Reacties

Loslaten voor dummies: 7 tips + mijn vader loslaten... — 20 reacties

 1. Wat je beschrijft over de laatste momenten met je vader, zo precies beleefde ik het met mijn moeder. Ik pakte ook haar hand niet, om dezelfde reden als jij. Mooi.
  Mooi blog.

  • Ik heb een jaar vreselijk veel verdriet gehad om de dood van mijn vader. Af en toe overviel me het ineens. Mijn ervaring is dat je niks hoeft los te laten, dit gaat als het goed is heel natuurlijk en vanzelf. Toen ik er middenin zat had ik dat ook nooit verwacht.

 2. De manier van afscheid nemen heeft veel invloed op het loslaten
  Bij mijn zus bleef het malen en pakte de hobby haken op (precies 1 jaar) ...heeft me geholpen om de gedachten op een rijtje te krijgen en ja dan laat je ook los.

  • Ik kan me inderdaad heel goed voorstellen dat de manier van afscheid veel invloed heeft op het loslaten. Wat mooi dat haken je kon helpen bij het verwerken. Bij haken laat je feitelijk ook telkens los.

 3. Loslaten kan inderdaad op veel vlakken. Mijn vader is pas overleden en mijn dochter is tijdelijk uit huis vanwege stage, beide is het loslaten maar ook verwerken.

 4. Dat stukje over je vader vind ik mooi. Ook knap hoe bewust je dat zo gedaan hebt. Ik weet niet of ik dat zou kunnen. Maar verder ben ik best goed in los laten. Ik bedenk me altijd dat ergens over inzitten toch niet helpt. Waarom zou je dat dan doen? En dingen 'parkeren', werkt bij mij ook heel goed. Dan besluit ik gewoon om me die dag (of week) me geen zorgen meer te maken. En sommige problemen (dat zijn de beste!) lossen zich dan vanzelf op!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>