|

Een kastje op dinsdag

Op menig blog komt het voorbij het 1 Kastje Per Dag Project, waarbij je iedere dag 1 kastje opruimt.

Hoewel ik er niet aan meedoe, laten al die opgeruimde kastjes mij niet onberoerd! En na vier weken Zomervakantie, en Loslaten, overviel me plotseling een onweerstaanbare drang iets te doen aan de zooi onder de kast.

De troep in de kast onder de trap

In mijn kantoortje zit namelijk een kastje, dat onder de trap naar boven zit. Ik vond dat heel erg slim van mezelf, om die loze ruimte om te toveren in een kastje. Probleem is alleen, dat het er heel laag en dus kruiperig is, en bovendien in het half jaar dat wij hier wonen is verworden tot een klerebende.

Ikea Trovast?

‘s Avonds in bed smeedde ik plannen van aanpak voor het opruimen van dit kastje. In eerste instantie meende ik daarvoor die handige Ikea Trovast kast nodig te hebben. Maar de kosten ad 75 euro schrokken me af, evenals de afschuwelijke drukte die er altijd heerst bij de Ikea.

Toen wilde het gelukkige toeval dat ik vandaag bij de Action was, en daar handige stapelboxen zag. Voor 20 euro kocht ik er 8, en nu is mijn kastje niet langer een zooi, maar een keurige opbergruimte.

En omdat ik niet elke dag een kastje ga opruimen, want ik héb geen 365 kastjes goddank, noem ik dit mijn Een Kastje Op Dinsdag Project! En het is nu al geslaagd.

Doe jij mee aan het Kastje Per Dag Project?Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Similar Posts

8 Comments

 1. Op rommelmarkten maar ook bij kringlopen zie je vaak van die rolboxen staan, kan je ze naar je toe trekken, maar daar heb je nu niks aan, je hebt het opgelost. Fijne dag.

 2. Het ziet er gaaf uit joh! Misschien dat ik ook eens bij de Action ga neuzen. Ik heb ook een paar van die slordige ruimtes waar ik niet goed bij kan. Stapeldingen zijn zo handig.

 3. Iedereen heeft denk ik wel zo’n plekje waar van alles even(….) gauw ingesmeten wordt.
  Altijd prettig als het dan weer eens opgeruimd is!
  Ik doe niet mee aan dat Kastje per dag, vanwege het altijd onverwachte vele werk in moestuin en anderszins.
  Hoewel het een leuk project is. Momenteel zijn wij ook weer aan het opruimen vanwege interne verhuizing ;)

 4. Het lijkt wel zo’n fotoserie van een middeltje waarbij je zeker in een week 25 kilo afvalt, en dan zie je links een heel dikke vrouw en rechts een hele magere vrouw, wellicht een heel andere persoon. Ongelooflijk dat dit hetzelfde kastje is, netjes hoor, goed idee.

 5. Ik heb ook meegedaan. Maar bij mij waren er geen 365 kastjes. En nog steeds pluk ik de vruchten ervan. Ik leg altijd terug waar ik iets pak en daardoor hou je het overzicht. Het enige dat ik nu op moet ruimen is de rommel van de kids en manlief. ;-)

 6. Wauw leuke oplossing ;) Hier zou ik op zolder eerder 1 doos per dag moeten uitzoeken.. maar heb al 2 jaar geen zin en er zijn daar nog wat schatten te vinden altijd wel leuk om te zien wat je ooit in een doos hebt gedaan, heb jij dat ook?
  Groetjes Famke

 7. Wat een slim idee! Ga je het nou ook zo netjes houden?
  Mijn probleem is dat ik heel goed dingen netjes kan maken, om het dan binnen 24 uur door de chaoot in mij weer compleet overhoop te laten halen…
  En kastjes met een dichte deur (waar je dus niet doorheen kunt kijken) zijn helemaal een ramp…

  Toch, nogmaals, ik vind het wel een enorm slim idee. Dus wie weet, misschien probeer ik het nog eens ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.