Een kastje per dag: 1 kastje op dinsdag

een kastje per dag

Op menig blog komt het voorbij: het Een Kastje Per Dag project, waarbij je iedere dag 1 kastje opruimt.

Hoewel ik niet aan meedoe aan het een kastje per dag project, laten al die opgeruimde kastjes mij niet onberoerd! En na vier weken Zomervakantie, en Loslaten, overviel me plotseling een onweerstaanbare drang iets te doen aan de zooi onder de kast.

Een kastje per dag: De troep in de kast onder de trap

In mijn kantoortje zit namelijk een kastje, dat onder de trap naar boven zit. Ik vond dat heel erg slim van mezelf, om die loze ruimte om te toveren in een kastje. Probleem is alleen, dat het er heel laag en dus kruiperig is. Bovendien is het in het half jaar dat wij hier wonen verworden tot een klerebende. Tijd voor opruimen dus.

Ikea Trofast?

‘s Avonds in bed smeedde ik plannen van aanpak voor het opruimen van dit kastje. In eerste instantie meende ik daarvoor die handige Ikea Trofast kast nodig te hebben. Maar de kosten ad 75 euro schrokken me af, evenals de afschuwelijke drukte die er altijd heerst bij de Ikea. Een goedkopere optie zou een kastje van de Action kunnen zijn.

Stapelboxen Action

Toen wilde het gelukkige toeval dat ik vandaag bij de Action was, en daar handige stapelboxen zag. Voor 20 euro kocht ik er 8, en nu is mijn kastje niet langer een zooi, maar een keurige opbergruimte.

een kastje per dag

En omdat ik niet een kastje per dag ga opruimen, want ik héb geen 365 kastjes goddank, noem ik dit mijn Een Kastje Op Dinsdag Project! En het is nu al geslaagd.

Update 2023

Tsja… Gelukkig dat het project in 2012 moment geslaagd was. Inmiddels is deze ruimte weer minder netjes.

Doe jij mee aan het Een Kastje Per Dag project?

Similar Posts

30 Comments

 1. Op rommelmarkten maar ook bij kringlopen zie je vaak van die rolboxen staan, kan je ze naar je toe trekken, maar daar heb je nu niks aan, je hebt het opgelost. Fijne dag.

 2. Het ziet er gaaf uit joh! Misschien dat ik ook eens bij de Action ga neuzen. Ik heb ook een paar van die slordige ruimtes waar ik niet goed bij kan. Stapeldingen zijn zo handig.

 3. Iedereen heeft denk ik wel zo’n plekje waar van alles even(….) gauw ingesmeten wordt.
  Altijd prettig als het dan weer eens opgeruimd is!
  Ik doe niet mee aan dat Kastje per dag, vanwege het altijd onverwachte vele werk in moestuin en anderszins.
  Hoewel het een leuk project is. Momenteel zijn wij ook weer aan het opruimen vanwege interne verhuizing ;)

 4. Het lijkt wel zo’n fotoserie van een middeltje waarbij je zeker in een week 25 kilo afvalt, en dan zie je links een heel dikke vrouw en rechts een hele magere vrouw, wellicht een heel andere persoon. Ongelooflijk dat dit hetzelfde kastje is, netjes hoor, goed idee.

 5. Ik heb ook meegedaan. Maar bij mij waren er geen 365 kastjes. En nog steeds pluk ik de vruchten ervan. Ik leg altijd terug waar ik iets pak en daardoor hou je het overzicht. Het enige dat ik nu op moet ruimen is de rommel van de kids en manlief. ;-)

 6. Wauw leuke oplossing ;) Hier zou ik op zolder eerder 1 doos per dag moeten uitzoeken.. maar heb al 2 jaar geen zin en er zijn daar nog wat schatten te vinden altijd wel leuk om te zien wat je ooit in een doos hebt gedaan, heb jij dat ook?
  Groetjes Famke

 7. Wat een slim idee! Ga je het nou ook zo netjes houden?
  Mijn probleem is dat ik heel goed dingen netjes kan maken, om het dan binnen 24 uur door de chaoot in mij weer compleet overhoop te laten halen…
  En kastjes met een dichte deur (waar je dus niet doorheen kunt kijken) zijn helemaal een ramp…

  Toch, nogmaals, ik vind het wel een enorm slim idee. Dus wie weet, misschien probeer ik het nog eens ;)

 8. Op zich is daar natuurlijk niets verkeerd mee met af en toe opruimen. Toch denk ik meer aan ontspullen van dingen die je echt niet gebruikt.

 9. Het idee van een kastje per dag spreekt mij wel aan. Maar ik haal zelfs geen kastje per week… En het moet steeds opnieuw hè, want er sluipt toch weer rommel binnen… Maar ik vind het prachtig om de voor- en nafoto’s te zien en te zwijmelen bij het idee van opgeruimde kasten…

 10. Hier geen kastje per dag maar de bedoeling was een ruimte per dag flink aanpakken. Je voelt em al aankomen. Vandaag zou ik de badkamer grondig doen. Nou heb em wel gedaan maar lang niet zi grondig als ik zou willen. Had nl de hele nacht al knallende koppijn. Dus verdeeld over de dag elke keer 10 minuten in de badkamer en uiteindelijk toch gestopt. Het ziet er wel een stuk aangenamer uit dan vanmorgen. Dus uiteindelijk toch een klein beetje een geod gevoel. Morgen zien we wel weer verder

 11. Oh, wat ben ik blij te zien dat ook jij rommelkastjes hebt. En de mensen die hier reageren ook. Het lijkt alsof iedereen om me heen een perfect opgeruimd huis heeft.

 12. Die stapelboxen zijn handig zeg! Doet me denken aan mijn trapkast (een grote) die ik ook altijd netjes probeer te houden, maar toch moet ik er af en toe even grote opruiming houden.

 13. Dit is echt iets voor mij! Nu we kleintjes hebben is ons huis volgelopen met spullen. En eerlijk gezegd weet ik niet eens meer wat we allemaal hebben.

 14. Ja herkenbaar! Ook ik heb voor 2023 weer goede voornemens. Alleen met kinderen erbij wordt dat lastig, dus beter EEN kastje per dag, dan GEEN kastje per dag :)

 15. Nee, daar doe ik niet aan mee. Ik moet eerlijk zeggen dat al mijn kasten netjes zijn. Maar goed; ik heb een jaar geleden alles opgeruimd en sindsdien geen rommel meer gemaakt. Dus… :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.