeren waren. Wij gingen met een opgeruimd aanrecht werken en wanneer we thuis kwamen was het gewoon nog steeds uitgerust. 👍

 30. Ik mag meestal kiezen uit een rommel op de tafel of een rommel op het aanrecht. Soms heb ik mazzel...dan is het op allebei een rommel met afwas .

  Love as always
  Dimario

 31. HAHAH deze is echt geweldig: 3. Richt je gezinsleden goed af!
  Maar helemaal mee eens. Je kunt nog zo goed opruimen en organiseren. Als je familieleden hebt die er gewoon weer een bende van maken dan blijf je bezig.
  Overigens zijn we hier van de hoe minder zooi hoe minder rommel. Tijdens het koken probeer ik alles al zoveel mogelijk op te ruimen. Orde scheppen in de chaos. Zo blijft het overzichtelijk en wanneer je het direct schoonmaakt heb je ook minder werk achteraf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder